Riknula MBO/CPU?

poruka: 6
|
čitano: 1.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Riknula MBO/CPU?

Dakle čudna situacija, nešto s čime se dosad nikada nisam susreo pa da podijelim. 

Posjedujem MSI 870-c45 i Phenom II 955 BE koji je bio clocak na 3.6GHz kada su se problemi počeli pojavljivati. Prije mjesec dana se prvi put računalo smrznulo samo od sebe. Totalni freeze, nikako izaći iz zamrznutog ekrana. Čekanje ne pomaže, logična rješenja ne pomažu, tek reset rješava stvar. BSOD-a nema.

Kasnijih nekoliko puta, dok sam slušao glazbu, glazba počne krčati, ostane u loopu i freeze. Manifestira se i tako da mi miš preskoči 2-3 puta nakon čega se sve zamrzne. To se onda dogodilo jedno 10tak puta, a nije mi se previše dalo s time zezati. Samo ću reći da diskovi nisu problem, memtest prolazi, napajanje je najnovija komponenta, iako sam već imao problema s prošlim napajanjem koje je riknulo. Ali se freeze dogodio i na drugoj strani grada.

Jednom kada se smrznuo, otvorio sam ga prije reseta i primjetio da se fan na Scythe Katani 3 ne vrti, sve je vrelo, znate već kak ide... Okej pregrijao se, ali se nije ugasio niti jednom? Nije dao bsod, samo je nastavio "raditi" vruć, na tom zamrznutom ekranu. Pošto se to nije dogodilo jednom-dvaput, imam opravdan razlog za misliti da sam ozbiljnije zeznio CPU toplinom.

Nakon toga zamjenjen cooler, stavljen stock amd, radi okej iako zvuči kao avion... Vraćeni taktovi na stock, još jedan freeze. Učitane default fail-safe postavke biosa i neko vrijeme je sve ok. Nakon par dana (jučer) prilikom uštekavanja hdmi kabela, nakon čega sam miš uzeo u ruke i pomakao ga, počne opet freezat i sve ispočetka. Maloprije glazba počne krštati, vidim da će se smrznuti, počnem brzo micati miš, glazba promjeni dvije-tri frekvencije, smrzne na 3 sekunde i sve se vrati u normalu kao da se ništa nije dogodilo? Nakon toga se miš promjenu i u čudo na slici u prilogu...

Ideje, prijedlozi? Što god da je riknulo od fantastičnog MBO/CPU komboa, kupujem očito oboje, pa puknite i prijedloge za oboje do 2000kn zajedno.

edit: softverski nije, relativno svježi winsi, mbam ništa ne nalazi, avast ništa, glup nisam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 19:03 (SebaOS).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Riknula MBO/CPU?

Kakvi su naponi? Provjeri greške upisane u Event Viewer-u i upiši njihove kodove u Google. Možeš pokušati i da digneš Linux Mint Live i testiraj kako se računalo ponaša.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 19:27 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Riknula MBO/CPU?

- Probaj svakako s Live linuxom kako reče kolega.

- A možeš probati instalirati win na HDD, da eliminiraš moguće probleme s SSDom.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riknula MBO/CPU?

Naponi su ok, prema everestu. Nešto viši za procesor, ali to je Rev. C koji inače radi na većoj voltaži, interneti kažu da ide do 1.55, a moj stoji na 1.40. Ne isplati mi se dizati linux jer se evo nije ništa dogodilo i na winsima od jučer, ne znam koliko bih dugo morao biti na linuxu, a imam stvari za koje mi trebaju sada winsi obavezno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Riknula MBO/CPU?

Linux Live i ne treba instalaciju a možeš ga pustiti da radi nešto preko noći npr. filmove, muziku itd....

Kad ti zatreba Win, samo restartuješ računalo i izvadiš Linux disk iz drive-a i imaš svoj Win{#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riknula MBO/CPU?

Ma znam, to ću zadnje probati, nije mi baš praktično sad. Nadao sam se da ima nešto očito što propuštam, ali eto... Sljedeći vikend ću se zamjenit za drugi identičan 955 pa ćemo vidjet jel do procesora.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice