Slucajnost ili grafa

poruka: 22
|
čitano: 2.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Slucajnost ili grafa

pozzz svima.... ovako danas sam kupio grafu i kada sam i kada sam instalirao dirvere dobio sam neke zelene tockice po ekranu... i sada sam stavio na VGA ulaz i tockica nema..  a radi se o 

PCI-E XFX AMD RADEON HD 7750, 1GB DDR5... imao sam isiti problem sa grafickom karticom HD 6670.... i nisma nikako mogao da rijesim sta je ... i vratio sam grafu u links i kupio Nvidia Gt 630 na kojoj nisami mao tih problema a sada sam kupio ovu jer mi je ona bila dosta slaba .... i te zadnje 2 grafe sta sam kupio naci ta sta sada imam i 6670 imaju crveni utor od DVIA a ove sta sami mao prethodne imaju bijeli utor dali to ima isto neke veze Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Slucajnost ili grafa

Lako moguće da je do monitora i njegovog DVI ulaza.... Probaj spojiti neki drugi monitor na DVI pa ćeš odmah znati... ali prema onome što ljudi pišu na netu, gotovo je sigurno do monitora.

13 godina

evo na grafi pise da trebam dual onaj link DVI i na monitoru imam takav.... a kabal mi je single DVI .... sada neznam dali to bas ima neke veze posto mi na staroj grafickoj HD 3870 i na Nvidia Gt 630 isto radi samo kazem ta sta sada imam i sta sam imao 6670 su imali crveni ulaz na dvi mozda i to ima neke veze bas da treba imati isti kabel sta pise na grafi....  

15 godina
odjavljen

Njah, nije do toga... probaj sa drugim monitorom i eliminirat ćeš sumnjivca

13 godina

u linksu su mi rekli tako da probam... a kakve ima veze monitor ? kada radi 2 druge graficke ? znam da malo glupo zvuci crveni DVI ulaz od grafe pa da cini probleme..... ali eto 

15 godina
odjavljen

Zaboravi na boju DVI-a ;)

Ako je DVI na monitoru neispravan... može do toga doći... pogotovo jer kada ga spojiš na DSUB radi ok

13 godina

ali nerazumijem ja tebe kako kazes da je neispravan DVI na monitoru....? kada stavim one moje 2 koje sam imao grafe radi normalno... kada stavim ovu neradi btw kada sam ju stavio upalio PC dok nisam stavio drivere sve je bilo ok kada sam stavio drivere pocele su te zelene tockice biti na crnoj povrsini... naci kada idem mise po ekranu idu i crtice... nema sanse da je do monitora jos jednom govorim kada stavim drugu bilo koju grafu sa bijelim DVI-om radi normalno!

13 godina
Slucajnost ili grafa

Probaj staviti druge drivere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
razermario kaže...

ali nerazumijem ja tebe kako kazes da je neispravan DVI na monitoru....? kada stavim one moje 2 koje sam imao grafe radi normalno... kada stavim ovu neradi btw kada sam ju stavio upalio PC dok nisam stavio drivere sve je bilo ok kada sam stavio drivere pocele su te zelene tockice biti na crnoj povrsini... naci kada idem mise po ekranu idu i crtice... nema sanse da je do monitora jos jednom govorim kada stavim drugu bilo koju grafu sa bijelim DVI-om radi normalno!

Vidi jel uključen DDC u postavkama drivera za monitor. Pokušaj smanjit defoltnu frekvenciju monitora, pa nakon restarta vidi situaciju.

13 godina
Slucajnost ili grafa

Dali itko zna konkrentan problem bez nagadanja? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pokusati cu

15 godina
odjavljen
razermario kaže...

To se zove troubleshooting ;) oliti eliminacija mogućih krivaca.... moja lova je na monitoru ;)

13 godina
Slucajnost ili grafa

Evo sada sam postavio rezoluciju na 1280x720 60 Hz na 32 bit... i nema niti jedne tockice.... eto do cega bi moglo biti... ? dali je mozda do kabla posto mi treba taj dual da sve moze prikazati ili nesta ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sabbathian kaže...
razermario kaže...

To se zove troubleshooting ;) oliti eliminacija mogućih krivaca.... moja lova je na monitoru ;)

Ode ti lova! btw, kolko si stavio? {#}

Šalu na stranu, naravno da si i ti u pravu! Jer ako monitor ne može držati frekvenciju za koju je deklariran, onda definitivno polako odlazi...samo je pitanje vremena :/

13 godina

a kada prebacim na VGA na moju rezoluciju neam nikakvih problema

15 godina
odjavljen
Realist kaže...
Sabbathian kaže...
razermario kaže...

Ode ti lova! btw, kolko si stavio? {#}

Šalu na stranu, naravno da si i ti u pravu! Jer ako monitor ne može držati frekvenciju za koju je deklariran, onda definitivno polako odlazi...samo je pitanje vremena :/

Hehe, ma nisam ja rekao da sam u pravu, treba sve probat prije neg se otkrije krivac... al po onome što sam pročitao po netu... ovo je najčešći uzrok... olitiga monitor... iako je čudno da ga to hebe samo sa ATI-em... Iako, nije da sam neki ljubitelj ATI-ja :)

13 godina
protjeran
razermario kaže...

omg trollova... ako mislite trollati smao zaobidite temu HVALA!

Oprosti na malim šalama ali htjeli smo ti reći da koristiš monitor na postavkama kod kojih nemaš artifakata. Uostalom, nisi naveo koji je model monitora, a možeš i progoogleti malo, te vidjeti njegove specifikacije,frekvencije i rezolucije koje podržava. Ako ne možeš podržati neke rezolucije za koje je tvornički postavljen, onda ti se monitor nažalost polako kvari. Eto,toliko i sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Slucajnost ili grafa

kako moze biti do monitora ? objasni mi posto rade 2 ostale grafe koje su bile vec na monitoru i na DVI-u  i rade kako treba nax max rezoluciji ? znaci HD 3870 512 MB radi, Nvida GT 630 2 GB radi... a neradi HD 6670 1 GB i neradi 7750 1 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Slucajnost ili grafa

evo da vise nenagadate i netrollate... "pokusavate pomoci" problem je do kabla bio! 

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Sabbathian kaže...
razermario kaže...

evo da vise nenagadate i netrollate... "pokusavate pomoci" problem je do kabla bio! 

Inače bih ti odgovorio " nabiem te naqrac nezahvalnog", ali ja sam fin i pristojan momak pa ću pregrist jezik ;)

Admin - unaprijed fala na žutom ;)

Pa,da...ne znam tko tu trola, kad lik veli da mu je bilo "do kabla", a inaće mu neke grafulje rade,a neke ne...to kabel izgleda sam određuje..zločesti neki kabel!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Realist bas tako promijenio sam kabel i radi malo procitah sta pisem reko sam 2 graficke kartice nisu mi radile sa CRVENIM DVI ULAZOM dok su mi 2 na BIJELOM radile bezu problema i kada sam promnijenio kabel radi normalno na CRVENOM ULAZU! 

13 godina
protjeran
razermario kaže...

Realist bas tako promijenio sam kabel i radi malo procitah sta pisem reko sam 2 graficke kartice nisu mi radile sa CRVENIM DVI ULAZOM dok su mi 2 na BIJELOM radile bezu problema i kada sam promnijenio kabel radi normalno na CRVENOM ULAZU! 

Iskreno, meni je zaista drago da si uspio otklonit problem, ali Ti si na početku teme postavio problem na način koji uključuje sve aspekte nabrojanog. Znači, mi smo išli po sistemu eliminacija dobrih komponenti, kako bi problem sam isplivao na površinu.

E sad, to što je meni baš kod tvog problema istekla baterija u čarobnoj kugli pa nisam odmah i sa 100% sigurnošću mogao vidjeti da je krivac kabel, to mi molim te oprosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice