Ovako,ovo mi se događa već dulje vrijeme.Komp mi se jednostavno smrzne,znači sve zašteka i mogu ga jedino restarati,onda nakon što se sustav podigne moram ga još jedanput restartati jer je tipkovnica smrznuta.Prilikom par minuta igranja najobičnije igre koja ne zahtjeva jaku konfiguraciju,npr. Stronghold,Counter Strike komp se restarta.Zanima me zašto se ovo događa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Temperature pogledaj s HWmonitor-om ili nekim sličnim programom
Provjeri temp. kako je kolega napisao i navedi komponente !
Ove su OK , no najbitniju si izostavio : temp. graficke !
Ne vidi se temperatura grafičke :)
Uslikaj ponovo al da se ona vidi
Ove su OK , no najbitniju si izostavio : temp. graficke !
48 stupnjeva
To su temp. u mirovanju tj. dok ne igras ?
Imam isti problem. Ali već sam tražio pomoć u drugoj temi.
To su temp. u mirovanju tj. dok ne igras ?
Da,samo surfam.
Dobra je to temperatura za idle, al ona nije toliko bitna. Provaj opteretiti malo GPU pa onda pogledaj do koliko se penje temperatura. Upališ neku igru pa sa alt+tab izađeš i brzo pogledaš kolika je temperatura.
Možeš još testirati hdd jer kod učestalog smrzavanja disk često zna biti krivac. Skini HDtune pa ga pogledaj.
Upališ neku igru pa sa alt+tab izađeš i brzo pogledaš kolika je temperatura.
Ma samo nek upali HW Monitor jer ce mu zabiljezit najvise temp. i nek pokrene neku igru nakratko !
Upališ neku igru pa sa alt+tab izađeš i brzo pogledaš kolika je temperatura.
Ma samo nek upali HW Monitor jer ce mu zabiljezit najvise temp. i nek pokrene neku igru nakratko !
Niti to ne stignem
Ako nisi dugo mijenjao pastu na procesoru i grafickoj , u tom slucaju bih prvo to predlozio !
Ako nisi dugo mijenjao pastu na procesoru i grafickoj , u tom slucaju bih prvo to predlozio !
Nisam nikad,a komp je star oko 10 godina
Imas ostecene drivere za USB, cini mi se, Probaj ih uninstallati, pa restartaj PC i trebao bi ih automatski ponovno instalirati.
Imas ostecene drivere za USB, cini mi se, Probaj ih uninstallati, pa restartaj PC i trebao bi ih automatski ponovno instalirati.
Pa zar to ima veze sa smrzavanjem?
Bilo kakav los driver moze uzrokovati smrzavanje/BSOD.
o bože dragi... kakav hebeni usb driver ima veze dok dečko igra igricu...
nema veze, ovako: komp se može smrznut iz više razloga: 1. ako igraš onlajn igre komp može smrznti PB (punk buster)
2. overklokirana grafička
3. kuler grafičke (rjeđi slučaj no ako ga staviš na 75 - 80% sve bi trebalo funkcionirat)
4. grafička općenito jer se pregrijava
5. ne radi kuler grafičke generalno
6. neispravno napajanje
7. hard disk
zato mi reci, da li se to dešava samo kad igraš igre, ili bilo kad?
za koliko se restarta kad igraš igre, a za koliko kad ništa ne radiš ili pišeš u wordu ili surfaš ili gledaš video ili štaveć'''
o bože dragi... kakav hebeni usb driver ima veze dok dečko igra igricu...
nema veze, ovako: komp se može smrznut iz više razloga: 1. ako igraš onlajn igre komp može smrznti PB (punk buster)
2. overklokirana grafička
3. kuler grafičke (rjeđi slučaj no ako ga staviš na 75 - 80% sve bi trebalo funkcionirat)
4. grafička općenito jer se pregrijava
5. ne radi kuler grafičke generalno
6. neispravno napajanje
7. hard disk
zato mi reci, da li se to dešava samo kad igraš igre, ili bilo kad?
za koliko se restarta kad igraš igre, a za koliko kad ništa ne radiš ili pišeš u wordu ili surfaš ili gledaš video ili štaveć'''
Kad igram onda se restara,a smrzne se neovisno o tome kaj radim,znači,na fejsu sam i smrzne se.Znači samo prilikom igranja igri se restarta i to vrlo brzo,par minuta ako izdrži,mislim da hard disk nije jer je ovo 3. ako se ne varam,znači,noviji je.Konfiguracija je dosta stara,10 godina možda,nije ništa posebno ali za ove starije igre bi trebala biti dobra,ali ne mogu ni to.Inače je sve super,windowsi stavljani nedugo,komp radi dobro,čak je i brz poprilično.