A2 kad pokrenem

poruka: 6
|
čitano: 1.211
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nemogu uključiti i resetirati kompjuter!

Pozdrav!

Ovako kada se ujutro probudim uključim računalo i sve ide normalno....ali navečer kada ga nesto moram resetirati mi u donjem desnom kutu piše "A2" (moralo bi A3) i treba mu jako jako dugo da se prebaci u taj "A3" ali nakon toga mi zna pisati neki boot (nisam si zapamtio) i mogu ga opet resetirati tako dugo dok mi ne dođe kao u onu opciju "F8" gdje me pita dali zelim u Safe Mode ili Normalno....stavim normalno i uđe u sistem....ali opet nakon 10min sve zablokira i nemogu  nista drugo vec ga opet resetirati....navečer ga una ugasim i ujutro opet radi normalno....

Molio bih sve koji znaju kako rjesiti ovaj slucaj da napisu bio bih im jako zahvalan:) i sta uopce znace taj A2 i A3 ???

I da ako niste slucajno nesto razumjeli slobodno pitajte.:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Nemogu uključiti i resetirati kompjuter!

To su rezultati POSTa (power on self test). A3 je očito sve ok. A2 može biti bilo što - ne detektira disk, problem sa RAMom ili bilo što drugo. Dok ne doznamo koja je ploča, ne možemo ništa reći.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
A2 kad pokrenem

MSI H67MA-E35 (B3)

Intel i5 2500K

ATI HD 6950

RAM Corsair Vengeance Blue 4gb

MS-Tech MS-N750 (napajanje 750W)

Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB

Cooler Master RC-331P Elite

Samsung SA350H 24" LED

Evo moja cijela konfiguracija

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A2 kad pokrenem

Bilo tko?? neki savjet molim vas...sada opet ujutro upalim i do sada je radio i sve zablokira i sam od sebe se resetira....i opet taj A2...pomoc molim!!!!

EDIT: i da gledao sam malo na netu pod "POST Code Checkpoints" i pronašao sam A2 i piše ovako....

"Takes care of runtime image preparation for different BIOS modules. Fill the free area in F000h segment with 0FFh. Initializes the Microsoft IRQ Routing Table. Prepares the runtime language module. Disables the system configuration display if needed."

Nisam bas neki perfekt u ENG pa ako moze prevod ili nesto ...

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 21:44 (hogar315).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: A2 kad pokrenem

Čudan problem. Pokušaj reset CMOSa (vađenjem baterije ili jumperima).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
A2 kad pokrenem

Evo ljudi još nikako nisam uspio rješiti error pa sam snimio sa mobitelom i stavio na yt....evo kako to izgleda....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice