imam problem!
instalirao sam Windows built 7100 i ne želi mi instalirat zvuk!!
problem je u Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controller koji nikako nemogu instalirat!!
probao sam sve moguče i nije pomoglo!!
MOLIM VAS POMOZITE!!
imam problem!
problem je u Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controller koji nikako nemogu instalirat!!
MOLIM VAS POMOZITE!!
Hm... Zvuk ti se trebao odmah instalirati sa windowsima...barem je tako bilo kod mene.
Probaj otici na update wina i mozda ti sam sredi.
Ja sam imao slican problem s printerom i svasta probao pa nije uspio instalirati...napravio update, on je povukao neke drivere i sve radi perfektno!
Skini driver za Vistu...meni je tek onda proradilo...
hmm
mozes mi dat link di cu skinit za vistu??
hmm
mozes mi dat link di cu skinit za vistu??
Koju matičnu imaš? Pretpostavljam da imaš integrirani zvuk.
iman neku staru matsonic a zvuk nije integriran nego je preko zvucne kartice jer mi se integrirani odavno pokvaria
imam problem!
MOLIM VAS POMOZITE!!
imam problem!
MOLIM VAS POMOZITE!!
A što misliš da isprobaš samo apdejtati Windowse. Meni se dogodilo u par slučajeva na matičnim pločama s integriranim Realtek AC'97 audio čipovima da nije htjelo svirati zvukove sve do updatea Windowsa.
Zadnji takav slučaj mi se dogodio prije mjesec dana na Asus A8V matičnoj ploči (VIA čipset).
A što misliš da isprobaš samo apdejtati Windowse. Meni se dogodilo u par slučajeva na matičnim pločama s integriranim Realtek AC'97 audio čipovima da nije htjelo svirati zvukove sve do updatea Windowsa.
Zadnji takav slučaj mi se dogodio prije mjesec dana na Asus A8V matičnoj ploči (VIA čipset).
Jeli neko naša rješenje???
PLS HELP!!!
Otvori device menager
desni klik delete - sve neinstalirane drivere
zatim u device menageru klik na ikonu scan for hardver changes (bodi spojen na internet)
malo pricekaj dok win7 skine i instalira drajvere
Otvori device menager
desni klik delete - sve neinstalirane drivere
zatim u device menageru klik na ikonu scan for hardver changes (bodi spojen na internet)
malo pricekaj dok win7 skine i instalira drajvere
Instaliraj vista driver, -upotrebi compatibiliti mod (vista sp1)
Probaj sa najnovijim driverima- podrzavaju 7-cu.
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
<lol>
kako čudno...
od svega ovoga proba san sve!!!
i nista nije pomoglo????
</lol>
ponavi sa isklkucenim firewalom i user acauntom
.. ako je audio na ploči neispravan, provjeri dali je disebliran u BIOSu.
na zasebnoj kartici (jeftikaner) je 90% CMI-xxxx sound chip (-ne AC97-VIA). Otvori kantu i pogledaj oznake...
edit: Također za tu generaciju starijih ploča nisu RTL driveri nego baš VIA .. na VIA-Arena provjeri.
hvala swima na pomoci
rjesia san problem
treba je driver za zvucno ono je bia driver za neispravan integrirani zvuk na maticnoj
treba mi je c-medijin driver a ne realtech-ov
jer u add-hardware nemolze nac zvucnu jedono tocnim driverom je moguce instalirat...
nije ni cudno da je ovako konplicirano na sedmici jer je i na XP bilo problema...
-čak bi i to radilo (preko auto updatea) ali ova kombinacija ne... jer je Matsonic odavno 'nestao' a za zv. CMI obično je nepoznat proizvođač... tako da nije do windowsa.
važno da nakraju radi.
Imao sam sličan problem...Matsonicova ploča i ova intergrirka...na win7...
Riješio sam ga tako da sam deinstalirao sve drivere od zvučne koje sam probavao i pustio da windows update sam povuče drivere...