Zauzece procesa i beep-ovi

poruka: 10
|
čitano: 2.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dogadja se kada igram igre, proces cpu-a podigne na 100% i pocinje da pisti beeep-ovi, nekada su prekidani, a nekada stalno se cuju, to se zna isto dogoditi, kada sam na fejsu ili bilo sta sto optereti racunalo. promijenio sam pastu na cpu. Isto se i temperatura podigne.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zauzece procesa i beep-ovi
ctodorov kaže...

Dogadja se kada igram igre, proces cpu-a podigne na 100% i pocinje da pisti beeep-ovi, nekada su prekidani, a nekada stalno se cuju, to se zna isto dogoditi, kada sam na fejsu ili bilo sta sto optereti racunalo. promijenio sam pastu na cpu. Isto se i temperatura podigne.

Koji procesor?  Igre je normalno da se digne al nezz bas za 100 %... a beeep-ovi bi mogli biti zbog pregrijavanja... Kolike su temperature?

16 godina
neaktivan

Procesor je AMD Athlon X2 240 2.80 Ghz, temperaturu mi dize i do 60 stupnjeva. Promijenio sam pastu, Uzeo sam onu sa srebrom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednostavno dogadja se da nekada i smrzne i restarta mi racunalo.

Jesu li mozda windowsi problem. Da ne treba mozda reinstalacija.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ctodorov kaže...

Procesor je AMD Athlon X2 240 2.80 Ghz, temperaturu mi dize i do 60 stupnjeva. Promijenio sam pastu, Uzeo sam onu sa srebrom.

Pa to ti je sasvim normalna temperatura 60°c

16 godina
neaktivan

Ako je normalna zasto onda pisti, zasto se onda pc smrzne i restarta. Znam da je tako u BIOS-u namjesteno po defaultu na 60 stupnjeva.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ctodorov kaže...

Ako je normalna zasto onda pisti, zasto se onda pc smrzne i restarta. Znam da je tako u BIOS-u namjesteno po defaultu na 60 stupnjeva.

Problem je iu necem drugime mozda ti neka komponenta zablokira

17 godina

Pregrijava ti se proc. Također je moguće da je napajanje oslabilo.

Vjerojatno je u BIOS-u podešeno da pišti/bipka nakon 60°C; a kad pređe recimo 70°C onda se gasi.

Ako je prije sve bilo radilo dobro, provjeri ponovno CPU cooler, po potrebi ga očisti, te vidi da li ventilator radi dobro. Također vidi u BIOS-u da li možeš namjestiti brzinu vrtnje ventilatora CPU cooler-a.

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ventilator sam ocistio tako i cooler. Nema u BIOSU, za podesavanje vrtnje ventilatora, ali je namjsteno na 60 stupnjeva, Napajanje mi je staro preko 3 godine, 400 wati, ali nista posebno napajanje. Placeno je 160 Kuna prije 3 godine. Moguce onda da je napajanje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eto od zadnje objave, reinstalirao sam windowse, i bilo je dobro, sinoc igram na fejsu igricu Empire &  Allies, i opet ista stvar, pisti ko lud, a kada iskljucim firefox, sve se u normali vrati, isto se dogadja i na google chrome. Nisam vise pametan sta da radim.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice