Evo pokrenuo pc kada vidim mnoštvo zelenih točkica po ekranu koji blicaju. Jel možda otišla memorija na grafičkoj?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ubaci drugu grafičku u komp
- ako točkica nema, do tvoje je grafe
- ako ima točkica i dalje - RAM, MBO, napajanje
- provjeri RAM (memtest)
- posudi napajanje od frenda
- ako su i dalje tu, MBO bye-bye
Ubaci svoju grafu u drugi komp
- ako ima točkica, grafa u pećnicu
- ako nema točkica - čudi se
To je otprilike to.
- provjeri RAM (memtest)
- ako nema točkica - čudi se
To je otprilike to.
polako polako.. Kompjuter ima garanciju tako da netrebam u pečnicu..
Da provam "isključit" overclock??
Pa ako je pod garancijom podrazumijeva se vraćanje na default postavke i ako i dalje ne šljaka, pravac servis.
- provjeri RAM (memtest)
- ako nema točkica -možda su mrtvi pixeli na monitoru u pitanju
To je otprilike to.
Iako one ne bi možda blicale.
Pa te točkice su sigurno artefakti zbog klokanja, ja sam imao bijele točkice, isključi ili smanji oveclock
Evo pokrenuo pc kada vidim mnoštvo zelenih točkica po ekranu koji blicaju. Jel možda otišla memorija na grafičkoj?
Ako titraju onda ti je VRAM na grafi. Nema šta drugo. VRAM jedinstveno daje do znanja da ne šljaka kak spada.
Toliko mrtvih piksela i koji blicaju... Za to još nisam čuo. Malo vjerojatno.
clockao sam samo cpu i sad sam vratio na default i opet isto..
http://slike.hr/slike/s/sss_76457.jpg
http://slike.hr/slike/g/gaga_c24c7.png
i ja mislim da je do vrama
clockao sam samo cpu i sad sam vratio na default i opet isto..
Moras uslikati ekran foto-aparatom. SS slika samo izlazni signal iz grafe direktno.
Tko zna, mozda ti monitor prelazi na Islam.
Na slikama nema nikakvih točkica ili ja ne vidim dobro.
PrintScreen ne može uhvatiti takve greške jer nisu softverske.
evo sad su nestale...lol
Da li je bilo smetnji i sa zvučnicima?
evo sad su nestale...lol
napisi kako si rjesio
evo sad su nestale...lol
napisi kako si rjesio
neznan jesam li rješio nego su odjednom nestale same. Idem napravit reset pca pa ću vidit jel su se vratile
evo nakon reseta, nisu se pojavile.. Sad neznan da li da grafu odnesem na servis
jel ti to dok samo pregledavaš slike ili je na ekranu bezobzira šta je na ekranu
jel ti to dok samo pregledavaš slike ili je na ekranu bezobzira šta je na ekranu
znaći ja sam upalia pc.. Kad su se učitali windowsi (7) vidio sam i po dnu i gore neke zelene točkice. One su blinkale. Dakle bile su već na desktopu. Ali evo sada ih nema, ali možda se vrate šta vi mislite? Jel grafa polako "odlazi"??
znaći ja sam upalia pc.. Kad su se učitali windowsi (7) vidio sam i po dnu i gore neke zelene točkice. One su blinkale. Dakle bile su već na desktopu. Ali evo sada ih nema, ali možda se vrate šta vi mislite? Jel grafa polako "odlazi"??
Moguče da si nekim čudnim putevima Božjim pomaknuo Slider za VRAM na više. Ako pak je na stocku radila problem u mirovanju onda Joze BE AFRAID,BE VERY AFRAID
pitam te zato što sam ja imao problem "zelenih točkica" pregledavajući slike
ali je problem bio samo u pregledniku slika ACDSee-u 8,stavio sam ACDSee Pro 3 i više nema problema
probaj sa novim drajverima ili ako imaš nove vrati se na verziju prije
Moguče da si nekim čudnim putevima Božjim pomaknuo Slider za VRAM na više. Ako pak je na stocku radila problem u mirovanju onda Joze BE AFRAID,BE VERY AFRAID
zašto bi bio uplašen :d.. i što da sada radim? da ostavim još neko vrijeme da vidim oče li se pojavljivat ili nešto?
evo su se opet pojavile.. Čini mi se nakon šta sam overclocka cpu..
pa vrati covjece, kako je bilo, vidis da joj smeta oveclock
pa vrati covjece, kako je bilo, vidis da joj smeta oveclock
kad sam prvi put maknuo overclock te točkice su još bile po ekranu i onda se nakon tek 10min makle..
evo maka clock i još stoje točkice.. sad ćemo vidit hoće li se maknut. Jel mogu nekako provjerit di jel u grafi šta problem
Provjeri da se možda grafa ne pregrijava
Ako titraju onda ti je VRAM na grafi. Nema šta drugo. VRAM jedinstveno daje do znanja da ne šljaka kak spada.
E sad vidis ovo me potaklo na pitanje....Imam taj 5850, nikad clockan, i od kad sam ga kupio na tamno crnoj boji na monitoru se pojavljuju male crvene crtice koje titraju....Sad...Meni to ne smeta jer tu naj-crna boja je rijetka, kad palim windowse, i dirt2.....Ono sta smatram problemom je to sta mi je komp spojen s monitorom DVI kablom duljine 12 metara.....Ne mogu drukcije jer je komp daleko od moje sobe...Jel moguce da od prvog dana koristenja zapravo krivac grafulja, evo sutra cu bas nekoliko screenshotova napravit (iako mislim da sam vec iso to radit i da kad napravim screenshot da ih nema, sto bi po meni znacilo da je problem u signalu, a ne smeta mi uopce), monitor znam da nije jer (doduse dsubom iliti VGAom) mi je i laptop spojen na taj monitor, pa komp koristim samo za zahtjevnije radnje...
Neki prijedlozi kako provjerit hmhm...nisam siguran sta, ali htio bih ako je mozda kvar da to odnesem posto imam garanciju po komponenti u ADMu....Unaprijed hvala i srr na OT :S
I'll be back
ali čim ja vratim cpu overclock te se točkice pojave. Kada vratim na default, ištekam kabel i vratim nestanu točkice
evo iststira sam na 3dmarku.. Dobia sam 14475