Virtualizacija procesora

poruka: 8
|
čitano: 4.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Virtualizacija procesora

Radi se o laptopu i procesoru i3 3110m 2.4ghz i podrzava virtualizaciju, ali ne znam kako da je upalim. Probao sam u biosima, ima opcija i bila je ugasena i upalio sam je i spremio postavke i izasao iz biosa, no kada pogledam u speccy-u pise mi "Virtualizacija - Podržavano, Onemogućeno"

Dal je jos negdje treba omoguciti?

I jel mi moze neko obijasniti sta znaci ta virtualizacija, vidim da imam i za ram memoriju isto?

Hvala!

Konfiguracija pod moj pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Virtualizacija procesora
NoOne1997 kaže...

- Ako ne znaš što je to, znači da ti to niti ne treba, ne zamaraj se s onime što ti nije potrebno.

- ps. ako to upališ, nećeš dobit nikakav boost, to nema veze s performansama.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
15 godina
neaktivan
Virtualizacija procesora

Prema tehničkim specifikacijama tvoj procesor podržava virtualizaciju. http://ark.intel.com/products/65700/intel-core-i3-3110m-processor-3m-cache-2_40-ghz

To znači da, pomoću software-a koji su specijalizirani u tu namjenu (Oracle Virtualbox, VM Ware, Windows Virtual PC .... ), instaliraš još najmanje jedan OS unutar svog OS, koji je instaliran u tvom računalu. Instaliraj Oracle Virtualbox sa ovog linka, prati instrukcije i nije teško.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NoOne1997 kaže...

.. Probao sam u biosima, ima opcija i bila je ugasena i upalio sam je i spremio postavke i izasao iz biosa, no kada pogledam u speccy-u pise mi "Virtualizacija - Podržavano, Onemogućeno"

..

-provjeri opet BIOS. Provjeri s CPU-id VTx/VTd, Nx, itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Virtualizacija procesora

Znači, virtualizaciju uključi u BIOS-u i kad pokreneš Virtualbox znaćeš da li sve radi kako treba (u donjem desnom uglu prozora mali kvadratić-čip i u njemu slovo V koje označava uključenu hardversku virtualizaciju...Vidi sliku Ubuntu desktop u mom prethodnom postu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Virtualizacija procesora

Znaci to nije nsta vezano uz performanse, to je samo da mogu radit na vise OS-a dok radim nes na glavnom oOS-u? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Virtualizacija procesora

Upravo tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NoOne1997 kaže...

Znaci to nije nsta vezano uz performanse, to je samo da mogu radit na vise OS-a dok radim nes na glavnom oOS-u? 

-ne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice