Acronis - Windows postaju neaktivirani

poruka: 6
|
čitano: 2.064
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Acronis - Windows postaje neaktiviran

Prije puno vremena sam kratko testirao Acronis za kloniranje diska, te nakon toga pokušao raditi restore tog backupa na isti fizički komp i na isti fizički disk.

Nakon uredno odrađenog restorea javljao se problem da su već aktivirani Windowsi nakon restorea postali neaktivirani. Nisam provjeravao kakvo je stanje sa aktivacijama ostalog softvera, ali moguće je da se i sa nekim od njih dogodilo isto.

Našao sam čak nešto na njihovim stranicama, ali nema tu ničega pametnog osim da se oni ograđuju od svega: https://kb.acronis.com/content/36187

Da li itko ima iskustva sa zadnjom verzijom Acronisa, da li se i na njoj pojavljuje isti problem, i koliko često, povremeno ili svaki put?

Drugo, da li netko može navesti koji ostali za kloniranje imaju takve probleme?

Odnosno, koji alati za kloniranje su u stanju izvesti pravo kloniranje koje će sačuvati sve licence netaknutima?

Jebo takvo kloniranje ako ne ostane sve isto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 18:34 (50w755c).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Acronis - Windows postaje neaktiviran

Ja sam koristio Macrium Reflect i sve mi je štimalo uvijek.

9 godina

Hvala na info, jesi li radio bit-by-bit ili "normalno" kloniranje?

0 0 hvala 0
16 godina

-nepotrebno, win ima svoj alat, radi.

-(de)aktivacija ne može biti povezana s alatom ili načinom kopiranja, jer svaki u osnovi radi istu stvar (copy..), dok se razni SIDovi i sernumberi mogu također kopirati/modificirati, ali hdd nije uzrok deaktivacije pa je time taj 'problem' eliminiran. (aktivacija je isključivo povezana s MBO-IDom, ne s hdd/ssd diskom, dok se svaki win može oobe-ati (odjaviti)).

npr, uz razne diskove ssd za kloniranje dolazi neki takav alat.. često upravo acornisov.. i radi. Ne radi kad je cilj nešto drugo (migracija-kloniranje, kad je cilj umnažanje akvivirane licence za više računala..).

+hint-2, da je problem povezan s načinom kopiranja, tad nešto ne bi radilo, npr boot/OS.. ne sama aktivacija, tak da je to tad 'fičer'.. koji služi spriječavanju umanžanja.

+link koji daješ, .. govori o cloning or converting backup to virtual machine .. to je normalno za VM, jer je drugi HW (ID) u pitanju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 16:41 (ihush).
14 godina
neaktivan
50w755c kaže...

Prije puno vremena sam kratko testirao Acronis za kloniranje diska, te nakon toga pokušao raditi restore tog backupa na isti fizički komp i na isti fizički disk.

Nakon uredno odrađenog restorea javljao se problem da su već aktivirani Windowsi nakon restorea postali neaktivirani. Nisam provjeravao kakvo je stanje sa aktivacijama ostalog softvera, ali moguće je da se i sa nekim od njih dogodilo isto.

Našao sam čak nešto na njihovim stranicama, ali nema tu ničega pametnog osim da se oni ograđuju od svega: https://kb.acronis.com/content/36187

Da li itko ima iskustva sa zadnjom verzijom Acronisa, da li se i na njoj pojavljuje isti problem, i koliko često, povremeno ili svaki put?

Drugo, da li netko može navesti koji ostali za kloniranje imaju takve probleme?

Odnosno, koji alati za kloniranje su u stanju izvesti pravo kloniranje koje će sačuvati sve licence netaknutima?

Jebo takvo kloniranje ako ne ostane sve isto.

Acronis koristim više od 10 godina i nikad nikakvih problema. Ovdje je problem u nečem drugom.

9 godina

ihush, neznam o kakvom sprječavanju umnažanja govoriš, naveo sam da je restore rađen na isti fizički komp i na isti fizički disk, dakle niti jedna kompomenta unutar kompa nije bila mijenjana pa da bi Win mogao pomisliti da se radi o drugom uređaju.

Acronis sam priznaje da problem postoji ali krivnju svaljuju na Windowse: https://kb.acronis.com/content/36187

Link koji sam dao govori o cloning OR converting backup to virtual machine. To može biti normalno za VM, ali ne može biti normalno ako nije u pitanju VM već obično kloniranje. Kod mene se radilo o običnom kloniranju, nikakva VM nije u pitanju.

Acronis u mom slučaju očito nije klonirao sve podatke koje je trebao, a zašto je to tako ispalo nemam pojma, pogotovo kad se u temi javljaju i ljudi koji nemaju takvih problema. Očito je da je u pitanju neki bug u Acronisu a ne u Windowsima, jer da je Acronis iskopirao sve što je trebalo ne bi se poremetila aktivacija unutar Windowsa s obzirom da je hardver

Jedno usputno pitanje, kada radite kloniranje da li klonirate samo vidljivu Windows particiju (C:), ili klonirate i sve one skrivene/healthy particije?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 20:26 (50w755c).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice