Bok svima....molim za pomoć....imam problem s spajanjem bežičnog interneta, već dulje vrijeme...naime, imam t-com max adsl, ruter je thomson speedtouch...s žicom (žuti kabel) sve super radi, ali kad krenem wireless postavljat - noćna mora....rekli su mi da trebam vidit prvo jel imam i koju imam mrežnu karticu, imam realtek rtl 8139 810x Family Fast Ethernet NIC, to je standardna, skinula sam se neta drivere za tu mrežnu karticu....i frajer u službi za korisnike mi kaže da bi sve trebalo normalno radit, međutim ne radi...onda mi je reko da odem na My Computer/Manage/Device Manager/Network Adapters- i sad mi kaže da bi tu trebale bit dvije mrežne, ako nisu onda znači da mi hard ne prepoznaje mrežnu karticu...meni je samo ta realtek....više ništa ne razumijem....molim ako netko zna šta trebam radit, nek se javi....ili da jednostavno dam nekom da mi sredi komp....btw imam laptop Toshiba Satellite L20-182, star je 6 godina....hvala unaprijed :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po specifikacijama tvoj laptop nema WLAN karticu
Ovo je alternativa USB WLAN adapter
hvala ti na odgovoru :) ....e a ja imam ovaj usb adapter
http://www.dlink.com/products/?pid=334
šta bi trebala s njim kad ga instaliram? kako se povezuje s ruterom? :/
šta bi trebala s njim kad ga instaliram? kako se povezuje s ruterom? :/
Ako su drajveri za adapter instalirani, dole pored sata bi se trebala pojavit WLAN ikona
kad klikneš na nju otvorit će ti se prozor sa dostupnim WLAN mrežama, naravno ako je u postavkama od routera sve upaljeno ( npr. ime WLAN mreže, Speedtouch 1234) i ako je uključena WPA enkripcija
Hvala na pomoći.....uspjela sam, samo problem je što je kratak domet, od rutera do sobe mi je 20m...jel mogu to nekako rješit isto, kupnjom drugog wireless usb adaptera ili slično?