Stalni restart prilikom boot-anja Windowsa

poruka: 12
|
čitano: 3.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Dakle problem je sljedeci.

Upalim laptop (Asus A6 serija) te se prilikom bootanja windowsa on automatski restarta. Pokusam odabrati Safe mode, Last Known Good Configuration ... i svaki put je isti rezultat.

Malo prije restarta pojavi se i kratki BSOD sa kojeg naravno ne mogu nista procitati.

Reistalirat windowse mi svarno nije problem, ali na njemu ima puno bitnih podataka.

Pitanje je kako bih mogao spasiti podatke ? Jedino sto mi je palo na pamet je bilo da dignem live distribuciju Ubuntu-a, sto sam i napravio, ali prilikom pristupanja disku dobijem poruku da nije moguce mount-at drive zbog toga sto je vec u upotrebi.

Hvala unaprijed.

Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ako ti je od kritične važnosti spasiti podatke napravi popravak već postojeće instalacije Windowsa uz zadržavanje svih postavka i programa.To ti je brzo gotovo i onda možeš spasiti podatke,pa ako nisi zadovoljan sa takvim popravkom,možeš nakon toga reinstalirati Windowse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Sad imam jedan smijesni problem :) Ne znam koji su windowsi :)

Izgleda mi kao XP ali ...

Probao sam ubaciti CD od XP Pro no ne nudi repair ni recovery console-u. Ista stvar za XP Home. Vista nije.

Vlasnica laptopa nema pojma koje windowse ima. :)

Evo dolje je screen kad se krene bootat pa ako neko zna da ne isprobavam sve po redu ?

Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stalni restart prilikom boot-anja Windowsa

Evo dolje je screen kad se krene bootat pa ako neko zna da ne isprobavam sve po redu ?

Čini mi se kao da je to Vista. Čudno nekako da ima problema s njom. Ubaci neki cd od viste i vidi onda da li možeš napravit repair.
We need a patch for human stupidity.
17 godina

Da li si probao prije ulaska u windowse pritiskat F8?  Tamo možeš odabrat Disable automatically restart, i tako doznat šta ti piše na BSOD-u.

Čudime kako to da ne možeš ući u recovery console sa cd-om od XP-a, probaj i memtest čisto da vidiš da li ti memorija radi kako treba.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Podatke možeš vratiti imaš u Tune Up Utilitiesu programčić s kojim možeš vratiti obrisane stvari. Ja sam sebi spasop jednu prezentaciju i super radi. Imaš još tih programa javit će ti ljudi... Sretno s time!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bruno kaže...

Sad imam jedan smijesni problem :) Ne znam koji su windowsi :)

Izgleda mi kao XP ali ...

Probao sam ubaciti CD od XP Pro no ne nudi repair ni recovery console-u. Ista stvar za XP Home. Vista nije.

Vlasnica laptopa nema pojma koje windowse ima. :)

imam takav boot screen na jednom starom hardu
xp je ak se ne varam
xfire: immortal5555
16 godina
neaktivan

možeš probat vratit podatke sa Trinity Rescue Kit.

17 godina

podatke mozes spasiti i tako da izvadis disk i spojis na neko racunalo i jednostavno pristupis disku, kopiras podatke i na kraju formatiras disk (i mozda napravis chkdsk).

naravno potrebna ti je ladica za 2.5'' disk koju ces preko usb-a spojiti na komp....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

XP je ovo sigurno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nabavi "Live XP" bootaj sa njim, spasi podatke, reinstaliraj i to je to........ Ima ga i Hirens 9.8

17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Ovako samo da javim.

Cura je nasla doma CD od windowsa, ispalo je na kraju da je neka glupa modifikacija XP-a. Uspio sam uci u recovery console-u, napraviti CHKDSK i sada je uspijelo boot-ati normalno.

Hvala svima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice