Pozz
Evo kako sam napisala ne reagira tj.ne radi mi mrezna kartica, do jucer je sve normalno radilo. Imala sam internet i sve je bilo O.K.
Imam laptop Toshiba Satellite A300-1LT, molim pomozite kako mogu to popraviti,
hvala na pomoci
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je riknula nikako, spajaj se preko wifi-a
Pa kako mogu znati da je riknula
Pa kako mogu znati da je riknula
- procedura eliminacije:
Prvo dali je stvarno kvar (hard) ili samo soft.
- U BIOSu provjeri dali je kartica omogućena.
- Idealno je dignuti s liveCDom (preporuka ubuntu ili miniPE) jer se tako eliminiraju svi soft uzroci.
- Dali je u sys-trayu ikona mreže? dali reagira na odspajanje-spajanje kabela?
- Provjeri router, resetiraj, lampice na routeru dali reagiraju na odspajanje itd..
ako do sad nije otkriven uzrok, pingaj (win+R, cmd +enter, ping 127.0.0.1 ili ::1) isto za router 192.168.x.y -tvoj router .1.1/.1.254/.5.1/.0.1 ...?
Ako sve to radi, skeniraj za viruse ili prijavi kvar SZK.
-ili je već potvrđeno da je kartica crkla.
Neznam kako uci u bios, nema je prikazane u device manageru a treba da je tamo, sta ne, mozda je iskljucena u biosu ali kako doci do njega.
Modem je dobar probala sam spojiti na stolni komp Lan kabel i tamo sve radi, lampice svijete, kad ustekam u laptop ne svijetle lampice na modemu.
Ne reagira na spajanje i odspajanje kabela ikona je u trayu
Hvala na pomoci
usla sam u bios i neznam sta trebam traziti da vidim da je omoguceno, tj. ne vidim nigdje neku opciju za Network .
sta sada.... ima li kakve pomoci ili rjesenja
Naravno u BIOSu mora bit neka grupa uređaja-menija. Konkretnije nemogu napamet predložiti osim, idi po redu kroz sve stavke. ..
Ali nevjerujem da je diseblirana, jer to se nemože desiti samo od sebe, tj. da si to prije mijnjala znala bi.
-po simptomu (ne svjetli lampica) vjerojatno je crkla mrežna. ... ako je notebook pod garancijom reklamiraj, u suprotnom zaboravi i koristi wireless. (ili kupiš PC-MCIA/Express LAN adapter ovisno koji utor imaš za cca 100-200kn)
edit: i treba pokušati na drugi LAN port na routeru i možda drugi kabel.
ma kroz bios sam prosla i nisam nista konkretno nasla, modem sam provjerila jer sam se spajala istim modemomi kabelom na drugi komp i sve je radilo super.
Da imam jos garanciju par mjeseci, mislis da je otisla mrezna kartica, i je to ulazi pod garanciju.
svi kvarovi ulaze u garanciju, ali može biti problema oko prihvaćanja. srećom notebookovi imaju ovlaštene servise, provjeri za svoj (od trgovca) koji servisi, preporuka MR-servis (Masn-Recro).