Statičke IP adrese...

poruka: 12
|
čitano: 6.207
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Statičke IP adrese...
pitanje

Ovako..  Imam Laptop i Desktop računalo,, povezani su na internet preko D-linkovog G684-T  routera.Narihtano je da se adrese dodijeljuju automatski,i sve dobro šljaka.

Sad bih htio na mom lapu napravit "Portforwarding" za Utorrent. Trebao bih unjeti statičke IP adrese , pa bih trebao pomoć oko toga.

Zanima me kako se to radi,dali onda trebam isto to napravit i na drugom kompu, da li ćemo moći istovremeno na net,kao i dosd...itd

thx....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Statičke IP adrese...

klikni na onaj usklicnik na dnu ekrana, onda na test if the port is forwarded properly, i onda slijedi upute, jednostavno odaberes naziv rutera i on te vodi po koracima. Lako je samo dobro citaj sta pise

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2008 21:12 (Pudge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Statičke IP adrese...
autorov komentar

O kojem uskličniku  govoriš??   ako se odnosiš na onaj "limited or no conectivity",,,nemam ga.   Spojen sam sa oba kompa  Wireless  na router.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2008 21:18 (pometra).
17 godina
neaktivan

Pokreni cmd ekran i kad ti se otvori cmd napiši poslije                        c:\users\tvoje ime ili ime kompa>ipconfig/all                                       i klik na enter
Zatim kad ti se izlistaju podaci o tvojim vezama nađi    
IPv4 Adress i tamo je tvoja statička IP adresa koju ti je provider dao!

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2008 21:27 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
pometra kaže...

O kojem uskličniku  govoriš??   ako se odnosiš na onaj "limited or no conectivity",,,nemam ga.   Spojen sam sa oba kompa  Wireless  na router.

mislio je u utorrentu
17 godina
neaktivan

ok...kako smo osjetljivi....a baš nikome nisam niti naudio nego uvijek pomagao...štoviše drago mi je da nađeš rješenje......

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2008 23:47 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
v_maxcpp kaže...
ok....bar sad zna do statičke adrese

Majstore....... Nisam te pitao kako do statičke IP adrese,,,takve postove skupljaj na nekom drugom forumu(ako ne znaš,ili ne želiš pomagat drugima),,. Ako si pročitao moj prvi post,onda si valjda skužio da nisam pitao kako do adrese,nego vezano za Portforwarding i Utorrent.

17 godina
neaktivan
Statičke IP adrese...

Evo ti link:

1. LINK ZA ODABIR ROUTERA

2. LINK ZA PORTFORWARD

Na prvom linku samo izaberi koji ti je ruter, a ako nest ne znas onda klikni na 2. link.

Ajde samo prije nego sto to napravis reci zasto to hoces napravit jer ja mislim da se to moze puno jednostavnije (ako sam pogodio za sto ti treba).

Mozes mi poslat i privatnu poruku jer cu ti onda sigurno odgovorit!

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala.... upravo to sam i našao goooooooglanjem....   thx  !

17 godina
neaktivan
Statičke IP adrese...
prihvaćeno rješenje

U principu ako ti ruter ne cuva imena racunala i sukladno tome osvjezava adrese koje im je sam dodjelio (pretpostavljam da nemas neki drugi DHCP server), onda je potrebno postavit staticke adrese.
Tu ti je bitno da se mrezni dio adrese racunala poklapa sa mreznim djelom adrese routera jel inace se nece vidjet medusobno.

Recimo da ti je router na adresi 192.168.1.254 on koristi mreznu masku (Subnet mask) 255.255.255.0, sto znaci da prva tri bajta adrese koristi (maskira) kao mreznu adresu, dok je zadnji bajt ostavljen za podjelu drugim racunalima (ukupno njih 256 s tim da su odredene adrese zauzete, al nebitno sad).

Znaci tebi bi tvoja racunala doma trebala imat staticke adrese izmedu 192.168.1.1 i 192.168.1.253 (254 je router).

Kad podesavas adrese na kompu kao staticke moras osim adrese kompa, subnet maske i adrese routera (koji tebi sluzi kao gateway i upisuje se u tom retku) podesiti i adrese DNS posluzitelja. Potonje bi ti trebale biti zapisane negdje unutar konfuguracijskog izbornika routera (ako nisu zovi ISP, pa ce ti ih dat).

Do prozora u kojem se gornje postavke podesavaju dodes ovako...

win + R, zatim tu napises ncpa.cpl i puknes Enter :). Sad bi trebao dobit porzor u kojem se nalaze sve mreze koje su ti dostupne. Dvaput kliknes na mrezu koja te zanima. SAd ovisno o OSu imas tu negdje Tab Networking i listu protkola koje koristi Mrezni adapter za tu mrezu. Klikni na IPv4, pa na Properties i doso si do cilja.

Kaj se tice Routera i port forwardinga. Ovisi od routera do routera kako je to izvedeno. Nemam pojma kak je to na tom D-Linku, ali osnovne crte su TCP ili UDP protokol, port s kojeg forwardas i port na koji forwardas (ili odredeni skup portova). Za torrente to ce biti TCP protokol i neki nebitno koji port (Probaj ne uzet standardne portove tripa 80 i 8080 i tako te, nego neki divlji 3456 i tak nes. ). Port na koji si izabro da ti forwarda upises u na za to predvideno mjesto u Torrent klijentu i to bi trebalo bit to. Znaci, npr. uzmes da se forwarda sa porta 3456 na 3456 i isti taj broj upises u torrent klijent. (Ako ti u routeru postoje neka polja tipa trigger port i trigger protocol ostavi ih prazna).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Eto.....  to ja zovem PRAVIM ODGOVOROM...   hvala majstore,,puno mi je jasnije sad...

17 godina
neaktivan
autorov komentar
v_maxcpp kaže...

ok...kako smo osjetljivi....a baš nikome nisam niti naudio nego uvijek pomagao...štoviše drago mi je da nađeš rješenje......

Ma nisam ja baš toliko osjetljiv, nego mrzim kad se zaspama pola thread-a sprdnjom na nečiji račun......... sorry,,,nisam ni ja htio vrijeđati.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice