Zamjena procesora

poruka: 10
|
čitano: 1.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Zamjena procesora

Pozdrav,koristio sam procesor E4600 na maticnoj 2A73h.Sada sam dobio procesor quad 9400 kojeg maticna porzava ali kada ga ubacim pise:'Vas CPU je napadnut iskljuci se za nekoliko sekundi.'Da li neko zna u cemu je problem da li moze uopce ili sam mozda nesto pogrijesio pri stavljanju.Ako moze brz odgovor hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Zamjena procesora
Daj slikaj kak si ga stavio i tu poruku i stavi ovdje.
"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju." -Drago~16.2.2016
15 godina

OK,

vadi ga van, provjeri pinove na novom CPU, oni imaju na 3 kuta izrezan u obliku pravokutnika, a jedan je ukošen raster pinova

1. - je li na ploči zadnji BIOS? ako je, korak 2.,  ako nije , vrati stari CPU, flešaj zadnji BIOS, stavi novi CPU

2. - reset BIOS-a (CMOS-a)

3. - podešavanje BIOSa na stare vrijednosti (da ne moraš slučajno reintsaliratti Windoze - IDE/AHCI itd...)

naravno, provjeriti i snagu napajanja (realnu snagu, kao neko pravilo, pomnoži struju na +12 V i cca 85% umnoška su prava snaga u Watima - nije sveto pismo, niti 100% točno ali je tu negdje), ipak je tu nekih 30-ak Wata veća potrošnja na Quadu

tkođer nije loše ni zamijeniti CR2032 bateriju na matičnoj

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 14:02 (Stric_Jura).
11 godina
neaktivan
Zamjena procesora

Evo ovako kad stavim svoj kuler upali se ali se pokazuje da je 3gb,a imam 8 ali mi je 32bit tako da je to i normalno ali pise samo 3 nema 3usable.A kad stavim onaj stari Failed to start CPU

0 0 hvala 0
15 godina
Armin Reus kaže...

Evo ovako kad stavim svoj kuler upali se ali se pokazuje da je 3gb,a imam 8 ali mi je 32bit tako da je to i normalno ali pise samo 3 nema 3usable.A kad stavim onaj stari Failed to start CPU

Postoji više otvorenih tema u vezi sa tim problemom: http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=usable&ss=t&sa=&t=&f=&sort=act

10 godina
neaktivan
Zamjena procesora

Dobar dan,imam procesor neki stari Intel celeron jednojezgarni na 3,2(a igram WoT i fps se vrti oko 20,25).... E sad,pozajmio sam od druga Intel Pentium Dual Core E 2200 i stavio ga lepo sve i kad udjem u WoT posto to samo igram nije mi vise ni 20 fps vec mi pao od 5 pa do jedno 15...Moze pomoc

DDj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
David1999 kaže...

Dobar dan,imam procesor neki stari Intel celeron jednojezgarni na 3,2(a igram WoT i fps se vrti oko 20,25).... E sad,pozajmio sam od druga Intel Pentium Dual Core E 2200 i stavio ga lepo sve i kad udjem u WoT posto to samo igram nije mi vise ni 20 fps vec mi pao od 5 pa do jedno 15...Moze pomoc

pa to je zato jer ovaj dvojezgreni radi na 2.2 ako sam dobro izguglal, a poznato je da wot koristi samo jednu jezgru(od zadnjeg patcha drugu koristi za zvukove mislim) pa ti je naravno ovaj jednojezgreni koji radi na 3.2 bolji od ovog dvojezgrenog na 2.2.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
10 godina
neaktivan

Da li moze neka preporuka za CPU koji bi mi digao fps ?? (Imam grafu Nvidia geforce 9500 512mb,2gr rama i CPU Intel jednojezgarni ) ??

DDj
14 godina
Zamjena procesora

Možda da si naveo koju matičnu i napajanje imaš. Treba ti barem još 2gb rama te neki quad core q9xxx procesor(znam da je wot single core game), jer jedna jezgra nije više dovoljna niti za surfanje.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 20:03 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To je pegatron ploca, nadji neki xeon e5450 na ebayu i stavi na plocu to ti je najbolja nadogradnja i najjeftinija. Evo i i thread sa tom plocom i imas tamo i bios za skinut za nju.www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus/7860
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice