Total audio shutdown

poruka: 3
|
čitano: 670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Total audio shutdown

Kupio sam kompjuter prije 6 mjeseci i instalirao windows-e 7 ultimate. Sve je normalno funkcioniralo osim sto bi mi ponekad izasao the blue screen of death zbog nekog instaliranog programa ali ništa strašno. Dakle problem je u tome da je sve funkcioniralo savršeno do prije 4 dana kada je odjednom nestao sav audio."The blue screen of death" se nije pojavio vec 2 tjedna a i nista nisam instalirao..samo je nestao odjednom. Reinstalirao sam sve drivere, uninstalirao sve programe u posljednja 2 tjedna koje sam instalirao. Pogledao sam device manager i kaže da sve radi, u opcijama za zvuk kaze da sve radi. Bio sam i u postavkama matične te tamo piše da sve radi. Probao sam svaki savijet sa neta i ništa nije pomoglo, pa sam na kraju zaključio da mora da je umrla audio kartica( što mi je čudno jer je komp relativno novi) ili su windowsi nekako maknuli zvuk. Konfiguracija mi je: Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz, GeForce GTX 760, MSI Global B85M-E33. Zvučnici i slusalice rade pa u tome nije problem. Uz zvučnike ne radi ni mikrofon pa sada još više mislim da je problem u audio kartici. Ako netko zna kako riješiti neka pomogne, a ako ne na servis šaljem. Hvala unaprijed :D

Crostar

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Total audio shutdown

Još probaj vidjeti u Control Panelu je li ti slučajno odabran krivi izvor zvuka (npr. HDMI izlaz).

Naravno, moguće je da je zvučna kartica (na ploči) neispravna; pokušaj vidjeti ima li problema i van Windowsa - skini i bootaj neki live linux s USB sticka, (ili sa svježom instalacijom Windowsa) pa ako i tako ne možeš dobiti zvuk, ploču pošalji na reklamaciju.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 19:51 (KaeR).
15 godina
Total audio shutdown

Još samo da dopunim kolegu. Osim u Control panel pregledaj da li je ispravno podešen i Realtek sound manager (vidi sliku). Obrati pozornost i na to da li su zvučnici uopće prepoznati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice