Bok društvo !
Imam jedan "plav zamrznut" problem. Dakle , stolno računalo s matičnom pločom ASUS 775V88 i procesorom Intel Pentium 4 - 2,8 GHz i 512 Mb RAM ima ugrađen SATA disk od 80 Gb. Budući da je od kupnje (kad je instaliran Win XP Pro OS) nije bila niti jedna "dobra čistka" odlučio sam ga malo dotjerati. Na to me je potaknula hrpa programa koje je trebalo deinstalirati i čudno ponašanje računala. Dakle, računalo (preciznije Windows) mi je prikazivao (ali samo ponekad) plavi ekran smrti. Još čudnije je da bi se nekad slika na monitoru potpuno zamrznula ili bi se sustav restartirao. Napokon kada sam odlučio "smaknuti" Xp i instalirati ponovo na svježe formatiran disk, nisam mogao. Problem je što Windows instalacijski program nije prepoznavao tvrdi disk. Onda sam malo švrljao po forumu (naravno BUG forumu) i naletio na prijedlog instalacije drivera prije učitavanja samog instalacijskog postupka Windowsa (ona fora s F6 i to).Sve je dobro prošlo i onda se pojavio plavi ekran smrti ponovo. Isključio sam FireWire karticu i mrežnu karticu i pokušao ponovo. Tada je uspilo. Nakon prelaska na drugi dio instalacije (oni kratki tekstići o novim mogućnostima i blablabla).Tada se ponovo sve zamrznulo.Restartirao sam (na gumb s prednje strane računala) i ponovo pokušo. I onda je sve proteklo dobro. Kada sam Napokon završio svoju odiseju instalacije ponovo problemi. Opet se zamrznuo.
Stoga ,ako bilo tko ,itko ima neku ideju, jako bih cijenio da mi pomognete. Ironično, dan prije sam instalirao (opet Xp) na svoj laptop (također ASUS-ov) koji također ima SATA tvrdi disk (tek sam dan poslije sazano instalirajući na stolno računalo da Xp nepodržava SATA disk) i sve je proteklo uredu.Čudno zar ne ? Mislim da je problem ustvari prethodno učitani driver za SATA disk.
P.S.
Intel Pentium 4 s Prescott 800 jezgrom !