Ispričavam se ako sam fulao forum. Kad sam upalio računalo dobio sam poruku da na silu ugašeno i ponuđene su mi opcije da startam windowse normalno, safe mod i ... ali s obziro da tipkovnica nije reagirala morao sam ugasiti računalo, i sad nastaje problem, ekran je potpuno crn i ništa se ne događa. Ne mogu pokrenuti ni bios, ništa. Monitor sam provjerio i do njega nije problem. Ima li netko ideju kako ovo riješiti i u čemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi probao vratiti postavke BIOS-a na default korištenjem Clear CMOS jumpera na matičnoj?
nekakva greška s grafičkom, si overclockao?
Nisam, nemam baš iskustva s tim jumperima, bio bi zavalan za malo pojašnjenje, gdje se nalazi kako ga pronaći isl..
Zanemari ovo gore, u manualu od matične sam pronašao objašnjenje kako to napraviti, samo da upali.
Nisam overclockao a grafičku sam nedavno promjenio.
Isprobaj grafu na nekom drugom računalu! Ako ne bude ok, nosi na reklamacije!!
Ispričavam se ako sam fulao forum. Kad sam upalio računalo dobio sam poruku da na silu ugašeno i ponuđene su mi opcije da startam windowse normalno, safe mod i ... ali s obziro da tipkovnica nije reagirala morao sam ugasiti računalo, i sad nastaje problem, ekran je potpuno crn i ništa se ne događa. Ne mogu pokrenuti ni bios, ništa. Monitor sam provjerio i do njega nije problem. Ima li netko ideju kako ovo riješiti i u čemu je problem?
Prvenstveno probaj clear CMOS...
Ako to ne upali, probaj s nekom drugom grafom (ili integrušom ako imaš)... Ako nemaš, posudi od frenda il neš...
Imaš ikakva pištanja iz matične kada se pali?
Meni se jednom nije htio upalit, al mi je pišto da je problem u RAM-u, jednom mi je crkla grafa pa mi je pišto za grafu... Ako išta pišti, potraži BEEP codes u manualu od matične.
Nema bip, samo se ventilator čuje.
onda je možda matična otišla
Nema bip, samo se ventilator čuje.
Probaj ponovno izvaditi i natrag staviti grafičku, možda nešto nije dobro 'sijelo', ako ima prašine - uhvati se malo čišćenja. Ako si sam ugrađivao komponentu u računalo i nestručnim rukovanjem si nešto oštetio, onda ti baš nema puno pomoći nego da posjetiš servis. Nanovo ištekaj - uštekaj vga/dvi kabel koji se spaja iz grafičke u monitor.
Probao sam CMOS ali nema promjena, ništa ne pmaže. Ima li netko još kakavu ideju?
odnesi u servis, probao si sve
Meni ovo izgleda kao da je grafa riknula kao sto je vec netko gore napisao probaj ju stavit u drugo racunalo.
Moguce je da su RAM-i izgubili kontakt sa maticnom plocom, meni se isto nesto slicno desilo... Izvadi ramove, ocisti slotove u kojim su bili i vrati ih, pa probaj opet... Il ako imas neke druge ramove stavi njih pa probaj, mozda su ti oni il riknuli il samo izgubili kontakt
Ako si probao sve što su kolege gore naveli a ne pomaže odnesi računalo u servis gdje je kupljeno, ili barem u onaj gdje je kupljena večina komponenti, jer oni tamo imaju više djelova i bolje će napraviti samu dijagnostiku kvara...moglo bi biti svašta...MBO, VGA...
Probao sam i ovo s ramovima ali ništa nije pomglo, očito mi ne preostaje ništa drugo nego put u servis. Vjerojatno je riječ o grafičkoj kartici ali to me i brine jer sam tu zamjenio nedavno, jer je i prethodna riknula, ako sam u pravu za ovu onda nešto uzrokuje kvar kartica.
Kakvo napajanje imaš??
imo sam isti problem(ventovi se vrte a od slike nista) i bila je ploca krivac
A ja bih prije rekao da je do matične, jer kad god mi je crknula grafa, matična je pištala VGA error... Ili sam dobivo šarenu sliku na monitoru... I tada sam znao da je grafa crknuta...
A ako ti je matična crkla, onda se mogu čudne stvari događati, kao naprimjer to tvoje... Ja sumnjam na matičnu...
Pozdrav,imam problem.
S frendom sam radio nešto na kompu i odjednom mi se zacrnio ekran.Ja rekao aj restartirat cu.Ja restartiram komp i neće se start up windowsi i jedno 15-20 minuta mi je ovako (slika dolje) i onda samo crno.Molim pomoć neznam sta je i sta da radim.
Matična ploča 99%
Pozdrav,imam problem.
S frendom sam radio nešto na kompu i odjednom mi se zacrnio ekran.Ja rekao aj restartirat cu.Ja restartiram komp i neće se start up windowsi i jedno 15-20 minuta mi je ovako (slika dolje) i onda samo crno.Molim pomoć neznam sta je i sta da radim.
Pokusaj windows recovery, a velike su sanse da ces morati reinstalirati windowse...