Problem s wifi mrežom

poruka: 2
|
čitano: 1.551
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa spajanjem s wifi mrežom

e ovako jučer sam kupio polovan laptop hp 6530b,imam instaliran win xp sp3,i problem je u tome što nemogu da se spojim na kucnu wifi mrežu,znači pokaže mi je da je dostupna,ali nemogu da se spojim,pa sam onda na mobu uključio prijenosni wifi hotspot,samo da vidim radi li  i spojilo me odmah bez problema,nezz u čemu je problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 9:54 (dado93).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa spajanjem s wifi mrežom

postoji više razloga, ali i više tema...  npr.

-prije otvaranja teme provjeri, kad već otvoriš, tad napiši korisne podatke, što si pokušao, što ne radi, koliko znaš.. jer može biti svašta.

-npr win update, driver, pogrešna (ručna) postavka mreže kao IP, smetnje, kanal, ... pa do nekog kvara npr antene=smetnje..

da bi bilo što eliminirali moraš dati info.

-pogledaj postavke modema (SSID, ip, enkripcija WPA2-psk...), npr ako nema win updatea/driver tad vidiš mrežu, ali ne razumije enkripciju npr WPA2.

.. quick test, podesiš privremeno modem (wlan) na WEP, probaš, promjeniš na WPA(1), obrišeš konekciju i napraviš novu, probaš.., promjeniš na WPA2.. i time možda potvrdiš da ne podržava wpa2. Tad možeš koristiti wpa1 na modemu (ili mix 1+2).

-uvjek obriši postojeće konekcije na XPu, kreiraj novo, jer kod promjene se ne pojavljuje npr unos passa za postojeću. Može se editirati ali je brže obrisati. Kod unosa passa koristi copy-paste da eliminiraš tipfelere itd..

-pa do nekog smeća/malwarea/antivirus koji možda smeta. Sve HW+SW probleme možeš najefikasnije zaobići bootanjem liveOSa npr ubuntu, ako wlan pod njim radi, znaš da je nešto pod win postavkama tj soft uzrok (ne HW ili modem, smetnje itd...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice