Temperatura ocitanje

poruka: 7
|
čitano: 1.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Temperatura ocitanje

Imam vodeno hladjenje is opisa. Nije mi problem neki al iritira jer ne znam koja je prava temp.

hw monitor pokazuje cca 40-43 stupnja u idle a antec program od vodenog pokazuje 33

sad sam upalio p95 i antec je osao na cca 40 a hw na 80

da trazim neki treci program da provjerim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Temperatura ocitanje

Hwinfo64!

Na kojem ti je naponu i taktu taj i5? inace haswell ima jako losu "termalnu pastu" ispod IHS-a(poklopac procesora) pa je prijenos topline na hladnjak jako los!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Temperatura ocitanje

stock napon 4.0 ghz

ovaj tvoj mi pokazuje 40-43 ko ovaj kojeg sam koristio

sta bi onda trebalo delidati i stavit novu pasti ispod?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 19:05 (dennocro).
13 godina
protjeran
Temperatura ocitanje

pa snimi cpu-z i tamo ti pise napon

(takoder i u svim tim hw info programima), ali javi napon pod prime-om95!

edit.

snimi sluzbeni program za temperature pa vidi

https://www.techpowerup.com/realtemp/

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 19:12 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

napon 1.216

sa ovim zadnjim programom temp nije prelazila 60 u p95

7 godina
neaktivan
Temperatura ocitanje

Pozdrav,

Imam Intelov procesor I7 2600k 3.4Ghz (8Mb, Cooling fan) i zanima me do koliko stupnjeva je ok da ide temperatura pri maksimalnom opterećenju.

Pokrenuo sam intelov procesor diagnostic tool i pri maksimalnom opterećenju jezgri procesora (load 100%) temperatura se kreće oko 72 stupnja. Uglavnom po završetku testa dobije PASS

Kad na Prime 95 pokrenem Torture test (samll FFTs (maximum heat, FPU stress, data fits in L2 cache, RAM not tested much)) Number of tourture tests threads to run: 8) temperature se nakon samo 20-tak sekundi dižu na cca 92 stupnja. Onda prekinem test jel me strah da ne spržim procesor.

Također kada igram neku noviju "zahtjevniju" igru, tipa mass effect andromeda, temperatura ide do oko 75-80 stupnjeva.

U stanju mirovanja mi očitava temp oko 35 stupnjeva. Pri očitavanju temp koristim Open hardware monitor i Core temp.

ujedno na istim programima mi piše da je Tj. Max: 98 stupnjeva. Pa sad jel su to ok temp ili imam razloga za brigu?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

70-72 recimo da su ok, ne sijecam se limita za sandy bridge, ali nebi mu trebalo nista bit. 80c je vec u crvenom. Tj. max nije operativna temperature, pri toj temperaturi moze doci do ostecenja ili prije locka/freeza, iako ce ti se vjerojatno i prije freezat.

Battlelog: D3lBoy-00
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice