No video input - povremeno, no veliki problem

poruka: 15
|
čitano: 2.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Poznat problem kada se pri paljenju PC-a pojavi natpis: No video input - entering sleep mod, te se Pc ne upali, tj. završi u sleep modu.

Imam ovaj problem vec dugo, no nisam bio opterećen njegovim rješavanjem sve do nedavno, jer problem nije konstantan.

Probao sam dosta toga uraditi, od jednostavniji do malo manje jednostavnijih rješenja: mijenjanje kabla i monitora, čišćenje rama, tj. prelaza, te čišćenje grafičke te njezinih prelaza.

Sve ovo je rješavalo problem, ali samo na par dana. 

Dešava se neće jedan dan da upali, no slijedeći dan ujutro upali, no nekada nije nikako mogao upaliti pa sam preuzimao neke od gore navedenih mjera, te riješio problem privremeno.

Pozdrav

dzix
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 18:44 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: No video input - povremeno, no veliki problem
dzelo kaže...

Poznat problem kada se pri paljenju PC-a pojavi natpis: No video input - entering sleep mod, te se Pc ne upali, tj. završi u sleep modu.

Mislim da ti je grafička kartica neispravna, negdje posudi druga pa isprobaj, možeš svoju staviti i u drugi PC, pa opet isprobati.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
neaktivan

Nadam se da nije grafička, ali naravno da ću probati sa drugom grafičkom. Čitao sam da je moguće da je do grafičke, no kretao sam od jednostavnijih rješenja problema.

No iako je grafička, da li postoji mogućnost da se popravi (neki manji kvar) ili ću morati uzeti novu grafičku?

dzix
14 godina
dzelo kaže...

No iako je grafička, da li postoji mogućnost da se popravi (neki manji kvar) ili ću morati uzeti novu grafičku?

A možeš je probati ubaciti u peć, pa zagrijati prema uputama koje možeš naći u temi na forumu, potraži si to.

Prije svakako treba sigurno utvrditi da je problem grafička.

15 godina
neaktivan

Trenutno nisam u mogućnosti da probam drugu grafičku niti da odnesem da probam u drugom kompu.

Postoji mogućnost da je napojna kako sam informisan, no mislim da je napojna da bi problem bio konstantan. 

Također da napomenem da kada mi PC radi nema nikakvih problema, čak ni u igrama, zahtjevnim igrama. 

dzix
14 godina
dzelo kaže...

Trenutno nisam u mogućnosti da probam drugu grafičku niti da odnesem da probam u drugom kompu.

Drugačije nećeš riješiti problem.

15 godina
neaktivan

Evo izvadio sam grafičku i probao preko integrisane, te opet ništa.

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dzelo kaže...

Evo izvadio sam grafičku i probao preko integrisane, te opet ništa.

Onda je problem možda RAM ili ploča, opet trebaš druge dijelove za probu.

15 godina
neaktivan

Upravo probao RAM-ove posebno u različitim slotovima i opet ništa. Ovo mi se do sad nije desilo. Kako koji put sve je gore i gore. Prije 10-15 dana sam samo očistio ramove, vratio i proradilo je.

dzix
15 godina
neaktivan

Glavni i jedni beep koji mi ide prilikom paljenja kompa, ondje gdje ispisuje sve podatke, te se ulazi u BIOS, no i dalje nema slike. Ne znam vise sta da radim. Citam vamo da je maticna da ne bi bilo beepova. 

Hajte ljudi, da li ima nesto jos sto mi je ostalo da probam?

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

tako je meni bilo kad sam dirao bios ,uglavnom simptom nije dobar..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U BIOS-u sam dirao samo jednu stvar, a to je da sam otključao četvrtu jezgru kod procesora, no to sam radio u decembru 2012.-te, tako da teško da je do tog.

Edit: Evo upravo sam restartovao BIOS i sad evo radi ok... Vidjet ćemo šta će biti dalje

dzix
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 15:47 (dzelo).
15 godina
neaktivan

Evo nakon 4-5 paljenja opet neće da upali.

Shvatio sam jedan znak koji mi daje računar: Kada se pali komp inače svijetli dugme za restartovanje, a ovako kad neće ništa... Nesto znaci?

Ja mislim da je do matične, jer sve sam probao i komp proradi nakon nekih rješenja, ali na kratko naravno.

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Evo nakon 4-5 paljenja opet neće da upali.

Shvatio sam jedan znak koji mi daje računar: Kada se pali komp inače svijetli dugme za restartovanje, a ovako kad neće ništa... Nesto znaci?

Ja mislim da je do matične, jer sve sam probao i komp proradi nakon nekih rješenja, ali na kratko naravno.

Tesko je reci . Jel imas slucajno na maticni ,onaj mali display ,gdje kad neki error zasvira ili ti se nesto dogodi ,na tom displeyu ti pise broj errora?

15 godina
neaktivan

Mislim da sam našao razlog. Naime, primjetio da se radio o tome da se PC ne može bootati jer hdd nije ok,tj. Lampica za Hdd activity ne gori, a kada mi se dizao sistem primjetio sam da gori. 

Crvena lampica na dugmetu za restart.

Isključivo i uključivao sam ponovo kablove od HDD-ea, no ništa.

dzix
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice