Šta je potrebno za wireless?

poruka: 7
|
čitano: 5.895
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Šta je potrebno za Wiraless?

Znači koristim HS kablovski internet.

Modem:

[IMG]http://www.simplehelp.net/images/cable_modems/scientificatlanta_dpc2100.gif 

[/IMG]

Htio bih da priključim Wiraless u kući da ima pristup na cijelu kuću (tri sprata).

Pitanja:

1.Da li je to moguće izvesti sa ovim modemom koji ja imam?

2.Da li će Wiraless raditi ako je kompjuter izgašen?

3.Neki dobar ruter sa www.plus.ba koji je dovoljno snažan da ima signala u cijeloj kući bez problema.

4.Da li mi je od dodatne opreme samo ruter potreban?

5.U koji dio na mom modemu ću da priključim ruter?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 20:46 (almedin100).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Šta je potrebno za Wiraless?

Prvo - nije Wiraless, nego Wire(žica)less(bez). Dakle, Wireless.

1. Nije moguće jer nemaš wireless antenu gore, što znači da nema ni wirelessa.

2. Funkcionalnost wirelessa nema veze s računalom. Jednom kad ga postaviš - tamo je. Ako ugasiš ruter, e onda ne radi.

3. Teško da će ti netko dati konkretan primjer rutera koji ima signala jer snaga signala ovisi o elektromagnetskim smetnjama, armaturi u zidovima, debljini betona itd. Najbolje da pitaš trgovca, a i on će se vjerojatno izmotavati...uvijek možeš postaviti AP na drugim katovima :)

4. Jeste. Sve što trebaš je ruter koji ima wireless antenu.

5. U ethernet port. Znači, s jedne strane ukopčaš žicu u WAN port novog, wireless rutera, s druge strane u Ethernet port ovog starog. Vjerojatno ćeš trebati malo vremena da skužiš kako sve uštelati, ali stvar radi jer sam isto tako ja složio sebi doma mrežu iz drugih razloga. Kupio sam ruter za 200kn, ne TOČNO ovaj, ali nešto slično... http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-asus-rt-n10e-4-portni-switch-1-wan-port-bezicni&option=artikl&id_kategorija=053524&id_artikl=053.524.045 isto u Linksu... E sad, snagu signala ove antene kod tebe doma ne bih baš pogađao :)

Eto, moja 2 centa...nek me netko ispravi ako griješim :)

The Chinaman is not the issue here!!!
14 godina
neaktivan

ok ali ja nisam iz hr, već iz bosne pa možel neki ruter iz ove firme www.plus.ba

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Šta je potrebno za wireless?

Već sam rekao da sam ja uzeo Asus, pa bih to i preporučio. Moj ima i mogućnost štelanja 3 (ili 4?) različita SSID-a, tako da možeš odrediti i upravljati s, recimo, tri kata kuće. Svaki kat - drugi SSID, različita ograničenja. Konkretno koji od ova dva - pitaj prodavača. Pitaj za snagu antene svakoga od njih i koja je točno razlika između RT-N10 i RT-N10 LX. To što ovaj ima više slova, ne znači da je bolji.

Što se tiče postavljanja - za 10 minuta sve je u funkciji - nisam nikad imao jednostavniji i više user-friendly ruter u rukama... E da, pitaj i jel podržava DD-WRT, ak ti nekad padne na pamet eksperimentirati :)

The Chinaman is not the issue here!!!
14 godina
neaktivan
Šta je potrebno za wireless?

Ok znači da kupim neki od ova dva Asusa, idem sada da kupujem pa ću vidjeti šta kaže prodavač...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice