Prijatelj kupio neki dan Thermaltake Contac 30 i danas ga išli ugradit. I stavimo sve normalno i onaj vijak koji ide u rupu od mounting kita se neda ušarafit. Pogledamo što je i vidimo da je navoj izguljen na pločici.
Odnesli na servis i vele tamo da je to mehanička greška, i da smo pazi sad "pod krivim kutem" ušarafili vijak, najbolji dio je što vijek nismo ni uspjeli ušarafit jer se nije dao (šarafiš a ono ništa, ne zateže, tj malo zategne i kad ga ideš jače stegnut samo popusti). I ne priznaje se jamstvo (jbg. lako prodat smeće. cooler je inače kupljen na preporuku prodavača, frend ga je uzeo skup s novim komponentama koje sam mu ja odabrao i složio, i na svoju ruku je uzeo taj cooler što je očito prodavaču bio cilj uvalit). KIT za taj cooler posebno nema za kupit (što mi je totalna debilana). I što sad? Bacit cooler zbog jednog navoja? Također dok smo se "igrali" s drugim navojem da vidimo zašto prvi ne hvata i njega smo uspjeli shebati (ovaj put našom krivnjom, iako ne znam što smo krivi jer nismo ništa napravili što nebi smjeli), 2-3x smo šaraf ušarafili i odšrafili. i to je to, navoja više nema. Nije mi jasno kak je to tak jadno i jeftino napravljeno? Ja sam svoju Noctua-u odšarafao već 6-7 puta i nikad nikakvih problema, sve je kao novo...
Vijak je stvarno neki jadan, s totalno jadnim i jeftinim minijaturnim navojem. Uvijek sam izbjegavao Thermaltake jer mi se nisu činili nešto kvalitetni, a sad vidim da sam bio i u pravu.
Jel se može to kako srediti? Postoji li neki drugi mounting KIT koji bi odgovarao??? Hladnjak je oko 300kn što nije mala cijena i pojma nemam što da radimo, a osjećam se krivim jer sam kolegi slagao računalo. Jel ima tko možda KIT za prodati, one pločice možda? Ako je tko koristio za AMD pa su mu pločice za Intel viška?