Umrežavanje dva kompa

poruka: 23
|
čitano: 5.137
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HITNO! Umrežavanje dva kompa

Imam dva poslovna kompa na kojem je na jednom xp a  na drugom windows 7. Imam T-comov Simens wifi modem na koji je trenutno spojen jedan comp, te imam canon ethernet mini switch. Kako da umrežim ta dva kompa preko tog modema do switcha u kojem bi se trebali ta dva kompa sojiti tako da imam žičano povezana dva kompa koja bi imala internet ali ne preko wifi mreže.

Nadam se da sam bila jasna! :) Molim vas za svaku pomoć jer mi treba za posao.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako sam te dobro razumio..

Jedan kabel ide iz routera u switch, i onda iz switcha 2 kabela, svaki u jedan komp.

--------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HITNO! Umrežavanje dva kompa

Tako je

16 godina
iced26 kaže...

Imam dva poslovna kompa na kojem je na jednom xp a  na drugom windows 7. Imam T-comov Simens wifi modem na koji je trenutno spojen jedan comp, te imam canon ethernet mini switch. Kako da umrežim ta dva kompa preko tog modema do switcha u kojem bi se trebali ta dva kompa sojiti tako da imam žičano povezana dva kompa koja bi imala internet ali ne preko wifi mreže.

Nadam se da sam bila jasna! :) Molim vas za svaku pomoć jer mi treba za posao.

1.Spoji router Siemens i Canon switch pomoću UTP kabela. (najobičniji ne smije biti CROSSOVER)

2.Spoji PC XP na CANON switch pomoću UTP kabela.

3.Spoji PC WIN 7 na CANON switch pomoću UTP kabela.

4. Oba PC trebaju imati STATIC ili DHCP izbor IP ADRESA. (DHCP je automatsko podešavanje IP ADRESA na računalima, ali obavezno mora biti uključen DHCP na routeru) (najčešće je uključen)

5.Obavi restart oba PC-a i Siemens router (ovo nije toliko potrebno, ali zna nekad pomoći kad se mrežna kartica zblesira)

6. Sve radi ok.

ili ako hoćeš stavi IP adrese ručno (static)

1. PC XP

IP ADRESS: 192.168.1.10

SUBNET MASK: 255.255.255.0

DEFAULT GATEWAY: 192.168.1.1 (ADRESA OD ROUTER JE OVO)

PRIMARY DNS: 195.29.150.3

SECONDARY DNS: 195.29.150.4    (OVO DVOJE JE ADRESA T-COM MREŽE)

1. PC WIN 7

IP ADRESS: 192.168.1.20

SUBNET MASK: 255.255.255.0

DEFAULT GATEWAY: 192.168.1.1 (ADRESA OD ROUTER JE OVO)

PRIMARY DNS: 195.29.150.3

SECONDARY DNS: 195.29.150.4    (OVO DVOJE JE ADRESA T-COM MREŽE)

i to je to

[M|C] LuX_CROATIA
13 godina
neaktivan

ok probat cu pa javim dali radi. Hvala!

13 godina
neaktivan

ok umreženo mi je sve ali neće da mi printer printa koji je spojen na komp  sa xp. Printer je HP deskjet 656c

14 godina
neaktivan
iced26 kaže...

ok umreženo mi je sve ali neće da mi printer printa koji je spojen na komp  sa xp. Printer je HP deskjet 656c

Moraš ga sherati da bi bio vidljiv u mreži.

Odi u Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings te označi slijedceće postavke "Turn on network discovery" i "Turn on file and printer sharing"

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan

to sam sve napravila i još mi neće. jeli moguće da nije printer kompatabilan sa windows 7 jer je printer star?

17 godina
neaktivan
iced26 kaže...

to sam sve napravila i još mi neće. jeli moguće da nije printer kompatabilan sa windows 7 jer je printer star?

pa dobro, jesi na racunalu s win7 instalira drivere za taj printer (win7 driveri)? spoji printer privremeno na njega, instaliraj drivere, a onda ga naknadno share-aj...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 12:09 (wifi).
14 godina
neaktivan
wifi kaže...
iced26 kaže...

pa dobro, jesi na racunalu s win7 instalira drivere za taj printer (win7 driveri)? spoji printer privremeno na njega, instaliraj drivere, a onda ga naknadno share-aj...

Nekad bude problema sa kad radis share printera. Meni obično pomogne da sheram printer na jednom računalu, na drugom pronađem isti taj printer u mreži i samo desnim klikom na njega napravim connect. Na taj način instaliraš drivere samo na računalo na koje je printer direktno spojen. 

You should never underestimate the predictability of stupidity
13 godina
neaktivan

ok probat ću ga direktno spojit pa instalirat driver

13 godina
neaktivan

nisam uspjela win 7 neće da mi instalira driver za taj printer, ali šta je još gore sada mi nešto nevalja ni sa workgrupom uopće mi se nevidi na win 7  komp sa xp om. Mogu li ponovno kreirati drugu workgrupu dali će mi onda raditi i kako da to napravim

14 godina
neaktivan

Nije neophodno da imate radnu grupu ukoliko su računala u istom IP rangeu. Treba provjeriti jel došlo do problema kod komunikacije između računala (najlakše naredbom ping u command promptu).

Driveri za HP računala znaju biti svojeglavi i ukoliko se dobro ne instaliraju mogu raditi probleme. Bitno je da se instalacija drivera pokrene prije samog uključivanja printera na računalo i da se printer priključi u trenutku kad sama instalacija to traži. 

Ukoliko vam računala imaju pristup internetu instalirajte:

http://www.teamviewer.com/hr/download/index.aspx

Javite mi se na PP pa mogu  probati provjeriti postavke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 21:28 (Zero2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hvala ali sam sama nekako uspjela. Jedino neznam sta ću sa printerom
14 godina
neaktivan

Izbrisati drivere i:

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probala sam i tako ali ništa čak sam probala instalirati preko cd kada sam ga spojila na win 7 komp ali nešto mi je izbacilo da nema drivera šta mi je jako čudno

14 godina
neaktivan
iced26 kaže...

probala sam i tako ali ništa čak sam probala instalirati preko cd kada sam ga spojila na win 7 komp ali nešto mi je izbacilo da nema drivera šta mi je jako čudno

Jesi li probala s Windows Updateom?

13 godina
neaktivan

jesam ali mi je govorilo da nema novih updata za taj printer

14 godina
neaktivan
iced26 kaže...

jesam ali mi je govorilo da nema novih updata za taj printer

Skini ovog čarobnjaka i probaj ponovno instalirati printer.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 17:34 (mario.L_hr).
13 godina
neaktivan

hvala svima na pomoći ali jednostavno neide sa printerom.... dobro nema veze nabavit ću noviji printer pa će biti dobro

14 godina
Umrežavanje dva kompa

Nočne ptice ajmo!

Ovako ima se mali problem 1 pc se spaja na net preko vipovog sticka i na njemu je w7 x64 ultimate,i preko tog pca se treba drugi moći spojiti na net a na drugom pc-u je windows xp x86,naredio sam na oba pc-a ip adrese ovako PC 1: 192.168.111.1 PC 2: 192.168.111.2 i sve 5 no drugi pc s xpom nema pristup netu,kako da to riješimo? Ajde hitno znam da vas ima i nemojte se skrivati ajmo ljudi!

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Umrežavanje dva kompa
kruskar kaže...

Nočne ptice ajmo!

Ovako ima se mali problem 1 pc se spaja na net preko vipovog sticka i na njemu je w7 x64 ultimate,i preko tog pca se treba drugi moći spojiti na net a na drugom pc-u je windows xp x86,naredio sam na oba pc-a ip adrese ovako PC 1: 192.168.111.1 PC 2: 192.168.111.2 i sve 5 no drugi pc s xpom nema pristup netu,kako da to riješimo? Ajde hitno znam da vas ima i nemojte se skrivati ajmo ljudi!

Za tvoju situaciju nisam siguran ali ja sam obrnuto uspio spojiti. Sedmicu na mom sa xp-om na sestrinom koji se nije ni koristio. Bio je samo nositelj mreže.

...Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj tko malo treba, neda se sreća zlatom kupiti...
14 godina
Re: Umrežavanje dva kompa
nul-3 kaže...
kruskar kaže...

Nočne ptice ajmo!

Za tvoju situaciju nisam siguran ali ja sam obrnuto uspio spojiti. Sedmicu na mom sa xp-om na sestrinom koji se nije ni koristio. Bio je samo nositelj mreže.

Promjenili smo,stavili smo vip stick u pc s xpom i sad win7 pc nema neta.Nismo više ni sami pametni što da učinimo.

Dajte ljudi bilokakva pomoć je dobrodošla.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice