SSD HDD WIN7 format problem

poruka: 5
|
čitano: 2.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam naizgled jednostavan problem, kupio sam novo računalo sa SSD (OCZ VERTEX 2 )60GB diskom + HDD (WDC grenn caviar 1TB) diskom.

Instalirao sam WIN7 bez problema na SSD koji sam predodredio kao sistemski (ovaj disk mi u win prikazuje kao C: disk i na njemu su win) dok mi nema HDD diska u windowsima kao druge particije. Prilikom instalacije win nisam nigdje naša opciju da formatiram taj HDD kao NTFS pa me zanima kako da to učinim? Postoji li nešto slično kao u winxp da se mogu odrediti i foramtirai particije prije/tijekom instalacije. btw. U system manageru ga prikazuje uredno kao HDD disk, koj je uredno instaliran.

Kako da formatiram taj disk HDD da mi se pojavi kao npr D: particija????

Hvala na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
Re: SSD HDD WIN7 format problem

desni klik na ikonu my computer,menage,pa na disk menagment i pokazace ti se svi hardovi pa desni klik na koji zelis i format ili sl.

Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
moderator

otvori Disk Management, desni klik na HDD i odaberi Change drive letter and path i tu mu dodijeli slovo

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
14 godina
neaktivan

Kad otiđem na Computer (desni klik) ---Manage-- Disk Management tamo mi se nalazi samo C: (to je SSD disk)

dok ispod njega nemam ništa drugo vidljivo (mislim na HDD)...

Tek na kraju dole u drugom prozoru se nalazi DISK0 (SSD to je taj C: koje se nalazi u grnjem prozoru); DISK1(HDD); CD/DVD...

jedino u tome imam pristup HDDu ali tamo se ne nalazi nikakva opcija za formatiranje samo: convert to dynamic disk, convert to MBR disk, offline, properties....

Jel ima neko sličan problem ili nekakav savjet?? :(

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo našao sam rješenje:

Pa ako neko bude imao sličan problem:

Tamo gdje se nalazio DISK1(HDD): sa desne strane treba kliknuti na crnu crtu gdje piše "unallocated disk space":

tamo unutar wizarda poštelati format NTFS, drive letter; primary secondary disk... itd

Nakon toga se po disk formatira i prikaže kao novi nor D:disk (HDD) unutar windowsa...

Hvala svima na postovima

pozzz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice