Problemi sa novim PC,koji ima performanse starog?? zaključana tema

poruka: 15
|
čitano: 2.041
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problemi sa novim PC,koji ima performanse starog??

ne znan dali sam pogodio temu,isprike ako sam pogriješio-...

uzeo sam novi komp,stari je pod my PC,a novi je I7 4770k,sa 8GB RAMA na Z 97 matičnoj...i sad kad sam zamijenio kompove i stavio i upalio novi,jednostavno imam osječaj da sam na staroj konfi,kao da se ništa nije promijenilo,osim ovaj novi Win 8.1 mijenja boje pozadine svako malo,po meni jedina razlika...a iskrca san dosta love,baš da imam brži komp(i tiši,ali to je riješeno na najbolji moguči način,ne čuje se komp uopče {#} ),i to nije slučaj...pa ako izbacim varijablu da je do kompa(jer je novi i ZVIJER za stari),jedino šta mi pada na pamet(jer sam neznalica),jeste da je možda problem s internetom,jer jedino sam ga koristio za net,tipa treba mu pola minute da prebaci s teme na privat poruke i slično..i nemoguče da je problem s virusima i slično,novi je komp jučer upaljen...

pa sad ne znan gdje je točno problem i zašto nije došli do osjetnih poboljšanja performansi,iako je novi 50x puta jači od starog??

hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Re: Problemi sa novim PC,koji ima performanse star
johnyaces777 kaže...
lilala...jeste da je možda problem s internetom,jer jedino sam ga koristio za net...olala

Oko tebe šute stvari
tvoj krevet i stol te nijemo
gledaju
Sa zidova vise trice
tek da te grubo
sjećaju
U sjenama tih vremenama tih vremena
slutiš prevaru
izdaju

12 godina
neaktivan

ako je trebalo biti smiješno,nažalost meni nije,jer imam problema...zvao sam optimu net,moj internet priovider,i oni su rekli da instaliran HAKOMETAR i testiran liniju..htio san zvati prijatelja da poglea sutra,ali sam sam testirao liniju,i dobio upozorenje da se test ne važi jer htps i nešto u usporednom testu iskaču zbog prevelike potrošnje mrežne kartice??

tako da ja sad opet zoven operatera Martina i kažen mu to,on testira liniju i kaže meni da od moje 4 mbps brzine,on  "vidi" da ja trenutno skidan NEŠTO,šta troši 2 mbps ili pola moje brzine,a ja nemam ništa upaljeno na ekranu..također,na starome kompu je možda moglo dolaziti do nekih virusa ili sličnih gluposti,sad je sve original win 8.1 i novi komp,pa pretostavljam da nije greška tu..stoga,kako je moguče da ja ne skidan ništa i da je novi komp(instalira san samo par poker soba,ali ne  vjerujem da su one problem,i pokuša instalirat HM2,aplikaciju za pračenje odigranih ruku,i zapeo jer valjda firewall nešto blokira,ali nebitno),te je neki problem do inhterneta...šta je moguče da se dešava da meni "NESTAJE" pola brzine mreže??a da ja nemam upaljueno ništa,čak san skaype izgasio skroz za svaki slučaj...napominjem također da je jučer stavljena nova mreža,tj. dano je novo ime i lozinka,pa i to možete uzeti u obzir..da nije negdi puka kabel,jer se spajan žično,onako samo nacika ili puka samo malo,ali dovoljno da proivodi ovakve probleme??

hvala unaprijed..

13 godina
neaktivan

Verovatno ti je u pitanju Automatic Windows Update...posto kazes da je komp nov a i windows tako ta ono, udji u podesavanja i iskljuci automatic update....pa vidi posle toga kakvo je stanje

12 godina
neaktivan

a ne vjerujem da nešto t5ako troši 2 mbps ili pola brzine skidanja??po meni,jedino objašnjenje je da se netko prikačio nekako na mene,i troši pola moje brzine,a ja drugu polovicu,a ja plačan račun :)

ne znan,neznalica san,ali čista matematika,malo je previše da se išta skida,a da ja to uopč e  ne vidin..i troši POLA brzine??hhhmm...

16 godina
neaktivan

Ako si tek instaliral Windowse ,i ako Windows update nisi isključival ,updatei se skidaju u backgroundu. I to ''troši'' brzinu.

Pogotovo ako je u pitanju Sedmica (ili nedaj bože XP).

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 21:04 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

nisan ja ništa instalira,več ekipa u futuri...ja san neznalica....šta god je namišteno,tako je od njih...i win 8.1 64 bit eng je na njemu...jel to išta mijenja??

16 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

nisan ja ništa instalira,več ekipa u futuri...ja san neznalica....šta god je namišteno,tako je od njih...i win 8.1 64 bit eng je na njemu...jel to išta mijenja??

Onda imaš problem sa nekim od programa koji je stalno spojen i cucla nešto s mreže.

Otvori Task Manager ,i u tabu Startup pogledaj koji se programi podižu sa sistemom ,te tab Processes i vidi koji programi troše najviše sistemskog vremena i prometa.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan

{#}{#}{#}

nisan ja za to sposoban,i da otvorin,ne razumin najbolje šta piše...iskreno,ne znan ni zipovan program pravilno otvoriti,eto...

nadalje,pričao sam s operaterom(nije Martin,več Rafel) i kaže čovjek,po njemu,da bi problem bio u mrežnoj kartici(koja vi možda trebala bitu neispravna po njemu?),i da proveden test na starom računalu i da proban tada HAKOMETAR,jer meni non stop kaže da je test nevažeći,jer u usporednom testu HTSP karzica vuče više od dozvoljenog ili slično??

pa ne znan,probaću dovest kojeg prijatelja koji se bolje kuži,da čirne,i da spojimo stari i probamo napraviti test na HAKOMETRU..ako napravi test bez greške,onda je po njemu greška u mrežnoj kartici...a ako ne napravi,onda je neki njihov problem..što je po meni vjerovatniji odgovor,jer performamse su jednostavno skoro iste,čak i malo lošijhe,a da san ja to prije pripisiva starom kompu,pa nisan ništa istraživa...a sada ista stvar,samo win 8.1 mijenja boje i pozadine,ostalo je isto,čak mu triba više vrimena da prebaci s stranice na stranicu,tipa s teme na privat poruku,ili test speed je iz trečeg puta uspio...inače je trajalo minutama da dođe uopće do tamo :(

nemam pojma...

11 godina
protjeran

sam ne budeš ništa napravio i đabe ti svi daju savjete ovdje. odnesi sve fino nekome tko se razumije u računala i neka pogleda što ne valja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I dalje ostajem pri tome da ti Automatic Windows Update pravi "problem" ali dobro. Ako ne znas kako to da iskljucis klikni na ovaj link 

i tamo ti je objasnjeno kako se to radi. Probaj nista te ne kosta a mozda ti pomogne.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

hvala ti na odgovoru,koji ne može biti slikovitiji {#}

a do sutra ću se strpiti,pa tražiti nekog za pomoč,pa mijenjati komp,pa sve isprobati,i ovo če također biti opcija,sad baren sigurno znaden kako se to radi... {#}

inače,komp sam koristio za totalno druge stvari.,i nemam pojma,čak niti za ovako jednostavno nešto,eto...iskreno...ja ga samo upalin,upalin šta meni treba tamo HM,poker sobe i slično,i to je to...surf,net,filmovi i to je to...ništa nešto čačkat ili slično,sve je automatic bilo,da ja samo stisnen i ono se pokrene automatski...{#}

11 godina
protjeran
animal4444 kaže...

I dalje ostajem pri tome da ti Automatic Windows Update pravi "problem" ali dobro. Ako ne znas kako to da iskljucis klikni na ovaj link 

i tamo ti je objasnjeno kako se to radi. Probaj nista te ne kosta a mozda ti pomogne.

Tutorijal je bez veze jer treba update isključiti i u servisima,te još na par mjesta. Poslje ovog na videu, računalo i dalje ide na update,tako da je ništ koristi taj clip.

12 godina
neaktivan

iskreno,pogleda ga je jedan kolega ode preko TV,jer je komp imao problema da se ugasi,nevezano za ovu temu,pa sad cemo vidit kako ce se dalje ponašat...nisan dalje gleda oko ovoga,jer nemam sad u dalmaciji nekog da mi pomogne stručnog,tih par koji ima su zauzeti,imaju kuce,apartmane,nemaju vrimena do 9 miseca...ali vjerujem da ga je valentin17 namjestio i naštela kako treba...jer ja sam teško da bi izveo tako nešto,a dalje cemo vidit nekad,zasad mi komp radi,nisan čak posli niti pokušava taj hakometar test ponovno,ali do 9 miseca cemo valjda to pogledat,i ako treba riješiti,zasad je status quo {#}

12 godina
neaktivan

evo,nakon mnoštva peripetija,napokon sam imao mogučnost da isproban taj svoj stari komp,nakon šta san se zabavlja s novim,i mogu samo reći da moderator slobodno zaključa temu,jer sada tek i ja vidim PRAVU RAZLIKU,a iskreno mi se činilo tako slilčno,LOL,ma nema teorije,I7 pojede ovoga starog za sekund,triba mu danima da otvori neku stranicu,a kad ih ima 5 ili 6 ili više otvorenih od puta,zapinje ka stari traktor na uzbrdici,tako da sam se osobno osvjedočio,i rezultat je jasan,eto,kad seljak svašta smišlja,i nema iskustva,ali eto,nitko se nije naučen rodio {#} ,pa tako ni ja,ali stvarno0 je razlika nebo i zemlja,samo kad si malo duže na njemu,naravno,i sad kad san malo duže koristio stari,ipak je nemjerljivo,i ipak radi I7 kao sat...lp:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice