Nemogu reci bas da previse se kuzim u torrente,ali i sam sam imao takve probleme sa utorrentom,pa sam citao,citao i citao...uglavnom,sve ima svoje razloge...kao prvo,ogranici upload na kakvih 80-90% svog max uploda koji ti provider daje,sa time se moras igrati malo duze da nadjes onu pravu brzinu (meni najbrze skida ako je upload na 17kb/s),i nemoj skidati 10 stvari odjednom,ako zelis nesto brzo,skidaj samo to,i samo to i seeduj,sve ostale torrente pauziraj,jer sto vise ti "dajes" to vise i drugi tebi daju,tako je protokol napravljen,i ne ockeju extra brzine u samom startu,jer nemas sto dijeliti,sazo dobivas malo,kad skines dosta podataka za dijeljenje i brzinda downloda "skace" odmah...a sto se tice portova...zaboravi,ja sam mjesecima pokusavao,namjestao na ruteru,PCu,klijentu...sve zivo sam pokusao..da bi nakraju najbolje radilo na nekom random portu,jednsoatvno nekad hoce,nekad nece...ako nece par puta promjeni i nesto ce odgovarati,ako nece,zaboravi,dok sam se ne odluci da proradi ti tu nemozes nista (barem ja nemogu)...
Torrent problem (lud sam vec)
- poruka: 74
- |
- čitano: 34.822
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
A ništa, fala puno ljudi na odgovorima... Vista kao da je počela sama od sebe sjedati, i sad polako počinje skidati i preko 100kb... Možda uskoro dođe i na normalno!
Makar nije to ni bilizu ko što mi je bilo na XP-u Black... Slobodno zatvorite temu! Hvala
Muči me taj condurarapid. Prošlo je tjedan dana od kad sam uplatio iznos i zatražio premium account na njihovoj stranici, čak sam poslao i kopiju uplatnicu na njihov mail. Prošlo je već tjedan dana, a još me nisu kontaktirali. Koliko još moram čekati? Je li problem u tome što na njihovoj stranici piše da se uplata izvršava u Privrednoj banci ili u nekoj drugoj banci ili na pošti, a ja sam uplatio u FINA-i?
Not conected any peer, to mi piše i ne mogu ništa skidati. Laik sam i ne znam kaj trebam napraviti pa ako mi netko može pomoć. Sve je funkcioniralo preko T-coma, ali sad sam na Vip-u i ne mogu skidati, iako mislim da to nema veze. Hvala..
Heh vi pokušavate napraviti port? Zamalo sam se ubio pokušavajuci ga namjestiti. Isključio sam firewall od modema i postavio postavke sa "Nailed Up connection" na "Connection on demand"
I tek tad mi je proradio. Ne znam zašto nije prije, možda zato što sad moram namjestit novu konekciju pa stalno klikat na nju da bi se spojio na internet.
Imam i jedan savjet: probajte sa 4 znamenke u UTorentu.
1.Obavezno napravit Port forward
2.Ogranicit upload (ne pustit max nego jedno 75%)
3.Otvorit port na firewallu
4.Pozeljno je skidanje sa privatnih trackera
Jos nesto.Nemoj odmah skidat 10 torrenta odjednom.
ma kita i meni je isto tako sve radilo normalno (torrenti), no otkad je T-com počeo drkati sa podizanjem brzina torrenti su otišli dovraga.Datoteke malene veličine (do nekih 500-600 MB) skidaju se normalno (100-200 KB/sec), no oni sa 4-5 GB i više ne mogu prijeći nekih 60-70 KB/sec.I to u najboljem slučaju.
Koji god OS koristio nema veze, Vistu ili Sedmicu, stvar je ista, web i ostalo radi super no torrenti nikako.Kreteni iz T-coma, a što drugo reći.Sjećam se iste situacije kad su dizali sa 1Mb na 2Mb, samo što je to tada trajalo tri četri dana, a sada seru već dva tjedna (otkako su počeli dizati brzine).
Ista stvar i kod mene kao i kod kolege iznad u postu.Otkad je T-Com povećao brzine kada mi uTorrent radi sa otvorenim portom brzine kod većih datoteka padnu na male vrijednosti.
Kada namjestim da nisam dostupan drugima u početku su brzine na Max. vrijednostima , da bi otvorivši port brzine pale na katastrofalno male vrijednosti.
Nešto je T-com ograničio vezano uz peer to peer mreže,tj. stavio ih je pod nekakav nadzor.
evo meni su danas povečali brzinu i sada torrenti rade ko i prije, samo što je sada naravno download 470 KB/sec.Eto skidam H.A.W.X na jedno 270 KB/sec i film Yes Man na jedno106 KB/sec, i Marley & Me na jedno 60 KB/sec.Milina.
kao što rekoh gore, nije do korisnika nego do ISP-a.
Meni skida 80kb/s ali sa torentima nekad i po 20....skidam sa privatnih od sad jer su brzine vece ali nikako da max budu
sve torrente skidam s torrent-daamge.net i nema torrenta gdje brzina nije max...ima sta god oces, od HD filmova do najnovijih igara...jedino antiviruse skidam na tpb-u
skidam samo sa Zamunde,prije sam skidao s svakvih torrent stranica,ali sad samo sa zemunde
svaki film ,svaka igra ,album,serija itd imaju slike ,naslovnice,screenshotove i samplove da mozes pogledati sto skidas,a brzina mi se u 99% slucajeva zakuca na max oko 485kb/s
mana joj je samo sto je ogranicena na 200000 korisnika i sve je popunjeno koliko znam
Ako se ne razumes najbolje u te stvri preporucio bih ti da ostavis defoltne postavka.Uvek je dobra ideja portforward, proguglaj mozda nadjes upute za tvoj ruter na hrvatskom, naravno gledaj odnos seed leech pre nego sto pocnes skidati.Mozes se regati na http://www.partis.si/ i http://0.arenabg.com/ trebao bi imati bolje brzine tamo.
Kako i tema govori, i ja sam lud. Koristio sam utorrent prije mjesec dana i sve je bilo O.K.Sada mi je sve krepalo.Deinstalir`o sam ga i instalir`o ponovo: ništa! Instalirao bittorent i... brzina = 0,0000000 kbs.Crko! Imam staru kantu Kasda 318 MUI, sve pokušavao "ugodit", ma ne da nema žutog ili zelenog trokutića, nema ga uopće!!!(a pred mjesec dana bez ikakve intervencije dela ko lud.) I kaj sad? Pomozite drugovi!
Inaće, moram napomenuti, da mi zbog slične teme, kolege s 5* zaključaše temu, jerbo radilo se o "lošem prosvjetljenju kolega forumaša" jerbo, ja pukim slućajem bio na tzv.piratskom forumu s istoka''' .
A oni se lijepo i dalje furaju formulom 1 po europskim nepiratskim stazama. A ova tema? Jel piratska, Jel`da provociram na ž...k..?Reče Kerum u emisiji "yu tu" : ne bojim se nikoga osim Boga!Šta bude da bude. Malo me lupilo jesenje ozračje..i miris izabele s brajdi, pa još pečeni kesteni...
Seedera ti uvijek treba biti x2 više nego leechera. Podesi si upload na 5 i download na 0 (neograničeno). Jel imaš otvoren port? Koja je brzina interneta? Nisam čitao temu do kraja.
tebi je pomoglo a drugima če se samo sve shebati tako da ne preporučam prčkati po postavkama u torrenta jer sam i ja tako prčkao pa zeznuo sve.ima tamo speed guide i port forwarding,otvore se portovi i namjesti se setting upload-a,i naravno omjer seedera i leechera je važan.
tebi je pomoglo a drugima če se samo sve shebati tako da ne preporučam prčkati po postavkama u torrenta jer sam i ja tako prčkao pa zeznuo sve.ima tamo speed guide i port forwarding,otvore se portovi i namjesti se setting upload-a,i naravno omjer seedera i leechera je važan.
Nisi u pravu, meni je sada normalna brzina sa ovim postavkama, ako me oči ne varaju, 600kB/s
ok,nisam gledao komentare na you tubeu ali inače pogledaj na sličnim videima ljudi se žale da im je još i gore.ovo je iznimka.
to s youtubea netko ubrza svoj torrent na osnovu svoje konekcije, testirajte brzinu speedtest.net, zapamitete upload, pa na idite na "azureus upload settings calculator" tamo upišite upload i on če vam izračunati najbolje postavke za vaš torrent koje samo prepišete u torrent - preferences na odgovarajuča mjesta... stavite konekciju peteroznamenkasti br ako je torrent novi, i propustite ga kroz firewall, i "Azures" propustite kroz firewall i nesmije biti problema...
imam t-com 4 mb dl i evo s tim postavkama sa linka gore.
dali si sve upisao u utorrent na odgovarajuča mjesta...
i još jedna stvar, speedtest prikaže brzinu u kb, a u azureus je potrebno upisati u mb
u firewall ideš newport ime "Azureus" postaviš na jedan...
mora radit...
ako si sve točno napravio, pričekaj malo.... pa češ vidit
Probaj skidat ubuntu sa ovih torenata (linkovi su legalni). Trebalo bi ti vuc maximalnom brzinom tj. oko 470 kB/s.
Probaj skidat ubuntu sa ovih torenata (linkovi su legalni). Trebalo bi ti vuc maximalnom brzinom tj. oko 470 kB/s.
vuče da max na 490 i nikad ne predje više,jedino nekad gledam na firewallu ide do 510 ali u torrentu piše 490,onih 20 je valjda i upload racuna ili šta več.
jedino želim-o dokazati da ako imaš 4 mb teško da če ti vuči do 600,brzina neta koji plačaš ti limitira brzinu i kako sad neko ima 600?
Vuce ti odlicno za 4mbit vezu. Ne mora znaciti ako ima 40 seedera i 5 leechera da ces imat max brzinu. Ako oni ogranice svoj upload na 1kbs onda ce ti i brzina bit 40kbs (40 seedera koji seedaju brzinom od po 1kbs svaki).
sa partisa se skida max a ovi torrenti sa tpb,isohunta itd nekad znaju povuči do maxa ako je popularno.ali na partisu i drugim private trackerima treba ratio držat ali s ovim uploadom je stvarno tlaka.6 h seedaš i digni ti se sa 1.01 na 1.02 haha uaooo!al sam zaspamao temu...dosta.
jedino još može pomoči ako desno klikneš na torrent pa bandwidth allocation staviš na high
jedino još može pomoči ako desno klikneš na torrent pa bandwidth allocation staviš na high
da,ili files staviš na high priority.