Servis za gericom laptop

poruka: 15
|
čitano: 13.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Servis za gericom laptop

Dragi citatelji, molio bi vas ako znate kako rijesit problem sa mojim laptopom Gericom 1St Supersonic PCI-E koji sam kupio prije skoro 3 godine u Raj kompjutor shopu ali oni u medjuvremenu vise ne postoje pa ni nema vise servisa. Probao sam kod nekoliko servisa i oni su mi dijagnosticirali da je problem sa

maticnom plocom. Posto ovaj laptop po meni jos uvijek ima dobre performanse dali ko zna kome bi ga mogao strucno dat na popravak.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Servis za gericom laptop

Možeš pitati Senso plus

Oni su ovlašteni servis za mnoge brandove, a svojevremeno su (sok je Senso bio jedna firma) prodavali i Gericom laptope. Možeš im poslati laptop i na dijagnostiku; ako si siguran da je matična u pitanju, pošalji upit na e-mail servisa, navedi sve što nađeš na donjoj strani laptopa: model, part number, serijski broj itd... i traži ponudu za matičnu.

Na telefon ćeš dobiti Lidiju, ona te neće spajati nikome; pošalji e-mail i budi strpljiv.

Servis

Zagorska 2
10 000 Zagreb

tel.: 01/3030 720
fax.: 01/3030 729
e-mail: servis@senso-plus.hr

Radno vrijeme
radnim danom: 8:30 - 16:30

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan

Puno hvala, bas cu probat ih sutra zvat, evo citam drugi ljudi imaju isto Gericoma i nikad nikakvih problema, valjda cu ga uspjet popravit

17 godina
neaktivan

Meni je na servis došlo preko nekoliko Gericoma, uglavnom u jamstvu.. Tu uglavnom nema pomoći - osim da dobiju isti ili noviji model Gericoma. Hummer im je bio "dobar" laptop, znam ljude koji još rade na njemu bez ikakvog problema.. A opet, neke serije.. Bože oslobodi..

Nadam se da ćeš imati više sreće..

Napoleon Bonparte
17 godina
Servis za gericom laptop

Tesko bus to popravil ...

Imam doma jednog Hummera FX5600 (lepa zverka, P4 HT 3.06,2gige rama, FX 5600 128) ...

I rikla mu grafa... i u sensu i u mikronisu sam dobil ovaj odgovor :

"Odite do Austrije (Linc) i u skladistu od Gericoma uzmite novu grafu pa vam ju mi ugradimo"

Jednostavno im se neda narucivati djelove .. neznam zasto ali je tak ....

A i vole se kvariti, u mom je Hummeru u 2 godine garancije dva puta promjenjena ploca, jednom proc, 4 puta disk, 3 puta optika..

S tim da sam nakon mjesec dana koristenja dobil novi jer se prvi kojeg sam dobil jednostavno raspal (popucali drzaci srafa) ...

ALi mi je isto prirasel srcu taj tenkic, s svoje 4 kile i punjecem od 2 kile je bil maj litle tenkic Smijeh ...

Btw. znam da je of topik. .ali ako tko ima doma gerickoma s prdnutom plocom a da je ugradena FX5600 ili FX5700 kupujem :)

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nemam, ali prije 2-3 tjedna sam nabavljao grafu za njega od nekog lika iz Pule (radio je u raj servisu (eh, zašto je raj propao???:) )).. 600kn

..ako nađem podatke postam ti ovdje..

Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan
Servis za gericom laptop

Ja isto posjedujem laptop Gericom webshox bila dobra zvjerka do nedavno dok nisam prefleshao novi bios.

A stvarno je bio dobar laptop nije neka mashina ali je 1.0Ghz mogao me posluziti pa ako neko posjeduje ovakav da mi samo posalje bios za njega bio bi mu puno zahvalan a i ako treba nije problem ni platiti.

Pokusavao sam ga nositi na razne servise ali mi kazu da to bacim da je tu ploca u  pitanju eh sad da ja ne znam sta  sam uradio bacio  bi ga mozda.Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Servis za gericom laptop

Da, Gericomovi prijenosnici pokazali su se kao veoma "nesigurnim" kod nekih serija. Evo ja iz osobnog primjera imam jedan star 6 godina, Gericom Per4Mance, jedan od prvih lapova s P4 procom, no osim izrazitno nekvalitetne plastike, koja je u ovih 6 godina popucala po svakom šavu, hardver je OK. Doduše optika je riknula već nakon 2. godine, a sada je kao problematičan  postao i HDD...  No, za svojih 6 godina, solidno.

CroPC

0 0 hvala 0
17 godina
SZKlemen kaže...

Ja nemam, ali prije 2-3 tjedna sam nabavljao grafu za njega od nekog lika iz Pule (radio je u raj servisu (eh, zašto je raj propao???:) )).. 600kn

Puno fala ....

Onak vec mi 1 godinu stoji u ormaru ... vec sam odustal da ce ikada biti nade za njega ...

Puno puno hvala na barem nekakvom budenju nade :)

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
17 godina
neaktivan

Ja sam imao problema da nadjem tastaturu za jedan Gericom. Pa su me slali u Senso...itd.

I na kraju napisem mail u Austriju i javi mi se nasa cura/zena (ramic@gericom.com) preko koje narucim tastaturu.

35 eura + 30 eura DHL i rijesen problem. Jedini je problem bio sto ne primaju  uplatu karticama nego samo  transfer novca preko banke sto  malo kosta.

Pozdrav.

17 godina
neaktivan

Puno hvala na informaciji, poslao sam mail gospodji Ramic ali sam dobio danas odgovor

da ona vise ne radi u Gericomu pa smo stupili u kontakt na Engleskom pa cemo vidit.

Volio bih ga popravit al ako bude preskupo nece bit nista od toga..Jos jednom hvala

17 godina
neaktivan
SZKlemen kaže...

Ako može neki kontakt neki od tog tipa iz pule ili način kako se dodje do njega...
...naime imam i ja gericoma silver seraph per4mance sa riknutim pozadinskim osvijetljenjem na LCD-u i vrlo vjerojatno riknutom grafickom :-(
Hvala
16 godina
neaktivan
Pozdrav svima iz Pule!
Popravljam dakle sve gericom-e (naravno i ostale proizvođače).
Repariram grafičke kartice (lemim novu memoriju),popravljam matične...  098738423 Vedran
14 godina
neaktivan
Servis za gericom laptop

Pozdrav,

Imam Gericom Masterpiece g732 i zanima me zašto mi se sat nakon gašenja računala pomakne na npr. 00:40 h i sl. dok mi se datum ne miče, tj. stalno točno pokazuje ?

Hvala !

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Servis za gericom laptop

imam jedan problem! dobio sam na posjedovanje Gericom laptop koji ima problem a to je da se nakon određenih radnji poput gledanja filmova igranja igrica na fejsu ili dužeg rada na njemu jednostavno blokira i ne preostaje mi ništa nego da ga ugasim ostavim par min i ponovno pokrenem. neki mi savjetuju da kupim dodatni rashladni uređaj a neki da mu nema pomoći. po pitanju tehnike  sam laik. molim vas za pomoć! šta da radim?

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice