Direktno umrežavanje dva računara

poruka: 8
|
čitano: 5.710
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Direktno umrežavanje dva računara

Imam dva odvojena računara, na jednim koristim wireless mrežu, drugi nije spojen na internet. Zanima me dali je moguće spojiti ta dva računara direktno putem kabla, bez switcha, routera... i imati internet na oba računara.

Još me zanima dali je to moguće učiniti pomoću ovog kabla: http://dinnet.net/web-trgovina/detail/10-kablovi/flypage/364-kabel-gigatech-rs232-18m.html?sef=hcfp

Imam lošu matičnu ploču, staru, na kojoj nema priključka koji ide iz računara u switch a imam karticu sa tim priključkom i treba driver, koji je star te ga nemogu nigdje pronaći, radi se o TELES S0/PCI -Tj revision 3.3, ako netko ima link za driver bio bih zahvalan.

Ako se može ostvariti povezivost pomoću ovog gore navedenog kabla onda mi nebi bila potrebna ova kartica.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Direktno umrežavanje dva računara

1. Sa tim kabelom ne možeš umrežavati računala (btw to je serjijski kabel).
2. TELES S0/PCI - Iako ima istu utičnicu kao mrežna kartica, to je ISDN adapter tako da se preko njega isto ne možeš umrežiti.

@ Zanima me dali je moguće spojiti ta dva računara direktno putem kabla, bez switcha, routera... i imati internet na oba računara.

Moguće je, ali je to nepotrebna komplikacija.

Kupi neku neku mrežnu karticu od 100 mbit-a (može se naći do 100 kn) i spoji je direktno na router.

Nakon spajanja oba dva PC-ija će se moći vidjeti na mreži i imati izlaz na internet.

13 godina
protjeran

Znači oba računara moraju imati kartice? Dali je to spajanje moguće i preko switcha?

16 godina
neaktivan

Ne moraju!

Ako je prvi spojen preko wireless-a na router, na njemu ne treba ništa raditi, on ostaje tako spojen.

Samo ovaj drugi koji ti nema mrežnu karticu.

Za njega ili uzmi ili wireless karticu (stick), ili pravu mrežnu karticu.

Moguće je i spajanje preko switch-a, ali je nepotrebno (pogotovo ako ga nemaš).

Na routeru imaš 4 ulaza za mrežu. Dva vjerojatno za IPTV (televiziju), a druga dva za LAN.

Kabel sa drugog PC-ija bi trebao direktno spojiti na jedan od ova druga dva (ne na IPTV).

Molim te napiši što je cilj svega:

Pristup internetu, razmjena podataka između dva PC-ija ili nešto treće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 21:52 (ivo_svetrice).
13 godina
protjeran

Ok, shvatio sam, zašto misliš da je direktno spajanje dodatna komplikacija ako želim umrežit samo dva računara?

I kako razlikovat ISDN od mrežne kartice?

16 godina
neaktivan
Condor kaže...

Ok, shvatio sam, zašto misliš da je direktno spajanje dodatna komplikacija ako želim umrežit samo dva računara?

I kako razlikovat ISDN od mrežne kartice?

Molim te napiši što je cilj svega:

Pristup internetu, razmjena podataka između dva PC-ija ili nešto treće.

13 godina
protjeran

Prvo razmjena podataka između dva PC-a, pa onda konekcija na internet po mogućnosti oba PC-a.

I da zašta služi serijski kabal?

16 godina
neaktivan
Condor kaže...

Prvo razmjena podataka između dva PC-a, pa onda konekcija na internet po mogućnosti oba PC-a.

I da zašta služi serijski kabal?

1. Onda stoji sve što sam napisao u prethodnim porukama.

2. Uglavnom serijsku vezu (rs-232) je zamjenila USB veza.

Serijska veza se uglavnom koristila za povezivanje s raznim uređajaima tipa: printeri, miševi, routeri (nadzor, update), ext. modemi, barcode čitaći itd.

Mogao se koristiti i za povezivanje 2 Pc-ija ali je ta veza bila jako spora(ko se sjeća laplink software-a).

Večina modernih matičnih ploča niti nema serijski port, jer je uglavnom sve više manje na USB-u.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice