Sprženi komp

poruka: 27
|
čitano: 3.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

Jučer za vrijeme nevremena mi je udarilo u antenu od interneta.. Korisnik sam "Novi-net-a" to je wirelles internet u međimursko i varaždinskoj županiji...  I udarilo je u njihovu antenu koja nije bila u struji.. I sada normalno komp se ne želi upaliti... Probao sam ispitivačem probati i sve komponente imaju struju ali komp ne reagira... I na matičnoj su 2 male crne točkice promjera 3-4 mm Dali itko zna kaj bi moglo biti?!

=)=):D:D=);)
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 8:36 (tuga000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sprženi komp

di se tocno nalaze te tockice?kraj cpu-a?kraj grafe?memorije?di?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

Pored dvaju stajačih kondezatora na rubu matične ploče gdje su PCI-e utori..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sprženi komp

Uh, izgleda da je matična ploča otišla... ali prije pokušaj izvaditi tu wlan karticu iz kompjutera pa ga probaj uključiti ...

KaeR
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

Komp opce ne reagira ako je bez ili sa komponentama... Nist nikakav signal zvuk nista..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sprženi komp

maticna ploca otisla u vjecna lovista...vrlo vjerojatno...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

glej ak ne reagira, vrlo vjerojatno i napajanje i maticna...boze, daj si kupite za 100 i nest kuna prenaponsku zastitu sa sklopkom i zastitom udara groma XD ima sad to i jeftinije cak, i sa garancijom od par hiljada evra za stvari spojene na njih ako se skure

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 8:47 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

Valjda ostale komponente nisu dobile... -.- budem testirao ih kod frenda... hvala vam ljudi!
Bilo je ODSPOJENO od struje... A ta njihova antena je dobila.. tj nju je udario grom i preko kabla je doslo do switchera i od switchera u komp..

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 8:47 (tuga000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sprženi komp

Izvini na ot ali zanima me kako si utvrdio da je tebi udarilo u antenu??

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

Zato jer je kroz dimnjak sve crno izbacilo dole u ljetnoj kuhinji gdje je antena i vidi se sve crno.. i antena je normalno krepala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tuga000 kaže...

Valjda ostale komponente nisu dobile... -.- budem testirao ih kod frenda... hvala vam ljudi!
Bilo je ODSPOJENO od struje... A ta njihova antena je dobila.. tj nju je udario grom i preko kabla je doslo do switchera i od switchera u komp..

?!? oh, my bad. to se zove nesreca. u krajnju ruku, tuzite ih!!!

15 godina
neaktivan
Sprženi komp

Mislite da bi mogao nekvu odstetu dobiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sprženi komp

To se zove viša sila,od koga ćeš naplatiti od Boga ili Ilije Gromovnika...Šteta tvoja što papa sad ne dolazi mozda si njemu mogao naplatiti{#} 

He who dares, wins
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Sprženi komp

a vrlo vjerojatno su se oni ugovorom osigurali od takvih stvari, tak da kita...

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
malina22 kaže...

To se zove viša sila,od koga ćeš naplatiti od Boga ili Ilije Gromovnika...Šteta tvoja što papa sad ne dolazi mozda si njemu mogao naplatiti{#} 

A jebiga -.-

15 godina
Sprženi komp

inace sto se tice sigurnosti, sigurnije ti je odstekati internet ili bilo kakvu vrstu wifi antene nego iskljuciti iz struje, jer ako ti je provedena struja kroz zemlju (sto u 90% slucajeva danas je) sanse da ti nesto izgori preko strujne uticnice su zanemarivo male, jer jedini izvor u koji ce grom udariti je trafostanica koja je uvijek jako dobro uzemljena. tako da ljudi jako grijese kad istekaju tv iz struje a redovito ostave ustekanu antenu.. veliki fail!

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Sprženi komp

dns samo vidim teme o sprženim modemima,kompjuterima....{#}

Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
dustY kaže...

Mah prokleto vrijeme svaki dan sam grmi u pm -.-

17 godina
tuga000 kaže...
dustY kaže...

Mah prokleto vrijeme svaki dan sam grmi u pm -.-

I ti si jedan od nadrapalih jao,{#} ima vas puno u zadnje vrjeme a kaj je s preventivom to je na vrbi sviralo jel ko obicno jezuš kristuš .{#} Pogledaj kaj sam dole spomenul, i tak napravi kupi taj uređaj spoji ga kak sam spomenul i nema problema ubuduče.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
protjeran
Sprženi komp

Dobro da nije i vas strefio grom.Ima sam isto iskustvu,samo sto

je meni sve sprzio.I toga se moras jako pazit.Kod mene je ovako se desilo.

Puko je grom i iskljucio mi se PC.I ja idiot umjesto da pustim PC i samo iskopcam iz

struje da se taj napon negdje izgubi,ja sam ga upalio i radio je normalno.

Sutra ujutro sve izgledalo normalno tek moja stara oko 9h usla u sobu a ono OBLAK

u sobi.Sva sreca da nisam bio u tom trenutku u sobi.Ugusio bi se od dima.Tako da

je to, jako zeznuto.

born to be gamer
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
da ne otvaram novu temu pošto je sličan problem.

Danas, tko je blizu Osijeka zna koliko je grmilo, dok sam drijemao malo počelo je to nevrijeme koje me trglo i dok sam gasio komp negdje je blizu udarilo, no to nije proslo kroz komp nego u ruter, zapucketao je kao kad se prelomi komad plastike. Kad se komp ugasio, iskljucio sam i napajanje i istekao sve iz struje (sve to je trajalo mozda 2-3 minute). Nakon sto je to proslo stanje stete je baza telefona ne radi, ruter svijetli crveno i pocne pucketat, necu cekat nakon tog, i ono najbitnije, komp ne pali. Mrezna je int, napajanje ne znam kako provjerit el radi, no na USB misu mi lagano titra svjetlo, lampicu na maticnoj nemam tak da ne znam za maticnu. Znam da moze biti puno toga, no ako netko ima slicnog iskustva da suzim izbor i zanima me sto ce T-com napraviti sa zamjenom rutera?
Nespretno mi je to sve guglat preko moba zato a i jer ovdje ima strucnijih se javljam ovdje.
15 godina
xhopeon kaže...

Meni je tak samo maticna zgorela ( fala Bogu) i vjerojatno i tebi,a moguce da je povuklo i druge komponente za sobom.probaj kod nekog komponentu po komponentu isprobat pa bus videl kaj radi ,kaj neradi.

Btw, meni su i besplatno ruter zamjenili jel je i on zgorel , al ja sam na Optimi{#}

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 18:40 (Haf932).
15 godina
neaktivan
xhopeon kaže...

Danas, tko je blizu Osijeka zna koliko je grmilo, dok sam drijemao malo počelo je to nevrijeme koje me trglo i dok sam gasio komp negdje je blizu udarilo, no to nije proslo kroz komp nego u ruter, zapucketao je kao kad se prelomi komad plastike. Kad se komp ugasio, iskljucio sam i napajanje i istekao sve iz struje (sve to je trajalo mozda 2-3 minute). Nakon sto je to proslo stanje stete je baza telefona ne radi, ruter svijetli crveno i pocne pucketat, necu cekat nakon tog, i ono najbitnije, komp ne pali. Mrezna je int, napajanje ne znam kako provjerit el radi, no na USB misu mi lagano titra svjetlo, lampicu na maticnoj nemam tak da ne znam za maticnu. Znam da moze biti puno toga, no ako netko ima slicnog iskustva da suzim izbor i zanima me sto ce T-com napraviti sa zamjenom rutera?
Nespretno mi je to sve guglat preko moba zato a i jer ovdje ima strucnijih se javljam ovdje.

T-com ti vrlo vjerojatno nece nista napraviti u pogledu routera-najvjerojatnije bi trebao drugi kupiti, ali mozda ces imati srece pa ti zamjene. oni se lijepo zastite klauzulom "vise sile". sta se tice kompa vrlo vjerojatno napajanje ili maticna. ali ja bi vise tipovao na napajanje. ako imas priliku, isprobaj neko drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 18:39 (xyan).
17 godina
protjeran
xhopeon kaže...

Sto se tice rutera mislim da ce ti ga zamjeniti bez problema.Samo javi da ti ne valja nesto ruter.

Meni su vec tako 3 komada zamjenili xD.A ostatak,sto se tice PC-a.Pojma nemam kako pomoci {#}

born to be gamer
14 godina
neaktivan
sad tek skužio da ima 3 odgovora gore (nepregledan mob)...
sutra posuđujem napajanje, to se i ja nadam da je do toga, pa ću vidjet što dalje. Zaboravio sam reć i da nema nikakva vidljiva oštećenja na matičnoj nit je nešto prismrdilo/dimilo.
17 godina
xhopeon kaže...
sad tek skužio da ima 3 odgovora gore (nepregledan mob)...
sutra posuđujem napajanje, to se i ja nadam da je do toga, pa ću vidjet što dalje. Zaboravio sam reć i da nema nikakva vidljiva oštećenja na matičnoj nit je nešto prismrdilo/dimilo.

A kaj za ubuduče di je preventiva, pogledja kaj sam gore u svom prethodnom postu spomenul osiguraj se i zaštiti za ubuduce fuckaj ga.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
@rambox, slažem se, no ljudska glupost je ponekad jača, inače moj susjed ima gromobran, ali je grom udario kod lege par kuća dalje, pa telefonskim kablom pozvonilo i kod mene.
Provjerio sam sa nekim starijim 20 pinskim napajanjem (matična prihvaća) no i dalje ne pali, dakle izgleda da je matična (preko mrežne), no da li postoji neki kućni način testiranja ili ima nekog kod osijeka da mi testira? memoriju sad nosim kod lege, nadam se da je ispravna...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice