Razni blue sreen

poruka: 2
|
čitano: 1.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
razni blue screenovi

Pozdrav. Imam problem da mi se kompjuter počeo gasiti sam od sebe. Dođe blue screen raznih tipova,katkad samo neke glupe brojke i kratka poruka, katkad onaj irq_not_less_or_equal, kao sve nešto nek provjerim dal je sve u redu sa biosom te dali ima mjesta na hard disku, dali sam kakve nove drivere instaliro i sl. Sve programe koje sam instaliro u zadnjih par tjedana sam pobriso. Najčešće mi dođe blue screen kad počnem neku igru igrat. Želio sam reinstal windowsa 7,al kad odaberem disk koji bi formatiro( i instaliro windowse) pojavi se opet blue screen i restarta mi se komp. Napravio sam ram test i sve je bilo u redu. Pobriso sam kompjuter sa antivirusom i radim svaki tjedan čiščenje sa ccleanerom i glary utilities. Provjerio sam i sve programe koji se pokreću sa windowsima, nisam našao ništa sumnjivo. U safe modu kompjuter mi se ne restarta (odnosno ne dođe mi blue screen). Neki put mi dođe onaj memory dump pa ide do 100 pa zašteka tako blue screen sa annoying zvukom :D . Ovo već traje par dana al recimo danas sam cijeli dan igro,skido,gledo videe itd i do jedno 10 h navečer nije bilo problema (kompjuter radio od 12 h ujutro) . Probo sam otvorit komp i pobrisat prašinu i zasad nema problema,al ne vjerujem da će pomoć. Doduše komponente su bile podosta vruće u kompu al valjda je to normalno :D (obično ne čistim kompjuter 10h nakon korištenja :D) .

Posumnjo sam na pregrijavanje kompjutora,možda zbog sobne temperature koja je ogromna u mojoj sobi,al mi nije onda jasno zašt se nebi jednostavno restarto a ne prvo blue screen bacio.

procesor:amd ahthlon 6000+

graf:nvidia gtx 260

Rami:ddr2 kingmax 3gb

Ako mi ikako neko može pomoći zahvaljujem unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
Razni blue sreen
Error Message:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Explanation:

This Stop message indicates that a kernel-mode process or driver attempted to access a memory address to which it did not have permission to access. The most common cause of this error is an incorrect or corrupted pointer that references an incorrect location in memory. A pointer is a variable used by a program to refer to a block of memory. If the variable has an incorrect value in it, the program tries to access memory that it should not. When this occurs in a user-mode application, it generates an access violation. When it occurs in kernel mode, it generates a STOP 0x0000000A message. If you encounter this error while upgrading to a newer version of Windows, it might be caused by a device driver, a system service, a virus scanner, or a backup tool that is incompatible with the new version.

this error usually occurs after the installation of a buggy device driver, system service, or BIOS. To resolve it quickly, restart your computer, and press F8 at the character-mode menu that displays the operating system choices. At the resulting Windows 2000 Advanced Options menu, choose the Last Known Good Configuration option. This option is most effective when only one driver or service is added at a time.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 14:42 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice