Sumnja na maticnu, nov komp ....

poruka: 13
|
čitano: 2.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozz svima. Dakle jucer sam slozio konfu od novih djelova, i  prilikom paljenja , monitor ostaje na standby, nikakva dešavanja na maticnoj , podizanje biosa ili slicno , probao sam vadit jednu po jednu komponentu i na kraju je ostao samo proc i maticna , i jos uvijek stacionarno svjetle 2 crvena i mislim jedno ili dva zuta i ostala zelena svjetla (u liniji) , bez ikakvih titranja ili mjenjanja. Ne cuju se nikakvi zvukovi uopce. Maticna je Gigabyte GA-X58A-UD3R , a napajanje Corsair TX Series, 650 Watt, ATX, ATX DS+12V, PS/2, Power Supply, EU Version. Molim za pomoc ako netko zna ista , ocajan sam , jedva sam docekao komp i sad ovo :( ... Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sumnja na maticnu, nov komp ....
Zina kaže...

Pozz svima. Dakle jucer sam slozio konfu od novih djelova, i  prilikom paljenja , monitor ostaje na standby, nikakva dešavanja na maticnoj , podizanje biosa ili slicno , probao sam vadit jednu po jednu komponentu i na kraju je ostao samo proc i maticna , i jos uvijek stacionarno svjetle 2 crvena i mislim jedno ili dva zuta i ostala zelena svjetla (u liniji) , bez ikakvih titranja ili mjenjanja. Ne cuju se nikakvi zvukovi uopce. Maticna je Gigabyte GA-X58A-UD3R , a napajanje Corsair TX Series, 650 Watt, ATX, ATX DS+12V, PS/2, Power Supply, EU Version. Molim za pomoc ako netko zna ista , ocajan sam , jedva sam docekao komp i sad ovo :( ... Hvala unaprijed!

Ne ostaje ti drugo nego da nađeš neko drugo napajanje i provjeriš još jednom. Kakva je situacija s ventilatorom na napajanju, procesoru i na kučištu? Da li oni rade?

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva evo ti ga na
14 godina
neaktivan

Svi ventilatori rade normalno. :S Jel znas sta bi moglo uzrokovat takve smetnje ? 

17 godina

Možda da izvadiš bateriju, pričekaš malo, pa probaš ponovo.

Da li imaš spojen onaj mali zvučnik za dijagnostiku?

Možda ti ploča nešto javlja, a ti ne čuješ.

Da li ti LED-ice za voltažu na NB i SB svijetle i kojom bojom?

Da li RAM koristiš u dual i 3-chanell modu, da li si ih stavio u ispravne slotove? Probaj im mijenjati mjesta...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 11:17 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jesi probao stavit ram-e u druge slotove?

Probaj i procesor izvadit, možda je krivo sjeo..

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
15 godina
neaktivan

Probaj mijenjat slotove za rame tako da ti ramu budu ustekani u slotove iste boje, cimaj gpu malo i provjeri jos jednom dali si sve kablove od struje dobro usteko u karticu..

Znam da je glupost ovo sta sam naveo ali i to se zna desit, znam iz iskustva :p

The best way to be boring is to leave nothing out.
14 godina
neaktivan

Probao sam rame stavit u plave slotove 3x2 , pa stavit samo jednu plocicu u prvi , pa u zadnji slot , tako da mislim da nije do rama . Sto se tice svjetla na maticnoj, ne razumijem se u njih uopce , samo znam da neka svjetla u liniji svjetle , ima ih oko 10 , prva dva su crvena , jedan ili dva zuta i ostala su zelena , a koliko mi je frend rekao trebala bi se palit i gasit u nekom redoslijedu , dok maticna radi nesto . Nisam siguran za zvucnik dali je spojen (ako moze malo detaljniji opis) , bateriju sam probao izvadit i drzat je vani 5 min , ali nista. Proc nisam vadio , imam mugena 2rv, pa sam to ostavio za last resort ... Sto se tice kartice , mislim da nije u njoj problem , normalno se vrti cooler , a i izvadio sam je , ostao je samo proc i matican , a maticna jos uvijek nista ne mjenja tok. 

15 godina

Probat ću i ja sa glupošću.. si uštekao single +12V rail u matičnu.... onako glupo ali ...

[img]http://i19.tinypic.com/5yb9xrm.png[/img]
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 12:06 (0verlord).
16 godina

Tako je meni bilo.nije davalo sliku na monitor prvi put drugi put nije htjeo upalit..jbg ostavio sam šaraf ispod ploče :D

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 12:06 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uzmi manual od ploče TU ili fizički koju si dobio sa pločom, tamo imaš sve nacrtano i objašnjeno:

Poglavlje 1-8, na 22./23. stranici imaš opisano što koja LED-ica znači

Na 30-toj stranici ćeš vidjeti gdje trebaš spojiti zvučnik od matične/kućišta.

Poglavlje 5-3, na stranicama 127-129 imaš shemu kako dijagnosticirati gdje je kvar.

Da, pogledaj da ti ploča nije negdje u kontaktu sa kućištem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 12:16 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo provjerit cu ovo sta si naveo Matozan, hvala ti puno na detaljima ! Cim dodem s posla probat cu, pa javim ako sta skuzim. Btw, kad ukljucim 12v konektor kao na slici , ne vrti mi se ventilator na mugenu :S . ?

14 godina
neaktivan
Jel taj single +12V rail mora biti ukljucen ? jer kad ga ukljucim , cooler na procu upali , i ugasi odmah sekundu nakon, svi ostali rade :S .
14 godina
neaktivan
a svjetle lampice na ovim stranama (oznaceno crveno) . To bi trebao biti Cpu load i NB load ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice