Pozz, pročitao sam dosta tema vezanih uz ovaj problem ali nitko nije napisao ništa slično ... Dakle, zanimaju me dvije stvari pa ako netko zna odgovor bio bi zahvalan.
Opis situacije: koristim windows7 ultimate 32bitni os i na njemu imam vmware workstation i pokrećem backtrack5 r1, možda to i nije toliko bitno ali eto, pošto je bt praktički OS onda ću napomenut.
Dalje, imam wireless vanjsku karticu WifiSKY 2000mw i na njoj omni antena 6dBi, dosta dobra stvar i što kažu da hvata signal 4km, gotovo i je tako. Živim u centru grada i imao sam 15-20 pristupnih točaka sa 5/5 (excellent) ili 4/5 (good) snagom signala, ništa manje od toga s obzirom da je zgrada stara s debelim zidovima. I sada, pojavio se problem, neki dan sam se spojio na xy mrežu i nakon desetak sekundi mi je pukla veza, što se rijetko kada događalo i nakon refresha pristupnih točaka dobio sam 3-4 mreže na popisu s fair snagom signala ili manje, niti jedna mreža ne prelazi 50% jakosti signala. I takva je situacija do dan danas. Sve je radilo odlično prvih 3 mjeseca i onda ovo. Ova antena koristi driver RTL8187 i imao sam instaliran software RealTek rtl8187 Wireless utility. Nisam ništa mjenjao kada je puknula veza niti je bila kakva promjena u systemu (update ili slično). Napravio sam sljedeće provjere: reinstall driver i software, zamjena usb kabela, promjena pozicije, promjena antene (umjesto 6dbi postavio sam 10dbi), provjerio u backtracku signal i pristupne točke - isto slabo i na kraju system restore na vrijeme kada je prije radilo. Ništa od toga nije pomoglo.
Zanimljiva stvar je da se već dogodilo potpuno isto, ali s drugom antenom, tad se radilo o Airlive wl1600-usb pa sam je zato promjenio, ali očito nije bio problem u njoj pa tako mislim da nije problem ni u ovoj. U zgradi jedino što bi moglo smetati su nadzorne kamere, ali pretpostavljam da ako je smetalo onda bi smetalo od početka.
Zna li netko kako bi se to moglo popraviti i dal se može, ili se susreo s sličnim problemom? I druga stvar, ova antena je uvijek u isto sobi gdje i ja, a pošto je snaga 2W, koliko je to štetno za zdravlje? Istina, stoji na višoj poziciji nešto što sam ja, ali je udaljena nekih metar i pol - toliko je dužina usb kabela.
Zahvaljujem ! :)