Pored novog kompjutera imam i stari koji je star preko 5,6 godina. Ne verujem da ima kakve pretarane vajde od njega, ali zato na starom hard disku imam još dosta slika i koječega što želim da prebacim u novi komjuter, ali kad palim stari kompjuter, i u safe modu koči, to jest ne uđe u njega, nego zaledi slika negde kod nabrajanja nekih drajvera, mislim po sećanju da stane negde kod PHELP, tako nešto, nisam siguran u to. Da li nekako mogu izvući podatke i koliko je pametno da stari hard disk ubacim u nov kompjuter?
Stari HDD
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.377
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da pametno je stari hard iz kompa koji ne radi staviti u novi... nariktati da bude "slave" i spojiti i povući podatke prije nego i stari hard krepa. (nadam se da nije već)
Pa ne znam šta mi je činiti, nisam toliko vešt baš, ne znam hoće li se napuniti virusa ovaj moj nov kompjuter, ako utrpam u njega stari hard... Hard disk stari valja...
Lako, spojiš stari HDD na novi PC i prebaciš što hoćeš.
Da bi to mogao, stari HDD bi morao biti SATA (googlaj razliku između SATA i PATA (IDE)).
Bok, da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje, pržim dvd od 3.8gb već 4 sata, do 60 % je došlo normalno brzo ali poslije katastrofa, sad dali je to do pržilice ili harda? Snimam na 4x brzini. Unaprijed hvala :)
sad dali je to do pržilice ili harda?
Vjerojatno ili do snimača ili do DVDa loše kvalitete.
Najbolje resenje ti je da ubacis stari HDD u novi komp jedino ti moze predstavljati problem ako ti je novija bas maticna pa nema IDE prikljucak(pretpostavljam da ti je stari HDD sa IDE prikljuckom) u tome slucaju se koriste adapteri da iz ATA u SATA,ali u slucaju da ti je stari HDD sata ili ako ti ima maticna ATA prikljucak nemas problema spojis i prebacis slike i ostalo,ali zbog vece sigurnosti prebaci na particiju gdje ti nije windows instaliran.Dalje ja bi u tome slucaju uradio ovako skino bi hirens boot cd http://www.hirensbootcd.org/ narezo bi ga i pokrenuo ga kao live cd na starom kompu i tamo onda imas sve sto ti tako reci nije normalne boje sve ti je virus a sto je normalne nema virusa i onda te slike prebacis na flesku i gotova prica.
Dvd je traxdata i snimio sam puno takvih ali zadnja dva puta mi je sporo, prošli put sam snimao gigu i pol i opet je trebalo dugo... Znači snimač ne valja ? Nije do harda? Pomislio sam da je Hard jer mi neke datoteke sporo otvara sto prije nije bio slučaj, mislim star je 5god možda su mu brzine manje.... Mogu li nekim softverom provjeriti ispravnost snimača?
Dvd je traxdata i snimio sam puno takvih ali zadnja dva puta mi je sporo, prošli put sam snimao gigu i pol i opet je trebalo dugo... Znači snimač ne valja ? Nije do harda? Pomislio sam da je Hard jer mi neke datoteke sporo otvara sto prije nije bio slučaj, mislim star je 5god možda su mu brzine manje.... Mogu li nekim softverom provjeriti ispravnost snimača?
-podcrtano, takva informacija sve mijenja. Da je problem u snimaču dobio bi error npr calibration i sl. ovako on vjerojatno čeka podatak a HDD nešto rošta..
svejedno, za normalan rad čitav PC mora biti ispravan, može biti HDD, kabel, napajanje.. pa i snimač-medij.. ili malware/antivirus itd. Ovisno o informacijama koje daš (jer vikendom čarobna kugla ne radi, a i nije najpouzdanija), šanse da je krivac HDD su recimo 50%, snimač 10%, ostalo .. kao pregrijavanje, kabel, medij, sve može biti.