Duplicirani network connection

poruka: 7
|
čitano: 1.760
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Duplicirani network connection

Kao i svima na ovom forumu, potreban mi je savjet, a budući da vidim kako nitko (barem u skorije vrijeme) nije imao sličnih problema, otvaram novu temu.

Naime, prešao sam na novog operatera pa tako i postavio novi router, putem browsera se spojio na njegove postavke pa promijenio šifru za pristup i naziv mreže, sve prema proceduri. Ali tad sam primijetio neobičnu nuspojavu: nastala su dva wireless network connectiona, prvi mog odabranog naziva i drugi kao "other network". Na oba se mogu spojiti i internetu pristupam normalno, ali vjerujem da razumijete koliko živcira kad među mrežama stalno stoji taj "other network" lijepog punog signala, a nemam nikakve ideje kako ga se riješiti. Resetiranje postavki routera nije pomoglo, možda ovdje netko može? {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Duplicirani network connection

Jel ti ruter možda ima difoltno uključena 2 SSID broadcasta na kojima su složene iste lozinke? Ako ima, pronađi opciju gdje se gasi drugi i ostavi samo jedan upaljen...

The Chinaman is not the issue here!!!
16 godina
neaktivan

Na žalost nije u tome stvar. Problem je nastao u trenutku kada sam promijenio SSID iz defaultnog u svoj naziv. Kako je na računalu već postojala mrežna konekcija identičnog naziva (zbog donedavnog spajanja na prethodnog operatera), trebalo mi je neko vrijeme da shvatim zašto se ne mogu spojiti (pored naziva mreže crveni X umjesto pokazatelja jačine signala). Nakon što sam to ispravio ostale su, kako je već spomenuto, dvije mreže. Kao da je i dalje u funkciji stari router (koji spava spremljen u kutiji {#}).

13 godina
neaktivan

Pa onda bi problem trebao biti kod tebe na računalu. Na XP-u možeš do popisa Wireless mreža doći tako da napraviš dupli klik na konekciju (dolje pored sata), onda Properties i na kraju Wireless Networks. Tu bi ti u popisu trebale stajati dvije mreže. Jedna je ona stara, druga nova. Pobriši jednu i peri deri. Ili pobrišeš obje pa napraviš novu konekciju. Bar mi se tako čini... :)

16 godina
neaktivan

Hehe, hvala ali to je prva stvar koju sam napravio. Nije pomoglo.

13 godina
neaktivan

A uklanjanje drivera i čišćenje registryja pa reinstall? Čisto da pokrijemo sve baze :D

16 godina
neaktivan

Pokušat ću, ali ne vjerujem da je stvar u računalu jer je ta duplicirana mreža vidljiva i drugima, ne samo meni.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice