LAN problem - neće u workgroup

poruka: 6
|
čitano: 3.744
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Imam tri računala kod kuće: moje, bratovo i laptop. Na laptopu je Vista, na mom XP SP3, a na bratovom XP SP2. Svi mogu uredno na internet i laptop na network vidi sva računala i svima može pristupiti. Računalo mog brata može sve što i laptop osim pristupiti mom računalu, a vidi ga. Moj komp uopće neće otvoriti kad odem My Network Places>> View workgroup computers. Kadže <The network path was not found>. Donedavno je radilo sve dobro. 

Molim hitno pomoć.

P.S. -  Brat i ja smo probali igrati u mreži W40k Soulstorm i radilo je dobro kad se netko spojio preko <direct join>, na LAN games ga ne bi vidio. Kod Titan Questa uopće ne vidi komp koji hosta server.

P.S. 2 - Sva računala su spojena preko routera (stolni žicom, laptop WLAN), DHCP dodijeljuje adrese, svi uredno imaju svoju adresu, firewallovi su dobro podešeni

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 19:14 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: LAN problem - neće u workgroup

i mene muči sličan problem, ja sam pokušavao spojiti preko xasda modema svoj komp i 2 laptopa da možemo peglati igrice u lanu na svima je jedan te isti xp sa sp3 imam kablove za spjanje preko rutera i nemogu to izvesti, neznam kako :(, pa sada ako netko zna način molio bih ga da ga podjeli s nama noobovima :) hvala unaprijed!

17 godina
neaktivan
moras to dopustit u firewallu ili zgasi svigdje na sva 3 kjompa firewall i radit ce ti ko po loju ja isto imam tak 2pc i 1 lap i ja sam deinstaliro firewall
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
autorov komentar

Problem rješen - na jednom računalu je firewall Zone Alarm, pod Trusted Zone je bilo stavljeno maximum security, a trebalo je biti medium.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
McNEKONTROLIK kaže...

i mene muči sličan problem, ja sam pokušavao spojiti preko xasda modema svoj komp i 2 laptopa da možemo peglati igrice u lanu na svima je jedan te isti xp sa sp3 imam kablove za spjanje preko rutera i nemogu to izvesti, neznam kako :(, pa sada ako netko zna način molio bih ga da ga podjeli s nama noobovima :) hvala unaprijed!

Na kasdu se mogu spojiti samo 2 kompa, 2 porta su za kompove, a druga 2 su za MaxTV, jedino da nabaviš HUB (nešta slično tome da ima minimalno, u tvom slučaju 4 ethernet ulaza)
̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

Na kasdu se mogu spojiti samo 2 kompa, 2 porta su za kompove, a druga 2 su za MaxTV, jedino da nabaviš HUB (nešta slično tome da ima minimalno, u tvom slučaju 4 ethernet ulaza)

Nema potreba za hubom, sve što moraš napraviti piše ovdje: http://www.forum.hr/showthread.php?t=175979.... isprobano i radi...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice