Evo ovako, racunar je veoma star, pa sam htio da vidim da li je jos u funkciji. Kada pritisnem dugme za start, apsolutno nista se ne desava, htio bi da pitam da li je otisla napojna ili nesto drugo? Ne znam oko racunara bas najbolje, pa reko da pitam vas...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
...ako se apsolutno ništa ne dešava onda bi moralo biti u pitanju napajanje...
Jesi ga ustekao u struju?
pogledaj ali ti je spojena matična i tipka za paljenje računala (a za svaki slučaj i ali je kabel dobro spojen na obje strane)
Evo ovako, racunar je veoma star, pa sam htio da vidim da li je jos u funkciji. Kada pritisnem dugme za start, apsolutno nista se ne desava, htio bi da pitam da li je otisla napojna ili nesto drugo? Ne znam oko racunara bas najbolje, pa reko da pitam vas...
Jesu ga ustekao u struju? provjeri sve zice prvo!
pregledo sam, sve je spojeno, znaci da je maticna, ha?
cuj maticna, napojna...
cuj maticna, napojna...
Što želiš reći? Pokušaj sve navedeno, ako i dalje ne radi, nosi ga na servis.
Pa hocu reci provjerio sam sve kablove, sve je spojeno. Kontam jedino napojna moze biti, jer racunar nikako ne reaguje, pa da ubacim samo drugu i to je to ? Jer ne isplati mi se slat ga na servis...
Pošalji ti njega na servis,pa vidi što će ti oni dijagnosticirat.Ako je napajane,kupi neko za 300-400Kn,kvalitetno(Corsair,Fortron,OCZ,Antec) i sam ga prištekaj ako misliš da znaš.
Jesi li provjerio ispravnost baterije na maticnoj?
kako da to provjerim?
mozda ti je napajanje iskljuceno.Naime, nekoja napajanja imaju "salter" za iskljucit i ukljucit protok struje..nadam se da sam pomogao..
Znaći krenimo od utičnice.
1. Kabel mora biti spojen u utičnici i na PC.
2. Na napajanju(odizada) mora biti ona sklopka postavljena na I.
3. Napajanje mora biti spojeno sa ogromnim konektorom ( http://i2.photobucket.com/albums/y10/byronza/CoolerMaster/DSC08286.jpg ) na matičnu ploču.
4. Start gumb mora biti spojen na matičnu ploču.
Ukoliko spojiš napajanje i pritisneš onu sklopku, a nikakva se lampica ne uključi na matičnoj ploči to može biti samo sljedeće - Ili napajanje ili matična. Testirati možeš pomoću zamjene napajanja.