Dva routera

poruka: 22
|
čitano: 5.192
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dva routera

Imam 2 routera na kucnoj mrezi, jedan je spojena na WAN ( Internet), a drugi na njega ( jer mi wifi signal ne prolazi kroz cijeli stan). Ovaj drugi sam uspio iskonfigurirati tako da wifi radi bez problema ( ima svoj SSiD) ali ne mogu uspjeti na njega spojiti neki drugi uredjaj sa statickom IP adresom. Da li je to moguce ili se na drugi router koji manje vise radi kako AP, mogu spajati samo uredjaji sa dinamickim IP adresama?

Tj imam mrezni printer kojem treba staticka IP adresa i nikako da proradi na drugom routeru ( kad je spojem na prvi radi kako treba).

0 0 hvala 0
14 godina
Dva routera

Daj mi reci koji su to routeri (marka, model), reci točno kako si ih povezal (kabel ili wlan), ako kabel koje utore na uređajima si povezal , kako si podesil IP adrese uređaja, gataway, subnet mask?

Kako povezuješ taj printer na router, wlan ili kabel? Kako si printeru podesil IP, gataway, subnet mask?

Uvijek ako nešto nije jasno moraš dat neke detalje ovako ti ne mogu pomoć.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 19:38 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dva routera

ovako, glavni router Thompon ( od Bneta), a pomocni router Zyxel Prestige ( stari T-com) koji ima iskljucen DHCP.

Ta dva routera su povezana LAN cabelom sa porta 1 na port 1, na Zyxelu je ukljucen WLAN ( on je 192.168.0.254). Thompson router je 192.168.0.1

Laptop se spaja wifi-om na Zyxel, printer je spojen kabelom na Zyxel na port 2. Printer ima staticki IP 192.168.0.252.

Sve je na subnet mask 255.255.255.0. Gateway za printer i zyxel je IP od Thompsona.

interesantno je sto printati mogu, ali ne mogu skenirati .. uvijek mi javi da neka druga aplikacija koristi skener, ali kad spojim printer na thompsona direktno onda radi i printer i skener. I jos, printer se uopce ne pojavljuje medju "devices & printers", ali je vidljiv recimo u Wordu u print meniju.

Software za printer sam instalirao i previse puta, sa svakom dijagnostikom i update-ima.

No, primjetio sam da kad se hocu laptopom spojiti za drugi router (zyxel) kabelom ( na recimo port3), nemam mreznu vezu ako zadam staticki IP, ali ako ostavim da je dinamicki onda sve radi. Naravno na printeru ne mogu staviti dinamicki IP.

14 godina
shanshu kaže...

ovako, glavni router Thompon ( od Bneta), a pomocni router Zyxel Prestige ( stari T-com) koji ima iskljucen DHCP.

Ta dva routera su povezana LAN cabelom sa porta 1 na port 1, na Zyxelu je ukljucen WLAN ( on je 192.168.0.254). Thompson router je 192.168.0.1

Laptop se spaja wifi-om na Zyxel, printer je spojen kabelom na Zyxel na port 2. Printer ima staticki IP 192.168.0.252.

Sve je na subnet mask 255.255.255.0. Gateway za printer i zyxel je IP od Thompsona.

interesantno je sto printati mogu, ali ne mogu skenirati .. uvijek mi javi da neka druga aplikacija koristi skener, ali kad spojim printer na thompsona direktno onda radi i printer i skener. I jos, printer se uopce ne pojavljuje medju "devices & printers", ali je vidljiv recimo u Wordu u print meniju.

Software za printer sam instalirao i previse puta, sa svakom dijagnostikom i update-ima.

No, primjetio sam da kad se hocu laptopom spojiti za drugi router (zyxel) kabelom ( na recimo port3), nemam mreznu vezu ako zadam staticki IP, ali ako ostavim da je dinamicki onda sve radi. Naravno na printeru ne mogu staviti dinamicki IP.

Poveži kabelom laptop i zyxel, tcp/ip postavke stavi na automatic. Sada odi ovako: run - cmd- ipconfig /all.

Tamo pronađi gdje piše IP adress, sada taj ip adress stavi u tcp/ip postave, gataway i subnet mask bi trebali bit u redu (možeš provjerit jesu oni koje si upisal). Svakako stavi DNS servere Bneta, primary= 213.149.32.19, secondary=213.149.32.20. Thomson bi trebal bit u bridge modu, a zyxel u router modu, možeš DHCP stavit obratno, ugasi na prvom a upali na drugom. Pazi jesu poolovi podešeni dobro.

Stavi IP zyxela 192.168.0.2, tako da ima neki redosljed. Možeš ovo podesit sve ovako pa onda probat.

Valentin
15 godina
neaktivan

"sada taj ip adress stavi u tcp/ip postave" .. cega?

"Svakako stavi DNS servere Bneta" .. gdje?

14 godina
shanshu kaže...

"sada taj ip adress stavi u tcp/ip postave" .. cega?

"Svakako stavi DNS servere Bneta" .. gdje?

Pa mrežne kartice laptopa koja je spojena na zyxel, da vidiš oće radit web.

Tamo gdje se upisuje IP tamo se upisuje i dns (SLIKA).

To je samo riješenje za web na laptopu kad je zadana statička IP adresa, a ovo u vezi printera zašto on neće da skenira tko zna, možda ima veze sa routerom (zyxel).

SLIKA SLIKA
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 14:08 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Dva routera

Hvala na pomoci, no ipak jedan dobri "reset to factory defaults" sa iskopcavanjem iz struje i routera i printera je rijesio problem ... sad je sve proradilo, valjda ce tako i ostati...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva routera

i sad opet nakon nekog vremena imamo isti problem....{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shanshu kaže...

Probaj da vidis da li pomaze iskljucivanje i ukljucivanje Local Area Network (preko Windowsa, dakle) ili da li pomaze ovo

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

Relation to the original topic decreases with every single post
15 godina
neaktivan
Dva routera

hmmm, s malo vise stpljenja vidim da sve ustvari radi samo jako sporo ... a sporo je izgleda jer se stalno gubi veza uredjaja sa drugim routerom, kao da nesto skida uredjaje s mreze a oni se onda opet prijavljuj na mrezu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
shanshu kaže...

Probaj da vidis da li pomaze iskljucivanje i ukljucivanje Local Area Network (preko Windowsa, dakle) ili da li pomaze ovo

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

ok, mogu probati, ali to ne rijesava problem s printerom, to na printeru ne mogu napraviti.

17 godina
neaktivan
shanshu kaže...

hmmm, s malo vise stpljenja vidim da sve ustvari radi samo jako sporo ... a sporo je izgleda jer se stalno gubi veza uredjaja sa drugim routerom, kao da nesto skida uredjaje s mreze a oni se onda opet prijavljuj na mrezu.

Power Management u nekom od routera?

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
shanshu kaže...

Power Management u nekom od routera?

ali wireless radi bez problema...

15 godina
neaktivan
Dva routera

ovo su LAN postavke na drugom routeru

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 0:08 (shanshu).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva routera

problem je u pregrijvanju routers ( Zyxel). kad je hladan radi bez problema. Sad treba rijesiti hladjenje....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pasivni hladnjaci unutar routera i malko kasapljenja kucista? Ili neki maleni vent unutar kucista + pasivni hladnjaci

Ili novi router {#}

14 godina
Dva routera

Lijepo uzmeš neki vent za hlađenje kućišta pc koji radi na 12V, spojiš ga na punjač od mobitela od recimo 4 ili 5V i radit će, samo će se sporije vrtit zbog manjeg napona, ali brzo nije ni potrebno jel ohladit će zyxela bez problema, spajaš boju na boju, odnosno crvena ventilatora na crvenu punjača, a crna ventilatora na crnu punjača, žuta na ventilatoru ti ne treba, to je samo senzor za broj okretaja. Ja tako sebi hladim Thomson 782i i radi bez problema. Ventilator sam samo stavil izvana na otvor za hlađenje.

Prije mi se maxtv smrzaval zbog pregrijavanja modema.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 19:32 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Pasivni hladnjaci unutar routera i malko kasapljenja kucista? Ili neki maleni vent unutar kucista + pasivni hladnjaci

Ili novi router {#}

mislim da cu iskasapit kuciste posto imam jednu malu plocu sa 3 ventilatora za hladnjenje laptopa.

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Lijepo uzmeš neki vent za hlađenje kućišta pc koji radi na 12V, spojiš ga na punjač od mobitela od recimo 4 ili 5V i radit će, samo će se sporije vrtit zbog manjeg napona, ali brzo nije ni potrebno jel ohladit će zyxela bez problema, spajaš boju na boju, odnosno crvena ventilatora na crvenu punjača, a crna ventilatora na crnu punjača, žuta na ventilatoru ti ne treba, to je samo senzor za broj okretaja. Ja tako sebi hladim Thomson 782i i radi bez problema. Ventilator sam samo stavil izvana na otvor za hlađenje.

Prije mi se maxtv smrzaval zbog pregrijavanja modema.

vidis tompsom mi radi bez problema.

tompson ima otvor za hladnjenje gore, a gdje ti je vintilator?

14 godina
Dva routera

Ja sam ga stavil samo na taj otvor, znači na gornju stranu kućišta, izvlači zrak prema van. Modem je skroz hladan, a ventilator kako radi na manjem napunu je potpuno bešuman.

Moglo bi se i otvorit modem, pa stavit vent sa unutarnje strane otvora ali to mi se nije dalo, a i ovako radi super.

Nisam siguran da ti imaš takav jer sam ja na t-comu a ti si rekao da si na bnetu.

Ventilator položaj Ventilator položaj
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 21:00 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva routera

to onda ovako izgleda:

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 16:18 (shanshu).

0 0 hvala 0
14 godina
Dva routera

Ovako je to kod mene. SLIKA.

SLIKA SLIKA
Valentin

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice