Pozdrav,koristio sam procesor E4600 na maticnoj 2A73h.Sada sam dobio procesor quad 9400 kojeg maticna porzava ali kada ga ubacim pise:'Vas CPU je napadnut iskljuci se za nekoliko sekundi.'Da li neko zna u cemu je problem da li moze uopce ili sam mozda nesto pogrijesio pri stavljanju.Ako moze brz odgovor hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

OK,
vadi ga van, provjeri pinove na novom CPU, oni imaju na 3 kuta izrezan u obliku pravokutnika, a jedan je ukošen raster pinova
1. - je li na ploči zadnji BIOS? ako je, korak 2., ako nije , vrati stari CPU, flešaj zadnji BIOS, stavi novi CPU
2. - reset BIOS-a (CMOS-a)
3. - podešavanje BIOSa na stare vrijednosti (da ne moraš slučajno reintsaliratti Windoze - IDE/AHCI itd...)
naravno, provjeriti i snagu napajanja (realnu snagu, kao neko pravilo, pomnoži struju na +12 V i cca 85% umnoška su prava snaga u Watima - nije sveto pismo, niti 100% točno ali je tu negdje), ipak je tu nekih 30-ak Wata veća potrošnja na Quadu
tkođer nije loše ni zamijeniti CR2032 bateriju na matičnoj
Evo ovako kad stavim svoj kuler upali se ali se pokazuje da je 3gb,a imam 8 ali mi je 32bit tako da je to i normalno ali pise samo 3 nema 3usable.A kad stavim onaj stari Failed to start CPU
Evo ovako kad stavim svoj kuler upali se ali se pokazuje da je 3gb,a imam 8 ali mi je 32bit tako da je to i normalno ali pise samo 3 nema 3usable.A kad stavim onaj stari Failed to start CPU
Postoji više otvorenih tema u vezi sa tim problemom: http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=usable&ss=t&sa=&t=&f=&sort=act
Dobar dan,imam procesor neki stari Intel celeron jednojezgarni na 3,2(a igram WoT i fps se vrti oko 20,25).... E sad,pozajmio sam od druga Intel Pentium Dual Core E 2200 i stavio ga lepo sve i kad udjem u WoT posto to samo igram nije mi vise ni 20 fps vec mi pao od 5 pa do jedno 15...Moze pomoc
Dobar dan,imam procesor neki stari Intel celeron jednojezgarni na 3,2(a igram WoT i fps se vrti oko 20,25).... E sad,pozajmio sam od druga Intel Pentium Dual Core E 2200 i stavio ga lepo sve i kad udjem u WoT posto to samo igram nije mi vise ni 20 fps vec mi pao od 5 pa do jedno 15...Moze pomoc
pa to je zato jer ovaj dvojezgreni radi na 2.2 ako sam dobro izguglal, a poznato je da wot koristi samo jednu jezgru(od zadnjeg patcha drugu koristi za zvukove mislim) pa ti je naravno ovaj jednojezgreni koji radi na 3.2 bolji od ovog dvojezgrenog na 2.2.
Da li moze neka preporuka za CPU koji bi mi digao fps ?? (Imam grafu Nvidia geforce 9500 512mb,2gr rama i CPU Intel jednojezgarni ) ??
Možda da si naveo koju matičnu i napajanje imaš. Treba ti barem još 2gb rama te neki quad core q9xxx procesor(znam da je wot single core game), jer jedna jezgra nije više dovoljna niti za surfanje.