Server

poruka: 11
|
čitano: 1.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Server

Vozdra raja imam neki server jedino s njega sto se moye procitati je windows server std 2003 1- 4 cpu  5 clt oem product primergy nasao sam sliku na netu pa postavicu a problem je u tome on se upali i radi sve nejavlja mi nikvu gresku npr sa zvukom da pisne ili slicno al slike nema nikako neznam zasto bio je kod jednog druga i on kaze daje palio i daje ocitavalo nesto poput bios al sad nema nista nema nikako slike u cemu moze biti belaj evo slika i Thx svima unapred na pomoc

server server
zlaja

0 0 hvala 0
15 godina
Server

Ko prvo on mora dat jedan beep da kaze da je sve u redu svaka maticna kod normlanog bootanja sa ispravnim komponentama daje jedan beep.

Provjeri grafičku i memoriju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Server

a cuj pokusao sam vaditi STEKE ima 4 komada po 500 GB   krenuo sam redom stavim jednu pa drugu i tako nije nista idalje je sve isto jedino sto nisam radio nisam memoriju vadio a graficka je  integrisana a bed je u tome imam ti ja nekih graficki al stare verzije od ATI 3D nepasu meni treba ako je donagradna PCI-Xpres

a nedaje nikav BIP na palenju

zlaja
15 godina
Server

Daj malo razumljivije piši molim te.

Drugo nisu šteke nego hard disk ili HDD.

trece provjeri memorije izvadi i probaj u drugom kompu il jednu po jednu vadi. Takoder provjeri i napajanje.

I naravno posudi od frenda neki pci-e grafu i stavi unutra mozda je ova na matičnoj integrirana vrisnula iako sumljam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lacko kaže...

Daj malo razumljivije piši molim te.

Drugo nisu šteke nego hard disk ili HDD.

trece provjeri memorije izvadi i probaj u drugom kompu il jednu po jednu vadi. Takoder provjeri i napajanje.

I naravno posudi od frenda neki pci-e grafu i stavi unutra mozda je ova na matičnoj integrirana vrisnula iako sumljam

da kao prvo nisam tu da me ti ispravljas STEKE ili HDD isti vrag a sve sam to pokusao sto si naveo

ako mozes kako pomoci da nepametujes puno hvala

zlaja
14 godina
neaktivan
Covjek ti pokusava pomoci a ti mu ovako odgovaras!!
Me gusta....
14 godina
neaktivan
Server

Svasta,pa nemoraju svi znati te izraze steke i sl bas nije u redu tako odgovarati covijeku koji ti pokusava pomoći preko tipkovnice..

Neno2+ >ZG<
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Server

Ovoga STEKE mislim da nitko nezna na ovom forumu ja sam shavtio jer si napisao 500gb sa strane pa sam povezao. Da su to valjda hardovi.

ako ti ne daje beepove i kazes da si zamjenio napajanje izmjenio memoriju i testiro memoriju u drugom kompu takoder posudio grafu od frenda i testiro s njom ostaje ti kupnja nove maticne il jos iako sumljam da je proc otiso desilo mi se jednom probaj proc u drugoj maticnoj pa ces znat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Server

aa buraz neznam vise sta nisam pokusao f.... bi ga bacio u smece al mislim daje neka mala greska a jedino proc nisam stavljao u drugi pc jer nemam takav pc u koji pas ovaj proc.... neznam sta jos preostaje

zlaja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Server

prvo i osnovno manite se čorava posla (stavljanje grafika i slično)

dalje, većina servera pa tako i ovaj ima neku dijagnostiku preko lampica stoga za početak otvori bočnu stranicu, uštekaj u struju, probaj upalit i vidi da li se išta događa, dal se krene dizat ili nešto zasvijetli. ako se ništa ne događa ona je problem ili u ploči (neisplativ popravak) ili u napajanju (ako ima dva napajanja najvjerojatnije nisu oba otišla pa se vračamo na ploču no ako ima samo jedno onda možeš sa voltmetrom izmjerit da li daje ikakav napon; ako je napajanje problem to se još i da popravit)

cpu na serverima ne odlazi (osim ako nije bio kratki spoj no onda je još nešto otišlo) a s ostalim pokvarenim komponentama (raid, memorija, diskovi, dodatne kartice i slično) se server normalno može upalit i "radit"

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Server

On se upali ali nema slike ??

zlaja

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: