Siemens Gigaset se555 i Optima

poruka: 14
|
čitano: 10.417
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

kupio sam navedeni router bez previše razmišljanja.. Koristim Optima DSL koji je, koliko sam uspio pročitati, na nekom Annex B standardu dok je ovaj router na Annex A. Sada me zanima, jel mogu ikako napraviti da navedeni router radi s mojim kompjuterom(tj. da ADSL lampica počne blinkati/svjetliti)? Promjena firmwarea ili kombinacija s nekim drugim routerom(imam D-link DSL-584T od T-coma i neki Tilgin od Optime)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

E bome kolega optima radi na annex A, a ne na annex B. Svi ostali osim optime su na B.

Valentin

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Siemens Gigaset se555 i Optima
Valentin17 kaže...

E bome kolega optima radi na annex A, a ne na annex B. Svi ostali osim optime su na B.

Okej, samo sam zamijenio :)

Sada, ono moje pitanje, da li se može ikako iskemijati da radi s optimom?

14 godina

Spojiš LAN(ETHERNET) kabelom LAN1 I LAN1 na svakom uređaju. U prvi uređaj ide tel. kabel.

Prvi uređaj: Bridge mode, IP 192.168.1.1, subnet 255.255.255.0, ugasi DHCP. Za podešenje pokreni SETUP.

Drugi uređaj: router mode, IP 192.168.1.2, subnet mask 255.255.255.0, Upali DHCP. Za podešenje pokreni SETUP.

Sva računala spajaš na drugi uređaj.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 10:27 (Valentin17).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Ako je router (siemens) Annex A samo upiši username i pass u postave i trebalo bi radit.

Ako nije annex A onda ga moraš povezat LAN kabelom na ono što imaš od optime (router/modem ili modem).

Optima uređaj: Bridge mode, IP 192.168.1.1, sebnet 255.255.255.0, ugasi DHCP ako ima.

Siemens: router mode, IP 192.168.1.2, subnet mask 255.255.255.0, Upali DHCP.

Sva računala spajaš na siemens.

LAN kabel je isti kao Ethernet? Isti je kabel i u isti port se uključuje?

btw., Budući da je Siemens Annex B, a meni treba Annex A jel ga se može flashati ili promjeniti firmware da bi postao Annex A?

14 godina
Dava kaže...
Valentin17 kaže...

Ako je router (siemens) Annex A samo upiši username i pass u postave i trebalo bi radit.

Ako nije annex A onda ga moraš povezat LAN kabelom na ono što imaš od optime (router/modem ili modem).

Optima uređaj: Bridge mode, IP 192.168.1.1, sebnet 255.255.255.0, ugasi DHCP ako ima.

Siemens: router mode, IP 192.168.1.2, subnet mask 255.255.255.0, Upali DHCP.

Sva računala spajaš na siemens.

LAN kabel je isti kao Ethernet? Isti je kabel i u isti port se uključuje?

btw., Budući da je Siemens Annex B, a meni treba Annex A jel ga se može flashati ili promjeniti firmware da bi postao Annex A?

A da LAN ili ethernet, jedan kraj kabela povežeš u LAN1 optima routera a drugi u LAN1 siemensa. Ne postoji verzija firmware Annex A za siemenes SE555, ali postoji za se515. Ovo je jako jednostavo za spojit. Zašto jednostavo ne koristiš ovo što imaš od OPTIME?

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 18:45 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Kako ove postavke staviti? To je na D-link DSL-584T(flashao sam ga da radi s Annex A)

http://i54.tinypic.com/wcd3t0.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ostavi tako i samo klikni next.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 19:41 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nakon što to sve napravim ništa se ne događa. Kako uopće mogu biti siguran da sam sve dobro napravio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dava kaže...

Nakon što to sve napravim ništa se ne događa. Kako uopće mogu biti siguran da sam sve dobro napravio?

Ti si stavil Dlinka u bridge mode. Jel koristiš samo njega ili ćeš spajat siemensa na njega?

Moraš napisat točno što si napravil da vidimo gdje je greška.

Ako misliš koristit samo dlinka onda ga stavi u Router mode (PPPoE)- samo upišeš username i pass optime, ti si ga stavil u bridge mode a onda moraš kreirat konekciju da bi internet proradil, zato se nije ništa događalo.

Ako kačiš na dlink simensa onda konfiguriraš prema postu prije.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 10:35 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Dava kaže...

Ti si stavil Dlinka u bridge mode. Jel koristiš samo njega ili ćeš spajat siemensa na njega?

Ako misliš koristit samo dlinka onda ga stavi u Router mode (PPPoE)- samo upišeš username i pass optime, ti si ga stavil u bridge mode a onda moraš kreirat konekciju da bi internet proradil, zato se nije ništa događalo.

Dlink u bridge modu a Siemens u router mode. Kakvu konekciju trebam kreirat?

Jel mogu Siemens koristit kao neku vrstu pojačivača signala? Znači da on prima WLAN od Tilgina i šalje ga dalje, samo ga pojačava?

14 godina
Dava kaže...
Valentin17 kaže...
Dava kaže...

Dlink u bridge modu a Siemens u router mode. Kakvu konekciju trebam kreirat?

Jel mogu Siemens koristit kao neku vrstu pojačivača signala? Znači da on prima WLAN od Tilgina i šalje ga dalje, samo ga pojačava?

Nemožeš bežično povezat tilgin i siemens, da bi to napravil treba ti nešto ovako Ili recimo možda dva tilgina.

http://www.protis.hr/products/details/access-point--airlive-wl5460ap-wireless/6

Avaj access point se može bežično povezat sa tilginom u universal repeater modu.

Od ovoga šta ti sada imaš možeš ethernet kabelom povezat Dlink ili Tilgin(prvi uređaj-Annex A) i Siemens(drugi uređaj).

Postavi ovako kako sam napisal u par postova prije. Kad podešavaš uređaj povezuješ mrežnu(PC) i neki od LAN utora uređaja, logiraš se na uređaj i pokrećeš početni setup.

Telefon spajaš u dlink ili tilgin(ovisno kojega koristiš) Dlink si prebacil u Annex A Optima.

Trebaju ti dva ethernet kabela: 1. Veza dlink ili tilgin - siemens, 2. Siemens-PC.

Uzmi manuele tamo sve piše kako se podešava.

Evo pronašao sam turorijal za podešenje Siemens SE555 u router mode, postavi kako piše i samo upiši username i pass optime. Da promjeniš IP routera odeš na advanced settings - local network (mora bit 192.168.1.2),subnet mask(255.255.255.0),DHCP(ON).

http://tutorijali.hdonweb.com/konfiguracija-routera-modema/konfiguracija-siemens-se555-adsl-wlan-routera-route-mode

A dlink stavi u bridge mode i samo klikaj next i završi setup. Provjeri jel IP 192.168.1.1 - u web sučelju lijevo piše LAN - (MANUAL str.33). Da ugasiš DHCP na websučelju lijevo klikni na DHCP, 34 manuala. Poveži kako sam napisal kabelima (ethernet ili lan).

Manual dlink: 

http://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-584T/Manual/manual.pdf

Ako nešto nije jasno javi se na PM i svakako napiši koje uređaje misliš koristit.(tilgin ili dlink). Sve sam ti napisal ne znam više što može predstavljat problem.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 18:07 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Vidim da si se strvarno potrudio sve objasniti, ali eto, jednostavno mi ne ide to.. Nisam uspio narediti, opet. Koristio sam Tilgin i Siemens.

Ili mi možeš preporučit neki dobar AP(s funkcijom repeatera), nešto kao http://www.protis.hr/products/details/access-point--airlive-wl5460ap-wireless/6

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 19:54 (Dava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dava kaže...

Vidim da si se strvarno potrudio sve objasniti, ali eto, jednostavno mi ne ide to.. Nisam uspio narediti, opet. Koristio sam Tilgin i Siemens.

Ili mi možeš preporučit neki dobar AP(s funkcijom repeatera), nešto kao http://www.protis.hr/products/details/access-point--airlive-wl5460ap-wireless/6

Pa da ovaj tu je u redu ili možeš i ovaj, sličan je samo ima 5 LAN utora a ovaj gore samo 2.

http://www.protis.hr/products/details/access-point-airlive-wl5470ap-wireless/7

To se može spojit na Modem/router sa wlan funkcijom, mora radit u repeator modu.

Tutorijal:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=535556

Tu je objašnjeno spajanje thomson 782i i ovog AP, ali nije bitno koji je router ispred, router se ne podešava samo ovaj AP.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 14:04 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice