Najprije se ispricavam ako tema vec postoji međutim uopce neznam sta da trazim jer se ne razumijem u mrezu bas.
Znaci situacija je sljedeca:
U dnevnom boravku imam bnetov ciscov router sa wifiem i to je sve u redu, kabel od interneta je provucen iz tog routera do moje sobe. Stan je poprilicno velik pa wifi signal u mojoj sobi i ostatku soba je vrlo slab ili nikakav.
I sjetio sam se da imam zyxel 660hw d3 router i da bi pomocu njega nekako mogao pojacat taj wifi signal.
Znam za neke sheme sa repeater modom al tome u osnovi ne zanima (valjda, ako sam dobro skuzio pojam)
Znaci ono sto ja zelim mi se cini jednostavnim - postojeci kabel koji je doveden do moje sobe spojit na zyxel router koji ce mi taj signal odasiljat preko wifia, i usput cu iz njega kabel na komp
E sad mislim da je to moguce samo jednostavno neznam izvest do kraja, jer evo spojim sve kako sam zamislio (kabel od interneta ne stavljam u DSL prikljucak nego u npr prvi od LAN prikljucaka)
i ukljucim wifi na routeru i to je to, wifi se dijeli i sve super imam signala, međutim ako spojim na komp kabel sa tog routera ,tu jednostavno nema interneta
I također nemogu sa 2 uređaja na wifi nego samo s jednim, to je vjerovatno problem IP adresa koje router ocito ne daje kako treba.
Ugl nadam se da ste razumijeli sto hocu, ako ne samo pitajte potrudit cu se bolje objasnit
Hvala