Windows se ne pokreće-MJIBF is compressed

poruka: 55
|
čitano: 8.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Windows se ne pokreće-MBR is compressed

Moglo bi biti da je disk bio komprimiran nečim - sad mi je palo na pamet da je "MJIBF" zapravo moguće naziv tog diska (volume label)! Jer ako pogledaš, razmak je između MJIBF i "is compressed", i to tri mjesta viška, što bi značilo da bi ovo prije "is compressed" moglo imati do 8 znakova - ako se dobro sjećam, takvo nekakvo ograničenje je bilo kod starijih operacijskih sustava (a mislim da te i XP upozorava kod sharea - ili je tamo u pitanju 11 ili koliko već znakova?).

15 godina
neaktivan
Windows se ne pokreće-MBR is compressed

@autor:

Baci oko na OVO.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows se ne pokreće-MBR is compressed

Kao što je već spomenuto, vjerojatno je uključena kompresija sistemskog diska. Ovdje je rješenje koje uključuje dekompresiju diska, a u slučaju da disk nije dovoljno velik za dekompresiju, u ovom se rješenju radi o popravku MBR-a, uz ostavljanje diska komprimiranim.

Izvor problema Izvor problema
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hrx kaže...

Kao što je već spomenuto, vjerojatno je uključena kompresija sistemskog diska. Ovdje je rješenje koje uključuje dekompresiju diska, a u slučaju da disk nije dovoljno velik za dekompresiju, u ovom se rješenju radi o popravku MBR-a, uz ostavljanje diska komprimiranim.

jesi siguran za ovo rijesenje posto je moderator stavio naslov teme MBR is compresed, meni je MJIBF is compresed i probao sam s windowsima ali ne mogu bootat

17 godina
neaktivan
ortakvelja43 kaže...
jesi siguran za ovo rijesenje posto je moderator stavio naslov teme MBR is compresed, meni je MJIBF is compresed i probao sam s windowsima ali ne mogu bootat

Preimenovao sam i napisao MJIBF jer vidim na slici da ti zaista to piše.

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
16 godina
neaktivan
ortakvelja43 kaže...
(...) jesi siguran za ovo rijesenje posto je moderator stavio naslov teme MBR is compresed, meni je MJIBF is compresed i probao sam s windowsima ali ne mogu bootat

Simptomi su isti (vidi sliku ispod), osim naziva - iz kojeg razloga piše MJIBF, nemam pojma, ali količina razmaka pokazuje da bi ispravno pisalo BOOTMGR: BOOTMGR ima 7 slova iza kojih je jedno prazno mjesto do slova i(s compressed), dok tebi piše MJIBF (5 slova) iza kojih slijedi 3 prazna mjesta, odnosno 5 slova i 2 prazna mjesta na kojima bi mogla biti slova, plus jedno mjesto za razmak do slova i. Vjerujem da se radi o istom problemu (ako isključimo da je došlo do korupcije bootmgr datoteke zbog neispravnog diska ili virusa).

Uzmi instalacijski ili recovery disk i pokušaj dekomprimirati disk ili popraviti MBR, prema uputstvima na linkovima koje sam naveo.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 10:58 (hrx).
14 godina
neaktivan
hrx kaže...
ortakvelja43 kaže...
(...) jesi siguran za ovo rijesenje posto je moderator stavio naslov teme MBR is compresed, meni je MJIBF is compresed i probao sam s windowsima ali ne mogu bootat

Simptomi su isti (vidi sliku ispod), osim naziva - iz kojeg razloga piše MJIBF, nemam pojma, ali količina razmaka pokazuje da bi ispravno pisalo BOOTMGR: BOOTMGR ima 7 slova iza kojih je jedno prazno mjesto do slova i(s compressed), dok tebi piše MJIBF (5 slova) iza kojih slijedi 3 prazna mjesta, odnosno 5 slova i 2 prazna mjesta na kojima bi mogla biti slova, plus jedno mjesto za razmak do slova i. Vjerujem da se radi o istom problemu (ako isključimo da je došlo do korupcije bootmgr datoteke zbog neispravnog diska ili virusa).

Uzmi instalacijski ili recovery disk i pokušaj dekomprimirati disk ili popraviti MBR, prema uputstvima na linkovima koje sam naveo.

jel bolje da przim ovo sta sam skinuo na DVD ili CD ili nema veze na kojem je???

16 godina
neaktivan

Ovisi o čitaču, ali vjerojatno je svejedno - gotovo sva računala s optičkim pogonom u zadnjih 5-6 godina čitaju DVD-ove - samo podesi da boota prvo s optičkog pogona.

14 godina
neaktivan

probao sam bootat win xp ali nije htjelo, da li ce bit napretka ako probam s ovim recovery diskovima ili nekim drugim windowsima???

15 godina
protjeran
ortakvelja43 kaže...

probao sam bootat win xp ali nije htjelo, da li ce bit napretka ako probam s ovim recovery diskovima ili nekim drugim windowsima???

ajd lijepo poslušaj...downloadaj linuxMint,iliUbuntu..dakle ISO file,nekim programom BURNAJ IMAGE i onda odredi bootanje sa optičkog diska...čisto da vidiš gdje je problem...idemo one thing at the time...

16 godina
neaktivan

Koji su Windowsi instalirani (pretpostavljam XP)?

Usput, ovdje je isti problem - samo umjesto MJIBF javlja QIHFZ (hm, NTLDR ima isti broj slova koja se ne ponavljaju). Bootanje instalacijskog diska nije uspjelo ni s CD-a ni s USB-a. U jednom od prijašnjih linkova koje sam postao je spomenuto da se za WinXP upotrijebi Hiren's BootCD.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 12:03 (hrx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows se ne pokreće-MJIBF is compressed
hrx kaže...

Usput, ovdje je isti problem - samo umjesto MJIBF javlja QIHFZ (hm, NTLDR ima isti broj slova koja se ne ponavljaju). Bootanje instalacijskog diska nije uspjelo ni s CD-a ni s USB-a. U jednom od prijašnjih linkova koje sam postao je spomenuto da se za WinXP upotrijebi Hiren's BootCD.

mislim da su bili windows 7 home premium

14 godina
neaktivan
ortakvelja43 kaže...
hrx kaže...

mislim da su bili windows 7 home premium

ili cak i windows xp al nisam siguran

16 godina
neaktivan

U tom slučaju, uzmi LiveCD verziju neke od distribucija Linuxa (npr. Ubuntu), i provjeri koji su Windowsi na disku - XP sprema korisničke podatke u Documents and Settings mapu, dok Vista i 7 u Users mapu. Moguće je da su datoteke na disku komprimirane i kriptirane - mislim da kod enkripcije datoteka, Windowsi mijenjaju imena datoteka, te se pod korisničkim računom koji nije vlasnik datoteka ne prikazuju ispravna imena (npr. datoteka NTLDR (ispravno ime) je postala MJIBF ili QIHFZ).

Sa druge strane, ako ti podaci na disku nisu važni (kažeš da si ga dobio), najbolje je formatirati disk i instalirati OS po želji na čisti disk.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hrx kaže...

U tom slučaju, uzmi LiveCD verziju neke od distribucija Linuxa (npr. Ubuntu), i provjeri koji su Windowsi na disku - XP sprema korisničke podatke u Documents and Settings mapu, dok Vista i 7 u Users mapu. Moguće je da su datoteke na disku komprimirane i kriptirane - mislim da kod enkripcije datoteka, Windowsi mijenjaju imena datoteka, te se pod korisničkim računom koji nije vlasnik datoteka ne prikazuju ispravna imena (npr. datoteka NTLDR (ispravno ime) je postala MJIBF ili QIHFZ).

Sa druge strane, ako ti podaci na disku nisu važni (kažeš da si ga dobio), najbolje je formatirati disk i instalirati OS po želji na čisti disk.

upravo przim Ubuntu, pa cemo vidjet sta ce bit. A pitao sam jednog frenda za taj problem i rekao da je 1000% otisao hard disk, al vidjet cemo....

14 godina
neaktivan

Odustajem. Izvadio sam svoj hard i stavio ga u taj komp i MJIBF se nije pokazivao, dosao je tamo do start windows normaly, safe mod itd... ali sta god stisnem on se restatira, zatim sam stavio i svoj cd-rom da ga formatiram ali opet nije htio bootat. Zato ga sada nosim u lav racunala pa nek se oni tamo zafrkavaju s njim. Ali hvala vam na pomoci ;)))

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako ,čisto jedno zdravoseljačko pitanje - ako si dobil taj komp i nije ti bitan sadržaj diska ,jesi probal disk stavit u drugi komp i onda vidjeti šta je s tim diskom ,dali je ispravan i može li se do podataka na njemu?

Ako je disk ispravan i PC se normalno upali i digne svoj sistem ,iz njega onda vidi pojavljuje li se taj disk i njegove particije u exploreru ili u Disk managementu.

Ako je tu ,lako ga je formatirati ,vratiti u njegov PC i instalirati sistem nanovo.

I na kraju ,ako ti podaci i OS nisu bitni ,može li se taj disk formatirati na drugom PC-u?

Ako je disk kompresiran i još uz to kompresiran ,zaboravi na podatke na njemu ,jedino kaj pomaže je format i ponovna instalacija.

Mislim ,zbog čega plaćati servis ,u kojem će ti vjerojatno reći (ako je disk ispravan) da treba nanovo instalirati sistem ,ili ti preporučiti InfoLab (ili slično firmu) za spašavanje podataka?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 15:25 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ortakvelja43 kaže...

Odustajem. Izvadio sam svoj hard i stavio ga u taj komp i MJIBF se nije pokazivao, dosao je tamo do start windows normaly, safe mod itd... ali sta god stisnem on se restatira, zatim sam stavio i svoj cd-rom da ga formatiram ali opet nije htio bootat. Zato ga sada nosim u lav racunala pa nek se oni tamo zafrkavaju s njim. Ali hvala vam na pomoci ;)))

Prvo taj hdd koji se javlja problem stavi na drugi a prvi staviš onu koji radi windowse, e sad sad bi trebao podići s prvog diska i onda dali se možeš vidjet u "moj kompjuter" pa ako uredno prepozna  taj drugi hdd. Ako na drugoj hdd tam može dekompresirat po potrebi, a može pomoću alata Easeus Partition Master i tam možeš pogledat koji  je particija jel na Fat32 ili NTFS i čak prebrisat particiju i napraviš novi.

EDIT: Razmišljao sam šta bio moglo taj problem. I možda je taj prvo hdd bio Windows koji je na C particiji a drugi hdd bio na D particiji i čak ako  taj D particiji nije imalo mjesta taj je išao komprimirat disk i napravio mjesta i zato kod ugradnje u drugog kompa pa nemože podići jer je na neki način zaštićena. Trebalo samo spojit ono koji je bio windows a ove spojit i windows će ostalo odradit i dekomprotirat na normalno.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 15:08 (Nello).
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
ortakvelja43 kaže...

Prvo taj hdd koji se javlja problem stavi na drugi a prvi staviš onu koji radi windowse, e sad sad bi trebao podići s prvog diska i onda dali se možeš vidjet u "moj kompjuter" pa ako uredno prepozna  taj drugi hdd. Ako na drugoj hdd tam može dekompresirat po potrebi, a može pomoću alata Easeus Partition Master i tam možeš pogledat koji  je particija jel na Fat32 ili NTFS i čak prebrisat particiju i napraviš novi.

EDIT: Razmišljao sam šta bio moglo taj problem. I možda je taj prvo hdd bio Windows koji je na C particiji a drugi hdd bio na D particiji i čak ako  taj D particiji nije imalo mjesta taj je išao komprimirat disk i napravio mjesta i zato kod ugradnje u drugog kompa pa nemože podići jer je na neki način zaštićena. Trebalo samo spojit ono koji je bio windows a ove spojit i windows će ostalo odradit i dekomprotirat na normalno.

prvi put kad mu se to desilo odnesao je komp kod kolege i spojio ga je na svoj i tako ga podigao, ali nakon par tjedana opet mu se isto dogodilo a taj lik koji mu je prvi put to napravio otisao je van radit tak da mu je komp stajao 3-4 mjeseca dok ga nije dao meni da se ja zajebavam, ali posto nemam vise ni zivaca ni volje nosim ga u servis ;))

16 godina
neaktivan
ortakvelja43 kaže...

prvi put kad mu se to desilo odnesao je komp kod kolege i spojio ga je na svoj i tako ga podigao, ali nakon par tjedana opet mu se isto dogodilo a taj lik koji mu je prvi put to napravio otisao je van radit tak da mu je komp stajao 3-4 mjeseca dok ga nije dao meni da se ja zajebavam, ali posto nemam vise ni zivaca ni volje nosim ga u servis ;))

Dali je nakon prvog puta napravljena reinstalacija Windowsa? Ili su to još uvijek jedni te isti (od prvog crasha)?

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ortakvelja43 kaže...

Dali je nakon prvog puta napravljena reinstalacija Windowsa? Ili su to još uvijek jedni te isti (od prvog crasha)?

stavili su nove windowse

16 godina
neaktivan
ortakvelja43 kaže...

Dobro ,a sad ,jesi probal izvadit taj disk i staviti ga u drugi PC ,te tu provjeril dali je ispravan? Ako ga očita ,probaj s HD Tune-om ,da vidiš kakvo mu je zdravlje!

Free verzija je dovoljna za ovo kaj tebi treba!

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ortakvelja43 kaže...

Dobro ,a sad ,jesi probal izvadit taj disk i staviti ga u drugi PC ,te tu provjeril dali je ispravan? Ako ga očita ,probaj s HD Tune-om ,da vidiš kakvo mu je zdravlje!

Free verzija je dovoljna za ovo kaj tebi treba!

odnio sam ga kod servisera pa cu vam javit u cem je bio problem

17 godina
ortakvelja43 kaže...

odnio sam ga kod servisera pa cu vam javit u cem je bio problem

i...u čemu je bio problem? :)

14 godina
neaktivan

Ja sam nedavno imao jedan sličan slučaj i evo kako sam ga riješio. Radilo se o slijedečem: čovjek je napravio "compress disk to save space" za C-particiju. Kada se proces završio i čovjek rebootao laptop, OS se više nije mogao podići. Moje rješenje (i to uspješno) je bilo: izvadio sam njegov HDD i spojio ga na svoj laptop kao externi, pokrenuo "decompress partition" (napravio suprotno od onog što je on radio ali na drugom kompu), pustio 1,5-2 h da se stvar dovrši, i kada sam HDD vratio u njegov komp sve je radilo bez ikakvih problema. (napomena: i moj i njegov OS su bili Win7).

Google it BEFORE asking dumb questions!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice