WLan - slab signal - vanjski adapter

poruka: 1
|
čitano: 2.002
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
WLan - slab signal - vanjski adapter

Pozz, pročitao sam dosta tema vezanih uz ovaj problem ali nitko nije napisao ništa slično ... Dakle, zanimaju me dvije stvari pa ako netko zna odgovor bio bi zahvalan.

Opis situacije: koristim windows7 ultimate 32bitni os i na njemu imam vmware workstation i pokrećem backtrack5 r1, možda to i nije toliko bitno ali eto, pošto je bt praktički OS onda ću napomenut.

Dalje, imam wireless vanjsku karticu WifiSKY 2000mw i na njoj omni antena 6dBi, dosta dobra stvar i što kažu da hvata signal 4km, gotovo i je tako. Živim u centru grada i imao sam 15-20 pristupnih točaka sa 5/5 (excellent) ili 4/5 (good) snagom signala, ništa manje od toga s obzirom da je zgrada stara s debelim zidovima. I sada, pojavio se problem, neki dan sam se spojio na xy mrežu i nakon desetak sekundi mi je pukla veza, što se rijetko kada događalo i nakon refresha pristupnih točaka dobio sam 3-4 mreže na popisu s fair snagom signala ili manje, niti jedna mreža ne prelazi 50% jakosti signala. I takva je situacija do dan danas. Sve je radilo odlično prvih 3 mjeseca i onda ovo. Ova antena koristi driver RTL8187 i imao sam instaliran software RealTek rtl8187 Wireless utility. Nisam ništa mjenjao kada je puknula veza niti je bila kakva promjena u systemu (update ili slično). Napravio sam sljedeće provjere: reinstall driver i software, zamjena usb kabela, promjena pozicije, promjena antene (umjesto 6dbi postavio sam 10dbi), provjerio u backtracku signal i pristupne točke - isto slabo i na kraju system restore na vrijeme kada je prije radilo. Ništa od toga nije pomoglo.

Zanimljiva stvar je da se već dogodilo potpuno isto, ali s drugom antenom, tad se radilo o Airlive wl1600-usb pa sam je zato promjenio, ali očito nije bio problem u njoj pa tako mislim da nije problem ni u ovoj. U zgradi jedino što bi moglo smetati su nadzorne kamere, ali pretpostavljam da ako je smetalo onda bi smetalo od početka.

Zna li netko kako bi se to moglo popraviti i dal se može, ili se susreo s sličnim problemom? I druga stvar, ova antena je uvijek u isto sobi gdje i ja, a pošto je snaga 2W, koliko je to štetno za zdravlje? Istina, stoji na višoj poziciji nešto što sam ja, ali je udaljena nekih metar i pol - toliko je dužina usb kabela.

Zahvaljujem ! :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice