Pozdrav. Imam problem da mi se kompjuter počeo gasiti sam od sebe. Dođe blue screen raznih tipova,katkad samo neke glupe brojke i kratka poruka, katkad onaj irq_not_less_or_equal, kao sve nešto nek provjerim dal je sve u redu sa biosom te dali ima mjesta na hard disku, dali sam kakve nove drivere instaliro i sl. Sve programe koje sam instaliro u zadnjih par tjedana sam pobriso. Najčešće mi dođe blue screen kad počnem neku igru igrat. Želio sam reinstal windowsa 7,al kad odaberem disk koji bi formatiro( i instaliro windowse) pojavi se opet blue screen i restarta mi se komp. Napravio sam ram test i sve je bilo u redu. Pobriso sam kompjuter sa antivirusom i radim svaki tjedan čiščenje sa ccleanerom i glary utilities. Provjerio sam i sve programe koji se pokreću sa windowsima, nisam našao ništa sumnjivo. U safe modu kompjuter mi se ne restarta (odnosno ne dođe mi blue screen). Neki put mi dođe onaj memory dump pa ide do 100 pa zašteka tako blue screen sa annoying zvukom :D . Ovo već traje par dana al recimo danas sam cijeli dan igro,skido,gledo videe itd i do jedno 10 h navečer nije bilo problema (kompjuter radio od 12 h ujutro) . Probo sam otvorit komp i pobrisat prašinu i zasad nema problema,al ne vjerujem da će pomoć. Doduše komponente su bile podosta vruće u kompu al valjda je to normalno :D (obično ne čistim kompjuter 10h nakon korištenja :D) .
Posumnjo sam na pregrijavanje kompjutora,možda zbog sobne temperature koja je ogromna u mojoj sobi,al mi nije onda jasno zašt se nebi jednostavno restarto a ne prvo blue screen bacio.
procesor:amd ahthlon 6000+
graf:nvidia gtx 260
Rami:ddr2 kingmax 3gb
Ako mi ikako neko može pomoći zahvaljujem unaprijed.