Pozdrav svima, imam jedan problem vezan uz hd 5850 koji me jako nazivcirao. Karticu sam kupio prije 4 dana i zamjenio 4670. Isprva sam mislio da cu biti zadovoljan no osobno sam se jako razocarao. Naime radi se o tome da mi se kartica jako cudno ponasa, uzasno je spora, recimo probao sam youtube hd filmic na 1080p i 720p (naravno prije toga sam instalirao flash 10.1 beta i najnovije catalyst 10.3 drivere u kojima sam omogucio opciju za gpu akceleraciju) i filmic je bio kao slideshow, procesor mi je bio zauzet i do 90 % a gpu niti malo, no dobro rekoh sam sebi da je to beta verzija koja mozda ne radi bas najbolje svima pa sam to progledao kroz prste. Otisao sam također na benchmark review ati radeon hd 5850 i vidio da je u svim igricama FPS puno veci od mog (oko 10, u nekim slucajevima cak i 20) na identicnim postavkama. Uglavnom opcenito kartica se ne ponasa bas onako kako bi trebala (barem ja tako mislim). Probao sam sve, nadgledao sam temperature, probao razne drivere (od 9.11 do 10.3), update sa svim mogucim BIOS-ima, prelaz sa windows 7 na windows vista pa onda na xp, nema sta nema a da nisam probao, a ja mislim da me moj proc ne bi smio tako puno kociti, ovdje je moja konfa:
Gigabyte GA-MA770-DS3 rev 1.0, BIOS F8F
AMD Phenom 9600 (2.3Ghz) Quad Core
2x OCZ DDR2 Gold Edition 2GB + 1x Kingmax 2GB
Sapphire Ati Radeon HD 5850
WD Caviar Black 1000.00 GB
Chieftec GPS-550AB-A 550W
Napajanje mi se cini da je dostatno za sve, i da znam za onaj problem kod 5850 da ne radi dobro u 2d modu, i to sam pokusao rijesiti onim fixom u ati catalystu s profilima, uspio sam ju natjerati da mi radi na 725 i 1000 MHz kada je i u 2d modu, no probao sam hd video i nista i dalje, no kada odem u recimo vlc player i probam pustiti neki hd video, procesor mi je zauzet najviše 20%, tu mi se cini da gpu akceleracija radi kako treba no jos uvijek me cudi sto nije bas puna akceleracija tako da mi je procesor na 1-2% ili cak 0%, sto se tice igrica, kao sto sam rekao probao sam sve zive igrice koje su testirali na tom's hardwareu s identicnim postavkama i rezolucijom no igre su mi puno sporije, jedino mi DiRT 2 radi kako spada na max postavkama i max rezoluciji, ostale igrice rade donekle glatko jako trzaju. Probao sam primjerice GTA IV (za koji na tom's hardwareu tvrde da radi glatko na max postavkama i najvisoj rezoluciji za moj monitor (1680 x 1050), i tako instalirao ja GTA IV i uopce ne radi glatko, stalno trza i FPS nije u redu, nisam ga mjerio no mogu reci da nije uopce igrivo. Znam da ce sada mnogi reci da mi grafa ne pase na stari Phenom 9600 koji jos ima TLB bug i radi na 2.3 Ghz te je instaliran na relativno jeftinoj maticnoj ploci no to samo znaci da ne bih bas trebao igrati sve na max rezoluciji i high postavkama, snizio sam ih u GTA IV, i postavke i rezoluciju pa mi svejedno trza i nije igrivo, pokusao sam sve zivo i mrtvo, ne znam vise sto da radim, otisao sam na mnoge forume, i procitao sve sto sam mogao i jos uvijek nisam nasao rjesenje.
Ako itko zeli pomoci, bio bih veoma zahvalan, svako misljenje je dobrodoslo, mozda sam u krivu za proc i napajanje, ako jesam ispravite me jer me ovo IZLUĐUJE !!!
Unaprijed Hvala tko god da odgovori !!!