Spajanje routera na router?

poruka: 4
|
čitano: 7.143
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Spajanje routera na router kabelom

Najprije se ispricavam ako tema vec postoji međutim uopce neznam sta da trazim jer se ne razumijem u mrezu bas.

Znaci situacija je sljedeca:
U dnevnom boravku imam bnetov ciscov router sa wifiem i to je sve u redu, kabel od interneta je provucen iz tog routera do moje sobe. Stan je poprilicno velik pa wifi signal u mojoj sobi i ostatku soba je vrlo slab ili nikakav.

I sjetio sam se da imam zyxel 660hw d3 router i da bi pomocu njega nekako mogao pojacat taj wifi signal.

Znam za neke sheme sa repeater modom al tome u osnovi ne zanima (valjda, ako sam dobro skuzio pojam)

Znaci ono sto ja zelim mi se cini jednostavnim - postojeci kabel koji je doveden do moje sobe spojit na zyxel router koji ce mi taj signal odasiljat preko wifia, i usput cu iz njega kabel na komp

E sad mislim da je to moguce samo jednostavno neznam izvest do kraja, jer evo spojim sve kako sam zamislio (kabel od interneta  ne stavljam u DSL prikljucak nego u npr prvi od LAN prikljucaka)

i ukljucim wifi na routeru i to je to, wifi se dijeli i sve super imam signala, međutim ako spojim na komp kabel sa tog routera ,tu jednostavno nema interneta

I također nemogu sa 2 uređaja na wifi nego samo s jednim, to je vjerovatno problem IP adresa koje router ocito ne daje kako treba.

Ugl nadam se da ste razumijeli sto hocu, ako ne samo pitajte potrudit cu se bolje objasnit

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spajanje routera na router kabelom

Evo sad nisam nista dirao i sve je "magicno" proradilo, znaci radi wifi na oba routera normalno sa vise uređaja + na kompu isto sve radi

Al svejedno ako neko ima jos kakav stavjet kako sta konfigurirati neka javi

Na ovo zyxelu sam samo ugasio DHCP

EDIT : i kako cu sad prisputpi zyxel routeru? 192.168.1.1 ne otvara (to je inace njegova adresa), a 192.168.0.1 je od cisca adresa i to je ok

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 17:21 (badboycro).
15 godina
neaktivan

Jednostavno stavi Zyxel na neku drugu adresu. Istekaj kabel koji ide u prvi router, stavi sebi fiksnu adresu (jer sad nemas DHCP) i pristupi mu na 192.168.1.1 te ga podesi da bude na 192.168.0.x.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 17:31 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

ja sam bas kemijao sa tim. kod mene je glavni adsl router imao adresu 192.168.1.1 a sekundarni (neki thomson koji se koristio u austriji za adsl)192.168.1.2 i zaboravio sam iskljucit dhcp na thomsonu i kada bi se neki npr mobitel spojio sve bi bilo ok osim pod gateway bi bila adresa od thomsona i naravno nebi bilo interneta (ako se manualno postavi adresa od primarnog routera naravno da net radi). kada sam disableao dhcp na thomsonu sve je radilo kako treba. ako ne radi postavi staticku ip adresu i ispravni gateway. ti za zyxela postavi 192.168.0.2, naravno, bilo koja od 2 - 255 je u redu

edit: flashaj tvornički firmware jer ce ti tada raditi sva 4 lan porta

i samo da znas, repeater mod nije moguc sa tim zyxelom

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 1:49 (peace_of_cake).

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice