Neki dan sam kupio novu HD6870 karticu (umjesto moje stare HD4890) i od tada su krenuli problemi...
Računalo je staro 3-4 godine, ali NIKAKVIH problema nije imalo - sve do sada.
Konfiguracija je: Core2Duo 2.66@3.3GHz sa odličnim hladnjakom i pastom, nikada se ne pregrijava (max. je 55 C)
4x1Gb ddr-2 Patriot,
Gigabyte P35C-DS3R mbo,
Tagan 450 w (više od 85% iskoristivosti) Supersilent modularno psu
1x 500Gb Hdd Seagate sata-2 ncq-3
Sapphire Ati HD6870 1Gb Catalyst 11.7
DVD Pioneer sata
Windows 7 Ultimate x64 SP1
Ništa dodatno
Ima dva tjedna da sam kupio grafičku i od tada svaki drugi dan neki problem. Dan-dva radi odlično, bez greške, a onda se ruši. Ali NE pod punim opterećenjem! Recimo - bez ikakvih problema igram Crysis 2, Witcher 2, Dirt 3, Metro 2033 i to sve na high i ultra, sa DX11. Satima bez problema, bez rušenja, bez pregrijavanja, sve navedene igre idu POSVE GLATKO (bez ikakovg ''štucanja'') išta.... A ONDA MI SE RAČUNALO IZNENADA SMRZNE IZ NEKOG BIZARNOG RAZLOGA - SMRZNE SE RECIMO BROWSER OPERA ILI FIREFOX (iz čista mira,samo čitam novine) i onda se zasivi ekran a tipkovnica ne odgovara pa moram restartati.... Dvaput mi se srušilo i u MENIJU Crysisa 2, ne u igri (!!), a REDOVITO se ruši u igri LIMBO (nakon otprilike 1 minute).... provjerio sam evente - nema pohranjenih grešaka, nema rušenja drivera, NIŠTA.
Čak sam reinstalirao Windowse, probao sa različitim Catalystima, i opet ISTO.... Testirao sam SVE KOMPONENTE - SVE OK. Testirao sam i grafičku sa Furmarkom, i sa još gomilom testova i benchmarka - NI NAJMANJI PROBLEM... Furmark je odvrtjela sat vremena i nije se pomakla od 80 C, nikakvih grešaka, nikakvih artefakata (ni u Ati Toolu)... CPU je uredno odvrtio Prime, memorija testirana više sati sa više testova... sve ok...
Imao sam pun kufer računala do sada i NIKADA se nisam sreo sa ovako bizarnim problemom... MOLIM VAS POMOĆ, ako je tko imao slične probleme ili je dovoljno stručan...
Hvala.