Temperatura jednog djela maticne (AUXTIN pise na cpuid hw monitoru) mi se penje do 93 stupnja
u cemu bi mogao biti problem i sta da radim?????
Temperatura jednog djela maticne (AUXTIN pise na cpuid hw monitoru) mi se penje do 93 stupnja
u cemu bi mogao biti problem i sta da radim?????
moguće da ti senzor ne radi dobro, otvori kućište pa probaj hladnjak da li se on zbilja toliko grije, a ako se zbilja toliko grije, kupi si jedan mali 40-milimetarski ventilator i prišarafi ga na hladnjak
btw vjerojatno ti se north bridge grije jer je on uvijek topliji, u mom slučaju je 15-ak stupnjeva topliji nego south bridge
cupaj iz struje i dobro operi sve pod hladnom vodom :D pocisti malo komp vjerovatno prasine ima
ma nov je komp kupio sam ga prije 3 tjedna, ono cim ga upalim temperatura je vec na 80
a ne bih bas da ga otvaram zbog jamstva, da se zalim u trgovinu?
da
Hvala
šta se imaš žalit to je taman toplo, ako vrisne matična tek onda se žali
za hvala postoji tipka hvala 
u servisu ti budu lopovi, ne svugdje negdje ima budala pogotovo ako se ti nimalo ne kužiš u komp, ja izvadio keks rama i nisam ga dobro vratio u utor odnio na servis i ovi mi naplatili 200 kuna
šta se imaš žalit to je taman toplo, ako vrisne matična tek onda se žali
normalna temperatura za north bridge je 30-35 stupnjeva, kao i za ostatak računala
u servisu ti budu lopovi, ne svugdje negdje ima budala pogotovo ako se ti nimalo ne kužiš u komp, ja izvadio keks rama i nisam ga dobro vratio u utor odnio na servis i ovi mi naplatili 200 kuna
ako ima jamstvo, servis ne naplaćuje tvorničke greške
a to što si morao platiti 200 kuna za svoju nesposobnost vraćanja rama na mjesto je tvoj problem, nema veze sa ovom temom
btw molio bih te da prestaneš spamati po temama oko kojih nemaš blage veze 
AUX vrijednosti su uglavnom bezvezne vrijednosti, nitko ne zna temperaturu čega to prikazuje.
Divlja i meni (i mnogim drugim ljudima), a sve je hladno.
AUX vrijednosti su uglavnom bezvezne vrijednosti, nitko ne zna temperaturu čega to prikazuje.
Divlja i meni (i mnogim drugim ljudima), a sve je hladno.
da, to stoji, kolegi matična pokazuje temperaturu procesora između 75-99 stupnjeva, realna je oko 45, ali ipak je moguće da se zbilja pregrijava, sa obzirom da ima jamstvo, ne škodi da se to zbilja provjeri
Maticna mi je ASRock 870 extreme3. Da nema mozda netko od vas takvu ili slicnu maticnu a da radi bez problema na toj temperaturi vec neko vrijeme. Mozda je neki problem u seriji ili nesto slicno?
Maticna mi je ASRock 870 extreme3. Da nema mozda netko od vas takvu ili slicnu maticnu a da radi bez problema na toj temperaturi vec neko vrijeme. Mozda je neki problem u seriji ili nesto slicno?
Kakve temperature ti prikazuje Asrock OCTuner (AsRockov alat za nadzor temperatura procesora i matične, za podešavanje brzine vrtne ventilatora, clockanje iz windowsa i slično)?
Meni isto aux leti gore dolje (i mnogim ljudima) oko 90C, nemas brige to je auxilary temperatura, tj. temperatura zraka u kucistu, a 99% maticnih to ni nema.
Kakve temperature ti prikazuje Asrock OCTuner (AsRockov alat za nadzor temperatura procesora i matične, za podešavanje brzine vrtne ventilatora, clockanje iz windowsa i slično)?
Ma prikazuje sve oko 45 stupnjeva ali ne vidim nigdje temperaturu north bridgea.
Meni isto aux leti gore dolje (i mnogim ljudima) oko 90C, nemas brige to je auxilary temperatura, tj. temperatura zraka u kucistu, a 99% maticnih to ni nema.
Kako mislis temperatura zraka u kucistu, da je tako kuciste bi mi bilo vrelo?
Kako mislis temperatura zraka u kucistu, da je tako kuciste bi mi bilo vrelo?
Da, jako jako vrelo. Krivo ocitanje nepostojeceg senzora 
Mislis on tako divlja zato sto ne moze ocitati. Pa mislim, mogli su malo bolje da naprave program.
AsRock OCTuner ti pokazuje temperaturu procesora i matične (čipseta). To su sve realne temperature i vjerojatno ih najbolje očitava AsRockov program jer valjda oni znaju što i kako s svojim pločama.
No možeš pogledati temperature i s SpeedFan i s Aida64 i još nekoliko programa pa vidjeti što i kako očitavaju te koje se temperature poklapaju.
I svakako flashaj bios na najnoviju inačicu ako već nisi te drivere od čipseta instaliraj najnovije (trenutno 11.8) baš od AMD-a.
mogli su malo bolje napraviti senzor, možda nije do programa
Ma AUX temperatura je ništa, i meni su AUX temprature malo 50 malo preko 120, pogrešno očitanje senzora. Zato ja koristim Aidu 64 ona ni ne očitava AUX.
Ma AUX temperatura je ništa, i meni su AUX temprature malo 50 malo preko 120, pogrešno očitanje senzora. Zato ja koristim Aidu 64 ona ni ne očitava AUX.
A koliko dugo imas komp?
A jedno 3-4 mjeseca
Ok hvala svima. Ako kome rikne maticna a da ima slican problem neka javlja!!!
Praetorian ti dobro govori, i bilo je mali milijun prica oko toga na forumu i uvijek tupim da je to nista, pogresno mjerenje matične, a niko ne benda 2%.