pa dajte,sigurno netko zna
ovo je valjda najosnovnije pitanje
A mogla bi biti na nekoj gornjoj granici...
Evo baš uspoređujem s mojom temperaturom, i po meni je malo pre visoka, meni je oko 39c*
Daj reci koje kučište imaš (dali je dovoljan protok zraka u njemu?), probaj skinut bočnu stranu kučišta pa pogledaj onda...
da li je ovo temperatura u granicama normale s obzirom da radi samo mozzila firefox i da je komp upaljen već nekih 5 sati(pogledaj sliku)
Mozda malo visoka,meni je 32 stupnja.
Kakvo kuciste imas,ventilatori u kucistu?
Evo baš uspoređujem s mojom temperaturom, i po meni je malo pre visoka, meni je oko 39c*
Daj reci koje kučište imaš (dali je dovoljan protok zraka u njemu?), probaj skinut bočnu stranu kučišta pa pogledaj onda...
piše mi na kućištu yento a9 asus chasis
Malkice su previsoke za idle.Da li ti se računalo ruši u igrama,recimo?
tražio sam po internetu i negdje našao da normalna temperatura ovisi o kompa a da je po njemu normalna oko 60 stupnjeva a najviša oko 80
Malkice su previsoke za idle.Da li ti se računalo ruši u igrama,recimo?
nikada mi se nije srušilo,igre idu ko podmazane
da napomenem da je temperatura u sobi oko 25 stupnjeva
evo stanje sada nakon što sam izgasio komp na 1 sat
da li je ovo već u granicama normale ??
da li će se problem riješiti ako očistim kompjuter iznutra(ventilator)
evo sad tražim po netu i vidim da dosta ljudi kaže da je ovo normalna temperatura
sad ne znam šta da mislim
hoće, inaće ja imam malo brži laptop i imam iste takve temperature. Bio je na ćišćenju i nije puno bolje rezultate pokazao. Kad sam instalirao nove drivere za grafićku temperatura se spustila za nekih 10 stupnjeva, pa bih i tebi isto preporućio (ali sa službenih stranica, na Toshibininim stranicama s koje sam prvo skidao drivere se još uvijek nalaze stari driveri).
hoće, inaće ja imam malo brži laptop i imam iste takve temperature. Bio je na ćišćenju i nije puno bolje rezultate pokazao. Kad sam instalirao nove drivere za grafićku temperatura se spustila za nekih 10 stupnjeva, pa bih i tebi isto preporućio (ali sa službenih stranica, na Toshibininim stranicama s koje sam prvo skidao drivere se još uvijek nalaze stari driveri).
ne bih se htio kačiti sa driverima,čujem da mnogi imaju problema sa novima a meni ovi rade perfektno
Moja radi na 80-82 Celzijeva, a samo surfam...
na starom kompu isto tako samo malo više.
je li ti ovo slika od starog ili novog kompa ?
upalio sam resident evil 5 i nakon minute igranja temperatura se vrtila oko 70 stupnjeva(pogledaj sliku)
puno ili visoko ?
the GPU idles at a temperature of roughly ~50 Degrees C
the GPU stressed maxes out at roughly ~80 Degrees C
izvor http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4890-review-test/5
koliko vidim značilo bi da je temperatura kod mene dobra,jer se obično vrti oko 50 a kad pokrenem igricu oko 70,vjerovatno i više
na starom kompu isto tako samo malo više.
je li ti ovo slika od starog ili novog kompa ?
upalio sam resident evil 5 i nakon minute igranja temperatura se vrtila oko 70 stupnjeva(pogledaj sliku)
puno ili visoko ?
od starog, od prvog dana se graficka užasno grije, ali nije di čudo sad kad je puna praha, morat cu je malo ispuhat kompresorom ili eventualno promjenit pastu.
Imas HD4890 koja se inace jace zagrijava. Za nju je to normalno. Ako si skeptican povisi brzinu venta u Overdriveu i uzivaj. Imam doticnu grafu i nikakvih problema.
Provjeri kakvo ti je strujanje zraka u kucistu i poslozi kablove po ps-u.
Usput naslov teme je ocajan. Prvo sam pomislio da je netko bolestan i da ima temperaturu.
Prijatelju meni u igrama ide preko 100c, cak to 109c jednom sam vidio. Brzina okretanja na 50-55%. Ma dok je pod garancijom svejedno.
Imas HD4890 koja se inace jace zagrijava. Za nju je to normalno. Ako si skeptican povisi brzinu venta u Overdriveu i uzivaj. Imam doticnu grafu i nikakvih problema.
Provjeri kakvo ti je strujanje zraka u kucistu i poslozi kablove po ps-u.
Usput naslov teme je ocajan. Prvo sam pomislio da je netko bolestan i da ima temperaturu.
hvala
ma sad nije problem,vidim da je tou granicama normale a sve igre vrti savršeno
Ah čuj... Sve te serija HD4000 se jako zagrijavaju ili pregrijavaju! Pa znam i sam, imao sam HD4870 obje sa 512M i 1G i grijale su se dosta više nego ova nova. Pogledaj sliku dolje pa napravi tako da ti je temperatura u idle oko 45, a load oko 65. Sve u granicama normale i jako tihog ventilatora. Sigurno je nova pa ne treba još čišćenje kartice ili kućišta. pozz
Ah čuj... Sve te serija HD4000 se jako zagrijavaju ili pregrijavaju! Pa znam i sam, imao sam HD4870 obje sa 512M i 1G i grijale su se dosta više nego ova nova. Pogledaj sliku dolje pa napravi tako da ti je temperatura u idle oko 45, a load oko 65. Sve u granicama normale i jako tihog ventilatora. Sigurno je nova pa ne treba još čišćenje kartice ili kućišta. pozz
temperatura u idle mi je oko 50,znači tu negdje kao što bi i trebala biti
komp je relativno nov,kupljen u 10.mjesecu 2009. godine(znači 4 mjeseca star)
prema tome,kada mi je neophodno rastvoriti kučište i očistiti sve od prašine ?
Nemoj niti otvarati. Pretpostavljam da imaš garanciju? Ako otvoriš i prerežeš ili pokidaš traku gubiš garanciju na komp ili na dijelove ovisi kako si kupio! Inače svaka 3-4 mjeseca. Iako ja zbog prethodnoga ne bih niti otvarao dok ne prođe godina dana.
Nemoj niti otvarati. Pretpostavljam da imaš garanciju? Ako otvoriš i prerežeš ili pokidaš traku gubiš garanciju na komp ili na dijelove ovisi kako si kupio! Inače svaka 3-4 mjeseca. Iako ja zbog prethodnoga ne bih niti otvarao dok ne prođe godina dana.
garancija je 3 godine na sve dijelove,samo napajanje 2 godine
uvijek mogu odnijeti komp u servis da mi ga oni očiste(ionako ne naplate,ako naplate to je sića) ili mogu zvati prijatelja informatičara(valjda zna)
uvijek mogu odnijeti komp u servis da mi ga oni očiste(ionako ne naplate,ako naplate to je sića) ili mogu zvati prijatelja informatičara(valjda zna)
Šta se tice cijene čišćenja prašine meni su za LAPTOP htjeli uzet 180kn!
Šta se tice cijene čišćenja prašine meni su za LAPTOP htjeli uzet 180kn!
meni to rade besplatno,jer sam redovna mušterija