WLAN Problem

poruka: 5
|
čitano: 2.839
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WLAN Problem
pitanje

Imao sam SpeedTouch router koji sam dobio kada sam naručio MaxTV, no zbog učestalih problema i pucanja veze, odlučio sam kupiti vlastiti router, SMC SMC7904WBRB2. U kući imam PC, Laptop i MaxTV. Uspio sam postaviti vezu na internet, lokalnu WLAN vezu i MaxTV.

No tu dolazi do problema, kad mi je uključen MaxTV, internet na PC-u radi perfektno, ali na Laptop-u je internet užasno spor, bolje rečeno, neupotrebljiv. Mislio sam da je problem samo internet, no opčenita WLAN veza između PC-a i Laptop-a je jako slaba. Računala se čak ne mogu ni međusobno pingati, dobijem Request Timeout.

Čim isključim MaxTV reciver, WLAN proradi kako spada, internet i sama veze odlično rade, i na PC-u i na Laptop-u. Molim za pomoć.

-Luka

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 17:36 (Bonecrusher).

0 0 hvala 0
17 godina
WLAN Problem

Moram se složiti da je ovo vrlo čudno. Da net preko etherneta, a preko wlana užas i da se to mijenja sa gašenjem i paljenjem samog recievera.

Mislim da bi bilo dobro da daš malo više informacija:

Koji tip Wireless zaštite koristiš?

Ima li taj router QoS i možeš li tamo namjestiti podjelu bandwitha? (ukoliko je ovo moguće vidi je li propusnost bandwitha na Auto i ima li MaxTv veći prioritet u toj raspodjeli od interneta. Tako je po defaultu na T-com modemima).

Udaljenosti između routera i računala?

Postotak signala na računalu kad je MaxTv upaljen i kad je ugašen?

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 19:13 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: WLAN Problem
autorov komentar
nCh! kaže...

Moram se složiti da je ovo vrlo čudno. Da net preko etherneta, a preko wlana užas i da se to mijenja sa gašenjem i paljenjem samog recievera.

Mislim da bi bilo dobro da daš malo više informacija:

Koji tip Wireless zaštite koristiš?

Ima li taj router QoS i možeš li tamo namjestiti podjelu bandwitha? (ukoliko je ovo moguće vidi je li propusnost bandwitha na Auto i ima li MaxTv veći prioritet u toj raspodjeli od interneta. Tako je po defaultu na T-com modemima).

Udaljenosti između routera i računala?

Postotak signala na računalu kad je MaxTv upaljen i kad je ugašen?

1. Koristim WPA/WPA2 Mixed Mode sa Pre-shared key-om koji sam sam izgenerirao (63 znaka)
2. Da, router posjeduje opciju QoS, ali na žalost se uopče ne znam koristiti tom opcijom (namještanje prioriteta)
3. Udaljenost izmađu routera i Laptop-a je cca. 3 metra.
4. Signal Strength mi je uvijek Excellent (100%), neovisno o tome da li je MaxTV upaljen ili ugašen.

QoS 1 QoS 1
QoS 2 QoS 2
QoS 3 QoS 3
16 godina
neaktivan
WLAN Problem

Vjerojatno ti je prioritet Mx tv-a veči od interneta ali opčenito to je malo previše uređaja za bežičnu mrežu znam da piše do 15 računala ali ipak max tv koristi internet mnogo više nego kompjuter mora prenositi sliku. A internet na laptopu ti je sporiji jer je on zadnji u prioritetu i dobiva najmanje paketa to su vjerojatno default opcije prioriteta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 7:54 (karloking).

0 0 hvala 0
17 godina
WLAN Problem

Nebih rekao jer koliko je vidljivo po njegovim screenshotima, svaki modus rada ima podešen prioritet na 0% što bi u biti značilo da su svi jednaki, tako da sumnjam da je do toga.

Koristiš li za bežično povezivanje sa tim modemom nekakav bundlan software što je došao uz tvoj wlan stick/adapter ili ti je podešeno preko windowsa? Nažalost, često se događaju nestabilnosti ako je software u pitanju, pa jedino što mi još pada napamet ako je to kod tebe slučaj da se probaš povezati preko windowsovog wlan sučelja.

Ako si pak povezan preko windowsa, probaj s promjenom iz wpa i wep. (znam da je wep shit naspram wpa zaštite, nebrinite, ali ne smeta probati).

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice