MAXadsl problem

poruka: 18
|
čitano: 5.481
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
MAXadsl problem HITNO
pitanje

imam jedan problem s MAXadsl brzinom...sve je počelo kad mi je pojavila poruka za LAN(local area network)

http://img381.imageshack.us/my.php?image=lanze3.jpg

ja sam majmun nazvao

t-com i oni su mi rekli da moram promjeniti protocole jer zbog toga mi se pojavljuje poruka...morao sam otići na svojsta za LAN i promjeniti portove:

http://img357.imageshack.us/my.php?image=automaticzn8.jpg

nakon što sam promjenio portove internet je počeo biti spor...točnije....kad sam otišao na google preko mozille i kad sam upisao nešto u tražilicu čekao sam 15min i ništa nije bilo....ali kad upišem neki link(tamo gdje se upisuje link) učitala mi se stranica ali opet sporo...kad sm ih nazvao neznam ni sam po koji put rekli su mi da je problem u mm browseru i da moram izbrisati cookies i ostali sra_ _...ja sam to napravio ali ništa....zatim sam otšao preko IE i tek onda sam uspio ali on šteka kod linkova...a prije(LAN problema) sve je radilo ultrabrzo....

Molim vas za riješenje ovog problema jer sam maxadsl čekao 3godine i sad kad sam ga napokon dobio internet mi je sporije od

dial-up-a  Plač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: MAXadsl problem HITNO

Nema veze s mozgom to što su ti preporučili iz t-coma,

ista stvar je definirao vezu ručno(fiksna) ili automatski(randomize). Vjerovatno postavke u routeru

nisu ispravne, provjeri DNS servere u routeru,idle timeout...mac filter...., postavke na mrežnoj kartici

šifra ,ssid.Provjeri je li ti uključen DHCP Client services, DHCP u routeru...Network connections services u win-u.

Provaj restirati na tvorničke postavke, pa vidi je li sve radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2008 21:52 (Verbatim).
17 godina
MAXadsl problem

heh pusti t-com svaki operater ce ti rec drugacije,imo sam i ja problema kod njih,svasta obecaju a nista ne naprave.btw zanima me dali te je sta smetalo kada ti se pojavljivala ona poruka na lanu?to se meni znalo prije dogadjat al mi nije nista smetalo osim sta je to svako malo iskakalo.rucno podesavanje ip adresa neznaci nista ako nemas dva racunala i zelis da se vidis preko modema i saljes podatke,zatim jako veliku ulogu ima igranje preko lana ili ti preko modemo tamo isto moras ip rucno unest.I jos kod ovog slucaja znam da moras unijet rucnu ip adresu inace poludis jer ti se dugo ucitava u igru mislim multiplayer cod 2 ili cod 4 obavezno moraju biti rucno ip adrese unesene(ovo nema veze sa temom al nek se zna)

Amd Phenom x4 9500|
Sapphire Hd3870 Toxic 512mb ddr4|
2 x 1gb kingmax 800mhz dc|
gigabyte GA-MA770-ds3|
hdd wd 320gb|
psu xilence 500w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MAXadsl problem
autorov komentar

nije mi bilo problema...a sad sam zaboravio ime tko je prvi napisao kmentar a i ove a druge jakko bih vas molio ljepo da objasnite kako da provjerim te stvari koje nabrojite jer ja sam dibidus za te stvare thx....

P.S. Mene zanima samo kako da vratim staru brzinu ona na kojoj sam mogao napisai bilo što u google i odmah bi mi našao jer ovo stvarno nije za živjet nemogu na GOOGLE!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: MAXadsl problem

Koji uređaj imaš?

17 godina
odjavljen
MAXadsl problem
autorov komentar

D-Link ADSL2+ Routor

DSL-584T

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MAXadsl problem

One postavke makni. Stavi Obtain IP automaticly. Koji su to debili, i meni to rekli. :) A u ruteru, ako već nije postavljeno, postavi da DHCP sam određuje (il se to nekak drukčije zoveIzlanuo se?). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čudno, ako ti je sve prije radilo, a ti nisi dodatno "podešavao" a da ne znaš što radiš.

Možda ti je netko "provalio"mrežu, a možda je problem do veze, Nazovi T-com i reci im

da ti resetiraju vezu.Reci im da si sve provao ali da nemaš uspjeha i da sumljaš u vezu.

Makni ono s druge slike i stavi "obtain IP.... automatic..... i

obtain DNS automatic......

Kako bilo, ukucaj u broswer 192.168.1.1 i otvoriti će ti se prozoru od routera.

Tu upišeš šifru od routera i pregledaš postavke.

Nemam D-link, tako da ti precizne upute ne mogu dati.

Sigurno si s D-linkom dobio neka upustva.

17 godina
odjavljen
MAXadsl problem
autorov komentar

već su mi oni rekli da ukucam u browser 192.168.1.1 ....tuj sam valjda namjestio vezu...ali mi je opet veza loša...znači da ja njih naovem i da im kažem da mi resetuju vezu???

P.S.Znate što je bilo kad sam ih nazvao treći pit(kad sam dobio trećeg operatera) nije ni posluššao moj problem nego je odmah rekao problem je u vašim Windowsima...LOOOLSmijeh

i još nešto ovaj predzadnji komentar kad je netko napisao da prebacim modem na HDNS ili tako nešto neka mi bjasni kako da to napravim....

Necitiram vas zbog toga što mi se nemože učitati stranica dođe do pola i ostane na toj poloviciPlač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Provaj sljedeće:
Start --> Run --utipkaj cmd

utipkaj  -   ping 192.168.1.1   zatim pritisni enter
            -   ping www.google.com enter
            -   ipconfig/all  enter

Svaku naredbu zasebno, pokušaj u svoj post staviti rezultate.

17 godina
odjavljen
MAXadsl problem
autorov komentar

http://img237.imageshack.us/my.php?image=cmdiv8.jpg

to mi dođe nisam mogao uhvatit sve od prve naredbe samo kraj....

danas sam opet nazvao t-com i oni su mi rekli da je PC kriv kao da trebam ponovno dignt windowse...oni su to zaključili jer mi se sporo učitava 192.168.1.1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čini mi se, da si istovremeno spojen na dialup i adsl.

Deinstaliraj PPP adapter, odnosno deinstaliraj mrežnu karticu pa ponovo

konfiguriraj je za adsl.

17 godina
neaktivan

Probaj isključiti sam router iz zida i njega znači skroz isključiti i sve ponovo prespojiti (uključiti)za petnaestak minuta.I onda ono gore što kolega kaže.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 10:11 (v_maxcpp).
17 godina
odjavljen
autorov komentar
Verbatim kaže...

Čini mi se, da si istovremeno spojen na dialup i adsl.

Deinstaliraj PPP adapter, odnosno deinstaliraj mrežnu karticu pa ponovo

konfiguriraj je za adsl.

kako da deinstaliramPPPadapter/mrežnu karticu i ponovno da konfiguriram adsl??
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Device Manager --> Network adapters->Realt....--desni klik i uninstall.

Za ponovno istaliranje treba ti Realt..CD s driverom, morati ćeš

podesiti SSID, šifru mreže.......

Da sam ja na tvom mjestu onemogućio bih sve zaštite na routeru

dok ne uspostavim vezu.

17 godina
odjavljen
autorov komentar
Verbatim kaže...

Device Manager --> Network adapters->Realt....--desni klik i uninstall.

Za ponovno istaliranje treba ti Realt..CD s driverom, morati ćeš

podesiti SSID, šifru mreže.......

Da sam ja na tvom mjestu onemogućio bih sve zaštite na routeru

dok ne uspostavim vezu.

što je to SSID kako da ga podesim??i šifra za mrežu??šta je to moj pass koji su mi dali ili...??
i ono za dial-up jel ima možda kakve veze što sam ja uzeo da se spajam na internet kad ja hoću odnosno kad se ja spojim??ili nema???
kako da maknem  zaštitu s routera??jel kad ja maknem zaštitu hoće mi onda bilo tko moći ući u vezu???
17 godina
neaktivan

Zaboravi na SSID, zaštitu itd.......budi siguran da je mac filter onemogućen.

Ti sad imaš adsl, a ne dialup,što znači da moraš deinstalirati PPP adapter jer je to

za dialup.Ti si sigurno žicom spojen za router, samo deinstaliraj PPP adapter, instaliraj driver

za mrežnu karticu i to je to.

Pass koji su ti dali je da se spojiš na T-com, to rješavaš u routeru.

17 godina
odjavljen
autorov komentar
Verbatim kaže...

Zaboravi na SSID, zaštitu itd.......budi siguran da je mac filter onemogućen.

Ti sad imaš adsl, a ne dialup,što znači da moraš deinstalirati PPP adapter jer je to

za dialup.Ti si sigurno žicom spojen za router, samo deinstaliraj PPP adapter, instaliraj driver

za mrežnu karticu i to je to.

Pass koji su ti dali je da se spojiš na T-com, to rješavaš u routeru.

šta je to mac filter i kako da ga onemogućim...sad kad sam pokušo deinstalirat  uređaj nisam mogao stisnem uistal i onda se pojavi nekakav novi prozor...kad dođem mišem na njega kursor mi se pretvori u pječani sat....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice