Pozdrav, imam ruter na kojeg je spojen acces point uređaj da mogu pristupiti wifi-u kada sam na drugom katu pa me zanima kako mogu pristupiti postavkama od tog ap uređaja. Kada kucam 192.168.1.1 baci me na postavke od rutera a ne od ap.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-njegov ip (kao i svakog uređaja u mreži).
Kako da saznam njegov ip?
Komandom tracert
Kako da saznam njegov ip?
-ako nikako drugačije, idi redom (osim 0, 1.. 127 i 255 i pozantih PCa, printera i sl.), sve na LANu možeš vidjeti u routeru, kao i softom za snifanje mreže. (tracert nije klik-next, ali imaš npr wireshark..).
-drugačiji odgovor, moraš znati postavke svoje mrežne opreme, predpostavka da si ju ti postavljao. Automatika uzme prvi slobodan broj (dodjeljen od routera-DHCPa).
-AP često ima opciju router moda (i DHCP, postavljanje IPa itd.) sve piše u RTFMu, pa i mogućnost pristupa preko MACa/telnet i sl.
-edit, novija oprema često ima i 'ime'-link koji umjesto ip-broja možeš utipkati u address bar, npr tp-link.. i sl. (i to piše u uputama, prolistaj ih).
Problem ti najvjerojatnije u tome što oba uređaja imaju istu IP adresu (192.168.1.1) spoji se direktno na AP ili ruter i jednom uređaju promijeni ip adresu na npr. 192.168.50.1
Ista stvar je i mene mučila, pozdrav
subi??
Sum.. ti je dao rješenje; spojiš se wifi-om na acces point, 'traceaš' neku adresu (npr. tracert google.com) i prvi hop je ip acces pointa..