Pozdrav,
Ako je krivi podforum neka admin premjesti, po meni pripada u mrežne probleme.
U prilogu je pojednostavljena skica mreže koja je trenutno u funkcji. Mreža će funkcionirati u postojećoj konfiguraciji sljedećih cca mjesec dana, nakon čega je zbog promjene lokacije/zamjene hardvera/promjene servera/tipa vpn-a/promjene prava itd. planiran veći zahvat.
U skici je vidljivo da su nova 2 MikroTik-ova router switcha, trenutno se upoznajem s tim jer nemam velikog iskustva sa ruterima toga tipa.
Zahtjevi su takvi da "prostor 2" sa skice treba imati samo pristup internetu i svom printeru. Ne smije imati pristup NAS-u i kamerama koje se nalaze u tom prostoru niti smije imati pristup bilo čemu iz "prostora 1". S druge strane, "prostor 1" gdje je nazovimo uprava ima pristup svemu u "prostoru 2".
Prostori su međusobno povezani sa utp-om cat6.
Mreža trenutno radi na način da MikroTik routeri rade u switch modu i zapravo je to sve jedna mreža 192.168.1.0/24
Kao što sam rekao, nemam iskustava sa mrežama/podmrežama/konceptima mreža itd. ali zanimaju me savjeti kako to organizirati a praka je nešto drugo i već ću naći način kako to provesti.
LP, tnx.