Pozz svima. Dakle jucer sam slozio konfu od novih djelova, i prilikom paljenja , monitor ostaje na standby, nikakva dešavanja na maticnoj , podizanje biosa ili slicno , probao sam vadit jednu po jednu komponentu i na kraju je ostao samo proc i maticna , i jos uvijek stacionarno svjetle 2 crvena i mislim jedno ili dva zuta i ostala zelena svjetla (u liniji) , bez ikakvih titranja ili mjenjanja. Ne cuju se nikakvi zvukovi uopce. Maticna je Gigabyte GA-X58A-UD3R , a napajanje Corsair TX Series, 650 Watt, ATX, ATX DS+12V, PS/2, Power Supply, EU Version. Molim za pomoc ako netko zna ista , ocajan sam , jedva sam docekao komp i sad ovo :( ... Hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz svima. Dakle jucer sam slozio konfu od novih djelova, i prilikom paljenja , monitor ostaje na standby, nikakva dešavanja na maticnoj , podizanje biosa ili slicno , probao sam vadit jednu po jednu komponentu i na kraju je ostao samo proc i maticna , i jos uvijek stacionarno svjetle 2 crvena i mislim jedno ili dva zuta i ostala zelena svjetla (u liniji) , bez ikakvih titranja ili mjenjanja. Ne cuju se nikakvi zvukovi uopce. Maticna je Gigabyte GA-X58A-UD3R , a napajanje Corsair TX Series, 650 Watt, ATX, ATX DS+12V, PS/2, Power Supply, EU Version. Molim za pomoc ako netko zna ista , ocajan sam , jedva sam docekao komp i sad ovo :( ... Hvala unaprijed!
Ne ostaje ti drugo nego da nađeš neko drugo napajanje i provjeriš još jednom. Kakva je situacija s ventilatorom na napajanju, procesoru i na kučištu? Da li oni rade?
Svi ventilatori rade normalno. :S Jel znas sta bi moglo uzrokovat takve smetnje ?
Možda da izvadiš bateriju, pričekaš malo, pa probaš ponovo.
Da li imaš spojen onaj mali zvučnik za dijagnostiku?
Možda ti ploča nešto javlja, a ti ne čuješ.
Da li ti LED-ice za voltažu na NB i SB svijetle i kojom bojom?
Da li RAM koristiš u dual i 3-chanell modu, da li si ih stavio u ispravne slotove? Probaj im mijenjati mjesta...
Jesi probao stavit ram-e u druge slotove?
Probaj i procesor izvadit, možda je krivo sjeo..
Probaj mijenjat slotove za rame tako da ti ramu budu ustekani u slotove iste boje, cimaj gpu malo i provjeri jos jednom dali si sve kablove od struje dobro usteko u karticu..
Znam da je glupost ovo sta sam naveo ali i to se zna desit, znam iz iskustva :p
Probao sam rame stavit u plave slotove 3x2 , pa stavit samo jednu plocicu u prvi , pa u zadnji slot , tako da mislim da nije do rama . Sto se tice svjetla na maticnoj, ne razumijem se u njih uopce , samo znam da neka svjetla u liniji svjetle , ima ih oko 10 , prva dva su crvena , jedan ili dva zuta i ostala su zelena , a koliko mi je frend rekao trebala bi se palit i gasit u nekom redoslijedu , dok maticna radi nesto . Nisam siguran za zvucnik dali je spojen (ako moze malo detaljniji opis) , bateriju sam probao izvadit i drzat je vani 5 min , ali nista. Proc nisam vadio , imam mugena 2rv, pa sam to ostavio za last resort ... Sto se tice kartice , mislim da nije u njoj problem , normalno se vrti cooler , a i izvadio sam je , ostao je samo proc i matican , a maticna jos uvijek nista ne mjenja tok.
Tako je meni bilo.nije davalo sliku na monitor prvi put drugi put nije htjeo upalit..jbg ostavio sam šaraf ispod ploče :D
Uzmi manual od ploče TU ili fizički koju si dobio sa pločom, tamo imaš sve nacrtano i objašnjeno:
Poglavlje 1-8, na 22./23. stranici imaš opisano što koja LED-ica znači
Na 30-toj stranici ćeš vidjeti gdje trebaš spojiti zvučnik od matične/kućišta.
Poglavlje 5-3, na stranicama 127-129 imaš shemu kako dijagnosticirati gdje je kvar.
Da, pogledaj da ti ploča nije negdje u kontaktu sa kućištem...
Evo provjerit cu ovo sta si naveo Matozan, hvala ti puno na detaljima ! Cim dodem s posla probat cu, pa javim ako sta skuzim. Btw, kad ukljucim 12v konektor kao na slici , ne vrti mi se ventilator na mugenu :S . ?